torsdag 29 oktober 2009

Halloweenparty


Ikväll roar sig syster och svåger med mormor och morfar. Jag och Jesper är barnvakt åt Linnéa, Lowa och Oliwer. Vi har haft det mysigt med pyssel och godis. Vi tillverkade fingrar gjorda av marsipan, fingers (kexpinnar med choklad), mandelspån och röd karamellfärg, jättegoda och jätteläskiga!

tisdag 27 oktober 2009

Slutsovit!

Vi försöker få Felix att sluta sova middag, det går ganska bra. Det är inga problem att INTE få honom att inte sova middag för det vill han aldrig. Tre dagar i rad har han iaf somnat vid 19-tiden och sovit till 6.30 så det verkar fungera rätt bra! Peppar peppar...

Datajournal och vibrationsträning

Idag har vi börjat med datajournal på min klinik. Har inte blivit mycket gjort på jobbet idag förutom att springa runt och hjälpa annan personal och kontrollera att manualer till systemet stämmer. Dagen gick dock relativt fort och det verkar helt ok även om det mesta för oss läkarsekreterare är till det sämre tyvärr... MEN med tiden blir det nog bättre även för oss men det känns som det är rätt långt fram i tiden då systemet delvis inte alls är anpassat för oss.

Har varit tränat vibrationsträning idag oxå, det var länge sedan... Tror inte jag varit där på två månader beroende på en massa men nu känns det skönt att ha kommit igång igen. Sprang i söndags, gick en timme med Sofia igår, vibb idag. Hoppas mitt nya koncept att äta som en vanlig Svensson och träna mycket ska hjälpa att byxorna sitter bättre! Vi gör väl ett försök, någon som är med?

måndag 26 oktober 2009

Tack snälla Josefine och Sandra!


Granntjejen Josefine med kompis kom in och lekte med Jack en stund. De stannade inte så länge men när de skulle gå såg jag att de städat Jack och Felix rum, tack tjejer!

lördag 24 oktober 2009

Fett cool kille!

Igår kväll var jag och Felix till ICA. Han fick köra sin lilla vagn själv och hjälpa mig med varor och allt vad det innebär att åka till affären. Det var några tonåringar före oss i kön som skulle köpa Red bull, men de kunde inte bevisa att de faktiskt var 15 år så jag tror inte de fick köpa (hörde inte slutet då jag skämde å deras vägnar). Va fan dricker man redbull för? Energikick?

Iaf, när vi skulle gå ut gick vi förbi tonåringarna som hade blockerat utgången, Felix tittade upp på den lilla blonda, vrålsminkade tjejen med öppen vinterjacka, klappade henne lite på jackan och gick vidare. De fnissade lite åt honom och en kille utbrast: Fett cool kill! Sån ska jag bli när jag blir liten.....


Fm blir lugn idag, tänkte ta mig ut på en löparrunda om det passar familjen. Hallonhäcken skulle behöva sig en omgång. Vädret ser inte ut att vara det bästa men det gör mig ingenting.

Jesper har sitt första poolspel i innebandy på em idag, det ska bli spännande! Barnen mormor och moster ska ta de två små och åka på Upp- och nergympan 13.30. Min syter har "Felix-tid" imorgon egentligen men vi har bytt till idag så hon åker med honom på gympan istället. Blir kul sen att höra hur det har gått! Mormor skulle åka med och ta hand om Jack.

Ha en bra dag!

Familjeträff med FUB

Jag och Felix har varit till Waldorfskolan här i Västerås på en familjeträff anordad av FUB. Vi var sex familjer idag, det var trevligt. Det var en rolig lokal med klättermöjligheter så Felix trivdes fint! Skönt att bara vara där med honom, ge honom all tid, klättra MED honom och hjälpas åt. Fick reda på lite bra information om en TUFF-utbildning, återkommmer om det!

