måndag 30 november 2009

Dagens siffra

Dagens siffra: -0,8
Totalt: -2,4
Antal dagar: 9

Ser bra ut! Har ätit bra och motionerat hyfsat. Igår (måndag) var det en av undersköterskorna som fyllde år, hon bjöd på en fantastisk god saffranspaj med grädde, det var gott! Tog en lagom bit! Heja Ylvisen, du kan ju! :)

Nu snöar det ute här! Dax att åka till jobbet!

Felix-tid Moster

Min syster hade äran att ikväll få umgås lite extra med Felix. Hon hämtade hon på dagis och åkte hem till sig. Jobbarväskan stod tyvärr kvar här hemma på hallbänken, den hade jag glömt på morgonen. De fick improvisera och lyckades jobba i leken. Felix är ju rätt lättlurad :), han tror att han leker men i själva verket så jobbar han, precis som det ska vara, jobbandet ska ju vara roligt!

De här stunderna som våra anhöriga har med Felix är minst lika viktiga för dom som de är för Felix. De får träna tecken för sin egen del, lära känna Felix och hans tecken.

Felix kom hem kl 18, då hade hunnit med att äta köttbullar och glass oxå. Tack Marie för idag!

söndag 29 november 2009

Adventsfika


Så lugnt och skönt! Syrrans Lowa tar hand om Jack och Felix så vi kan dricka kaffe... Mina föräldrar och syster med ett barn är här.

Dagens siffra

Dagens siffra: +-0
Totalt: -1,6 kg
Antal dagar: 7

Hade inte väntat nå annat efter fredagen hos Sofia och Tony. Har inte heller hunnit med någon motion i helgen efter Micke och Jesper varit i Idre. Första veckan har ju gått över förvänta iaf så jag är mer än nöjd!

Idag på morgonen har jag tagit fram adventsstjärnorna och plockat undan en massa. På em blir det adventsfika här med mina föräldrar och syster med familj. Innan dess ska vi gå till affären och sen åka till återbruket!

lördag 28 november 2009

Det här med kläder till Felix....

Felix har lite kortare armar och ben än jämnåriga, det hör visst till syndromet (Downs syndrom). Därför blir det ibland lite svårt att hitta kläder. Eller svårt kanske det inte är egentligen när man bor i en stor stad men krångligare och man blir en aning begränsad. Jag köper sällan långärmade tröjor, är de långärmade bör det vara en mudd i ärmslutet. Polarn och pyret har bra tröjor med lite smalare passform MEN de säljer inga kortärmade tröjor på vintern förutom enfärgade (fanns i blått, rött och vitt). Deras långärmade tröjor med mudd går bra men de kostar 195 kr, känns mindre kul eftersom det blir en matfläck efter en vecka.
.
När det gäller byxor drar han oftast en strl i midjan och en på längden. Nova stars jeans är ok men dyra och lite för klumpiga. HM har ett par jeans med mudd upptill och resor nedtill, kostar 129 kr (priset höjdes nyss med 30 kr) skitbra pris! Tror Felix har 3 eller 4 sånna par + 2 st som Jack nyss har ärvt!
.
Idag var ju jag och syrran på stan och Felix fick ett par jeans från HM och en långärmad tröja från POP. Syrran köpte ett par name it-jeans till Felix i julklapp, jättefina med mudd upptill och raka nedtill, de kostade 199 kr.


.
Sitter i soffan och kollar på Robins. Jack och Felix har somnat på en madrass på golvet och Micke och Jesper är i Idre och hjälper farfar.

Busstur med mormor

Håller på och fixar i köket, ser ut som ett bombnedslag! Konstigt, vi som inte ens var hemma igår kväll!

Om en stund kommer mina föräldar hit. Mamma ska ta med sig Felix och åka bussen ner på stan. Kul! Felix har inte åkt buss sedan han var bäbis så det blir nog spännande! Sen ska de åka hem till dom och äta glass!

Jag och Jack ska åka ner på stan med min syster och hennes dotter Lowa. Har inte varit på stan på hur länge som helst, men undantag för korta ärenden. Nu snackar vi gå på stan i längre än 5 min, härligt!