Efteråt gick vi upp till mina föräldrar som bor alldeles brevid. Felix gick dirket till frysen och tecknade glass och självklart fick han glass av mormor. Morfar satt oxå med vid bordet men gick därifrån vid ett tillfälle då Felix satt och tittade ut genom fönstret. När han vände på huvudet fanns inte morfar där och man såg hur han letade efter honom blicken. På ett skåp i köpet hängde morfars tröja på tork. Felix tittade på tröjan, pekade och tecknade morfar, hoppade ner från stolen och gick bort till tröjan och tittade bakom den :) Morfar fick slita sig från tv:n och komma sätta sig vid bordet igen för att Felix skulle kunna äta färdigt sin glass.


Ikväll provar jag ett recept jag snott av Jessica, verkar gott och det var enkelt att göra!

4 kycklingfiléer
Chilipeppar
Creme bonjour gräslök
2-3+2 dl grädde
soja

Krydda filéerna med chilipeppar, båda sidor och lägg i en form
Ringla över soja
Klicka över creme bonjour gräslök
Häll på 2-3 dl grädde

Låt stå i ugnen ca 25 min i 200 grader. Ta ut och häll på mer grädde och in i ugnen igen i ytterligare ca 25 min.

Till kyckligen äter man potatis och svartvinbärsgelé! Fast jag såg nu att jag köpt röd vinbärsgeé men det får gå det med! Kycklingen är nu i ugnen, halvvägs färdig!

Lösviktsgodis har jag oxå köpt några kilon, tänkte jag skulle bli träningsnarkoman på måndag så det är bäst att passa på nu!

fredag 23 oktober 2009

Fy nu känner jag mig arg!

Idag har jag lyckats läst en massa tok som bara handlat om att sortera bort foster med Downs syndrom och hur självklart det beslutet borde vara för alla människor. Jag läser egentligen inte sånt SKIT längre men idag har jag liksom trillat dit flera gånger....

I Danmark erbjuds alla gravida fosterdiagnostik och där föds det endast 26 barn per år med ds, i Sverige föds det ca 100 st fler, allts ca 126 st. De som föder barn i Sverige idag är äldre än för 20 år sedan vilket borde innebära att det egentligen borde födas fler barn med ds eftersom att möjligheten ökar med kvinnans ålder. MEN statistiken säger att det inte föds fler barn med ds vilket innebär att fler foster med ds aborteras....

Felix skrattar och leker här, han bubblar över av lycka och kärlek till mig, Micke och sina brorsor, alla andra han känner.

Jag brukar tänka ibland precis som om jag var min son Felix med ds och sa: Älska mig precis som jag älskar dig! Tänk på den meningen och vad den säger.
Älskade unge!

torsdag 22 oktober 2009

Utmanad

För ett tag sedan blev jag utmanad av min vän Jessica. Jag orkar inte bry mig om att utmana fem andra som man egentligen skulle men jag gör gärna utmaningen. Funderar på om Jessica valde mig med tanke på mitt namn så jag skulle få det extra svårt??

Hur som helst, mer om Jessica, Felix blivande svärmor, kan ni läsa på http://www.skolgatan6.blogspot.com/

1. Vad heter du: Ylva
2. Ett ord på fyra bokstäver: Yrke
3. Flicknamn: Yvonne
4. Pojknamn: Yngve
5. Yrke: Ytbärgare
6. Färg: Yellow (tack Barbro!)
7. Klädesplagg: Ylletröja
8. Mat: Yoghurt
9. Sak i badrummet: Ytdesinfektionsmedel
10. Plats/stad: Ystad
11. En orsak att vara sen: youtube
12. Något man skriker: Ylvisen för fan!!
13. Film: Yoga for absolute beginners, Yrrol
14. Något man dricker: Yoghurt
15. Band: Yngvie Malmsten
16. Djur: Yangchuanosaurus magnus Dong (tack Jenny H)
17. Gatunamn: Ystadsgatan i Malmö
18. Bil: Yaguar :) (tack Per)
19. Sång: You raise me up!

Det här var ju skitsvårt! Gick ju inte med mitt namn, HJÄLP!!

Träning

Har varit ute och sprungit här på eftermiddagen. Det blev 7 km löpning. Jag sprang inte så fort, det var så länge sedan sist. Förhoppningsvis kommer jag igång nu igen med träningen, det har varit väldigt dåligt med motion de sista två veckorna. Kaloriintaget har därmot legat på topp! Rätt skönt och bara gotta sig men nu börjar det ta ut sin rätt på byxorna!

Jag hämtade barnen och körde hem dom till Micke som var hemma med Jesper på eftermiddagen, bytte om och stack ut, skönt att hinna ut medans det var ljust!

Ska ta tag i vibrationsträningen igen oxå, tiden och lusten har inte funnits den senaste månaden. Vi har supermycket på jobbet, man ska hinna med hemmet och ja ni vet!

Vi har dessutom tre fester som är på ingång, poolspel, gympa och en massa annat!! Skönt att rensa huvudet på en löparrunda!

Nu ska jag försöka röja undan här i köket, ser ut som en bomb har slagit ner! Sköt om er och glöm inte allt bra som är på tv i kväll!

onsdag 21 oktober 2009

Jaaaaaa!


Jesper är hostig och hemma från skolan. Micke jobbar i stockholm och jag har viktiga saker på jobbet. Han är därför med mig på jobbet på fm, på em ska han vara hos mormor och morfar en stund då jag fick en klipptid. Tack världens bästa mormor och morfar! Vi går in datajournalssystemet på tisdag och det är så himla mycket med det. Jesper spelar spel på min dator medans jag sitter i möte, det är nog mest synd om mig!

tisdag 20 oktober 2009

Materialkväll

Ikväll var jag på materialkväll som FUB anordnar. Det är samma kvinna som håller i vårt nätverk som håller i materialkvällen. Vi var ganska många, vi brukar bara vara fyra stycken men ikväll var vi tio tappra.

Jag har undersökt med hjälp av ett papper, som säkert många av er med erfarenhet av barn med språkstörning känner till, vilka ord Felix förstår, kan teckna och kan säga. Sen har jag fokuserat på de ord som han inte förstår osv, kategorin var kläder. Jag har gjort små teckenkort ca 6 x 10 cm, bild och ordram, på baksidan finns tecknet. Någon läsare som känner igen sig på bilden?

Anledningen till att jag gjorde de så små var att de ska få plats i ett hål som finns i Felix skrivbord/jobbarplats. Han är svår att få att jobba hemma så man får verkligen hitta ett sätt som han gillar. Han tycker det är roligt att stoppa saker i det där hålet så jag ska se om det kan vara ett sätt för honom att lära in lite nya ord. Han får ett kort, gör tecknet och stopper sen det i hålet.

Man skulle kunna använda sig av vilken låda som helst men vitsen är oxå att försöka få jobbarplatsen vi fixat att fungera.

Det återstår att se vad liten Boman tycker om detta!

Idag-boken

Idag har Felix varit i skogen med förskolan och letat efter ekorrar. Han hade visst gått omkring och ropat efter mamma och pappa. Hm undrar hur han tänkte då? :) På den högra sidan, under den vita sidan, som går att vika ut, står texten som hans resurs M har skrivit. Hon gör alltid så fint och det så kul att titta i boken när vi kommet hem från förskolan.
.
Denna idag-bok fick jag bygga ihop själv, den riktiga glömde jag i Hjo när jag var där i helgen, kommer på posten imorgon (tack Jessica!).
.
Ikväll väntar materialkväll anordnat av FUB. Ska tillverka lite material som handlar om kläder. Återkommer om det! Trevlig kväll!


Felix - Faster Linda

Igår var det ju Lindas tur att ha Felix-tid. Målet var att få till en bok om skogen och den blev nästan klar. Den innehåller bilder, tecken och ordramar. Förhoppningen är sen att den ska vara ett hjälpmedel till att förbereda Felix på att besöka skogen med henne. Felix hade inte sovit på förskolan igår och var rätt trött på kvällen men han orkade ändå busa en hel del med Linda. Hon är bra på att leka och ta vara på stunder som kommer och lägga in nya tecken, räkna osv. Hon är envis och det är Felix med men hon lyckades överlista honom några gånger så det blev riktigt bra! Felix gillade dock mest när Linda blev en häst eller hund och hon kröp omkring på golvet med honom sittandes på ryggen...

måndag 19 oktober 2009

Söndagen som försvann

Ja gårdagen bara försvann! Syrrans ungar Lowa och Oliwer sov här mellan lördag och söndag så ungarna skötte sig bra själva på förmiddagen. Eftersom städhjälpen kom idag plockade jag undan överallt på eftermiddagen. På kvällen blev det pizza. Vi skyller på att Felix sätter upp pizza-bilden på veckoschemat på söndagen (jo det har faktiskt hänt en gång....).

Eftersom jag glömde Idag-boken i Hjo fick jag bygga en egen med bilder från helgen och måndag- och tisdagblad innan boken kommer med posten imorgon om vi har tur :)

Ikväll kommer Felix faster Linda hit och ska ha Felix-tid, hon ska försöka få ihop en bok om skogen men just nu kan jag inte skriva ut bilderna hon tänkt ha med så vi får väl se hur det går. Laptopen är det nå strul med förtillfället och i den finns ordramarna och teckenbilderna jag tänkt ta ut för att förbereda lite så det går väl så där kan man säga. Får gå och laga mat istället och hoppas på ett under!

lördag 17 oktober 2009

Tack för allt!


Nu beger vi oss hemåt igen. Vi haft det jättetrevligt med god mat, vin och godis. Ebba och Felix var lite avvaktande mot varandra men det kan nog bli bra i framtiden, he he! Visst har de ett fantastiskt hus? Trevlig lördag!

fredag 16 oktober 2009

Lunch på stan


Felix och Ebba har dragit med sig sina svärmödrar på lunch! Det regnar men vad gör det i trevligt sällskap?

torsdag 15 oktober 2009

Värdelöst väder!



En sväng till Hjo


Imorgon åker jag och Felix till familjen Kraft i Hjo! Ska bli mysigt att åka iväg med bara Felix. Roligt och se hur det är med Felix blivande, världens sötaste Ebba oxå! Bilder kommer imorgon. God natt!

onsdag 14 oktober 2009

Några glas rött och trevligt sällskap!


Ungarna somnade till slut efter en lång dag med dagis och 8-årskalas. Har spenderat kvällen med Sofia, rödvin och Jespers fritidsfröken Lindas dansband Wickys orkester! :)
.
Micke, Jesper och faster Linda är på Sverige-Albanien! De ringde nyss och är hemma om någon timme.
.
Det ska bli så skönt att gå och lägga sig efter en bra dag. Jag har dock känt mig lite förkyld i några dagar, hoppas det inte blir värre...

Låter ju perfekt!

Det är ju kanon att fler utvecklingsstörda människor ska få jobb och då menar jag lite mer vanliga jobb än än att lägga skruv i påse.... Jag har upptäckt att det är fler än jag som sett ICA-reklamen som går på tv nu. Om ni inte vet vad jag menar kolla länken, där projektet är beskrivet och där man även kan hitta reklamfilmen.

http://www.ica.se/FrontServlet?s=butiker&state=butiker_dynamic&viewid=1611120

Ikväll blir det kalas för barnens kusin Lowa som fyller 8 år! GRATTIS tjejen! Jag och de två små ska åka dit och äta mat :) Micke och Jesper ska till Stockholm och kolla på Sverige-Albanien. Sen avrundas kvällen med vin tillsammans med Sofia! Nice!

Appropå Albanien så hade de en himla bra låt i Eurovision 2009, min favorit! :)

http://www.youtube.com/watch?v=ggP4hR08ffQ

tisdag 13 oktober 2009

Nätverksträff 7

Vi har nu haft vår andra av tre nätverksträffar i höst. Nästan alla var närvarande. Vi gick igenom förra protokollet, kontrollerade om det vi tänkt var uppnått. Felix resurs M berättade om förskolan och hur det går där med jobbarstunderna osv. Nätverkshandledare M berättade lite om nytt material, hur vi skulle tänka osv. Lärde oss lite höst-, vinter- och jul-tecken. Ja just ja, vi åt kladdkaka med grädde oxå.....

Alla är så duktiga och jag är så glad att vårt nätverk fungerar så bra! Tack alla!

Felixtid - farfar

Igår var det farfars och G:s tur igen att ha hand om Felix. Farfar hämtade Felix på dagis, det gick hur bra som helst. Felix fick åka i hans stoooora jobbarbil och bara det var spännade! Jag stod inne på grannavdelningen och spanade tills de hade åkt och kunde sen gå och hämta Jack.

Felix hade haft det roligt med farfar och G. De hade spelat spel, lagt lika på lika, ätit mat och glas. Han kom hem 19.30 och allt hade gått jättebra. Farfars grej har blivit att bara vara hemma och träna på det som passar, fånga Felix i stunden. Träna på att vara borta utan oss. Det gick bättre denna gång än första så jag tror att detta kan bli jättebra med tiden!

Det känns bra att det här med "Felix-tid", alla i nätverket har tre inplanerade dagar under hösten där man gör något med Felix, antingen här eller hos sig eller någon annanstans. Det krävs en del förberedelse och planering för att få med Felix på en del saker men mosters mål är att ta med honom till Mc Donalds, faster ska ta med honom ut i skogen och mormor och morfar, ja vad ska ni hitta på?

söndag 11 oktober 2009

Ny matta


Vi har länge haft en brun IKEA-matta som iof varit helt ok, men den började bli riktigt tråkig! Min jobbarkompis Catta hade köpt hem denna matta till sig men det visade sig att hon var allergisk mot den. Hos hos blev den jättefin, passade perfekt! Den är i en varm brun färg, massor med olika nyanser, innehåller även svarta och kopparfärgade strån! Visst, den kommer gömma mycket skit men det synns iaf inte lika bra som på den släta mattan vi hade tidigare! :)
.
Sen måste jag bara tala om som en liten uppdatering att i fredags handlade jag och Catta från Gröna Grillen på Bomansgatan här i Västerås, jättegott! Jag hade beställt tre lådor men kom hem med två....irriterande visst, men jag ringde och fick en låda innestående som jag var och hämtade ut igår så idag har jag thai-mat i matlådan!

lördag 10 oktober 2009

Vit chokladpannacotta


Ikväll har vi ätit tacopaj! Till efterrätt gick vi lös på pannacottan jag och syrran gjorde när jag och barnen var där och hälsade på idag. Mina föräldrar och Micke J är här och tittar på fotbollen. Mamma och jag sitter uppe och de andra sitter i källaren och tittar på bioduken. De två små sover. Som om det inte vore nog äter vi godis... Heja Sverige!

fredag 9 oktober 2009

Helg igen!

Har suttit på utbildning hela dagen, är skapligt trött i huvudet nu! Har någon timme kvar, ska springa hem sen, just nu funderar jag på om det verkligen var en bra idé.... MEN jag vet ju hur skönt det är sen när det är gjort.

Idag fick jag mejl från enhetschefen som tackade för mina ord om Felix resurs M. Hon skrev att Felix och M har en alldeles speciell kontakt, härligt att läsa förstås!

Ikväll tror jag vi handlar mat från "den gröna kiosken", eller så blir det imorgon. Det är ett ställe som säljer thai-mat som ska vara himla bra! Återstår att se! Känner starkt för ett glas vin oxå!

Vi har inget planerat på hela helgen, igen! Förra helgen och denna är nog de enda helgerna innan jul som kommer vara riktigt lugna! Ska ta tillvara på soffläget!

Kram och trevlig helg!

onsdag 7 oktober 2009

Kvällspromenad


Hubborundan med Elisabeth. Två veckor att prata igen, lika bra att kombinera det med en promenad. Den vita pricken är månen. Imorgon är det dax att jobba igen, Jack är frisk och ska till dagis. Tänk, snart är det helg igen!

tisdag 6 oktober 2009

Felix resurs M

Idag skryter jag lite om M, Felix resurs på dagis! Hon är verkligen toppen! Förra året delade hon och en annan tjej på honom, det fungerade oxå jättebra! Men nu när M har fått mer eget ansvar för Felix har hon växt otroligt mycket! Fina idéer, kreativ, alltid glad! Hon är ung med sprudlande energi, får knappt handla på systemet :) men vilket jobb hon gör och Felix älskar henne!
.
Hon har tillverkat ett jättefint veckoschema som de har på dagis och tittar på varje dag (se nedan) . Idag-boken är alltid ett nöje att titta i. Jobbarstunderna på dagis går oxå bra nu, hon är så duktig med Felix.

Jag har meddelat hennes chef om vilket bra jobb hon gör, hoppas hon får en fet löneökning nästa gång, det är hon värd! :)

måndag 5 oktober 2009

Köttfärslimpa med färg


Nötfärs, rödlök, kikärtor, zuccini och tomat. Såg riktigt trevligt ut! Lyckades oxå med att inte få den för torr utan den var helt perfekt! Gjorde en sås på grädde, sambal, soya, ketchup och kryddor. Den enda av barnen som åt var Jack, trots att han har munnen full med blåsor. Gråter mellan tuggorna stackarn, har även sex blåsor på händerna. Om han varit en ko hade han haft mul- och klöv-sjukan, nu har han dock människovarianten! Han är på bättringsvägen, hoppas på att brorsorna klarar sig....

söndag 4 oktober 2009

Kanelbullens dag

Jag: Idag är det kanelbullens dag, å vi som inte har några bullar!
Jesper 7 år: Kan vi inte baka bullar då?
Jag: Nej det är för mycket jobb och förresten så har vi ingen jäst.
Jesper: Men farmor kommer ju sen? (gäst)

Ha ha va tokigt det blev men vi skrattade gott!

På eftermiddagen kommer som sagt barnens farmor hit och hälsar på. Vi ska inte bjuda på kanelbullar trots dagen utan det blir nog en äppelkaka! Måndag i morgon!

lördag 3 oktober 2009

Fan, jag har ramlat i en grop!

Fy vilken dipp jag har.... Äter bara tok, orkar ingenting, trött och ittiterad. Ingen vill ge mig massage, ingen vill tvätta mina kläder eller vika min tvätt. Byxorna är för små, håret omöjligt! Ruttet va ordet!

fredag 2 oktober 2009

Tur att städhjälpen kommer på måndag!

Duktig Felix, tar mat alldeles själv... Han åt fyra portioner med spagetti! En del hamnade på golvet, tur att Jack hjälpte till att städa!


torsdag 1 oktober 2009

Felix ska synas i vinter!

Eftersom jag har ett riktigt busfrö till mellanson som gärna rymmer var det lika bra att köpa en overall som syns! Den är mycket grönare i verkligenheten än vad som syns på bilden. Hittade denna på Stadium, jättesmidig variant som inte var så hög i halsen. Kostade 699 kr, lägger gärna en slant på sånt som är bra men ändå var den ju inte jättedyr! Smidiga muddar vid ärmsluten, bra eftersom Felix har ganska korta armar. Den var dock rätt vid vid fötterna, undrar just om mormor kan göra en insats så inte overallbenen släpar i backen?
Jag har varit hemma med Felix idag, han är pigg nu och ska till dagis imorgon. Morfar var här en stund idag så jag passade på att springa en sväng, kompenserade det sen med att äta tre ballerina med pepparkakssmak även idag.... Min karaktär är helt borta, jag som varit så duktig i flera veckor! Va trött man blir på sig själv! Innan vi hämtade brorsorna var vi förbi Maria på barnshopen och lämnade in en hel kasse med POP och Molo, hoppas på en slant där! Hon säljer och man får hälften av förtjänsten! Fick med mig 500 kr hem från tidigare försäljning! Letade efter en overall i storlek 98 men hittade ingen, fick bli en ny ist. Kika gärna på hennes sida och åk dit och handla mina märkeskläder jag lämnade in :) http://www.barnshopen.nu/


Ny operationstid

Igår blev ju operationen inställd pga av förkylning. Idag kom det en ny tid med posten, det kallar jag snabba puckar. Den 3 november är nästa försök. Mitt i införandet av det nya journalsystemet på jobbet. Jag är en så kallad "superanvändare" och ska kunna så gott om hela systemet, vi kommer att ha jour till och från, dag som natt, de första två veckorna och ingen blir beviljad semester. Hoppas Micke inte har lika mycket på sitt jobb precis då, det löser sig säkert på något vis. Jag kanske till och med har mitt kvällspass då och kan sköta supporten från Barnkliniken :)

Få se, en månad till nästa försök till operation, lagom till nästa förkylning?