VIB-Rönnby


Tack snälla syster för hjälp med Jack och Felix så jag kunde åka och titta på Jespers innebandy-match. Jesper spelar i Rönnby och idag har de poolspel i Bäckbyhallen. Tyvärr ligger de under med 3-1 just nu.

fredag 27 november 2009

Proppmätta och trötta!

Det är ju hur trevligt och skönt att gå bort en fredagkväll. Man kommer hem från jobbet efter att ha hämtat barnen, softar en stund, svirar om och går iväg till dukat bord! Men man blir lite trött efter ett par timmar..... :) Sen när man vaknar så är det bara lördag!
.
Vi har varit hos Sofia och Tony. Fantastiskt god förrätt (tunnbröd, cremefraich, sambal oleke, parmesanost, parmaskinka, gratineras i ugnen) med en öl till liksom på stående fot medans barnen åt kött och pommes. Sen fick vi tjälknöl med grädd- och ostgratäng med potatis. Rött vin till förstås! Efterrätten var en supergod brownies, den mäktigaste i världen men den riktigt smälte i munnen.... Gjort på muscovadosocker och det var 3 hela marabou premium chokladkakor i!! Kaffe och likör.
Det var på trött ben vi sen gick hem. Så himla skönt ändå att kunna GÅ hem och slippa ta bilen.
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

torsdag 26 november 2009

Dagens siffra

Dagens siffra: 0,8 - kg
Totalt: -1,6 kg
Antal dagar: 5

Det rullar på bra. Är väl medveten om att invägningssiffran ljög lite med tanke på att jag säkert var fullproppad med onyttigheter efter söndagens moff! Men man blir ju självklart peppad!

Ikväll blir det dock 3-rättersmiddag med vin och brownies! Längtar!

Kvällspromenad

Tog en promenad runt Hubbo ikväll med Elisabet. Det började rätt bra, skönt att komma ut. Sen började det att regna och när rundan vänder, vid kyrkan, fick vi vinden mot oss och det blev hemskt otrevligt! Skönt iaf att komma hem och ha det gjort! Det blev en timmes promenad, bra!
Micke och Jesper har varit till Toys r us och handlat julklappar till kusinerna!

Sitter i soffan och skulle behöva gå och förbereda inför morgondagen men det är ju så himla tråkigt....

Tjing!

onsdag 25 november 2009

Alla i familjen vaccinerade

Så nu har alla i familjen fått vaccin mot svininfluensan. Jack fick sitt idag, Felix och Micke i lördags, Jesper i skolan föra veckan och jag på jobbet för två veckor sedan. Nu återstår 10 dagar innan Jack har sitt skydd. Visste ni att det faktiskt tar så lång tid innan vaccinet skyddar?

Det går magsjuka på dagis så nu får vi väl det istället, ha ha! Idag på BVC hade vi med oss familjen Hayman och deras minsta spydde massor nu ikväll, men jag tror vi lyckades undkomma den smittan iaf, men det går ju flera tåg! :)

Hoppas vi klara oss eftersom vi på fredag är bjudna på mat hos Sofia och Tony. Jesper längtar eftersom deras Ida och Jesper går i samma klass. Jag längtar oxå! Vilket lyx att få gå bort och äta!

tisdag 24 november 2009

Dagens siffra

Dagens siffra: -0,8
Totalt: -0,8
Tid: 3 dagar

Veckan har börjat bra. Jag har druckit massor med vatten som förmodligen rensat ur kroppen en del. Har hunnit med en promenad. Idag bjuds det på äppelpaj på fikat och den tänker jag självklart ta del av! Med måtta förstås :)

Nätverksträff nr 8

Ikväll har vi haft sista nätverksträffen för 2009. Alla i nätverket, förutom en av de två tjejerna från dagis, var närvarande, kul!

Alla fick berätta vad som hänt sedan förra nätverksträffen, om de gjort något speciellt med Felix eller om man tycker att han utvecklats på något vis. Faster Linda berättade bl a att hon gått en cirkelledarutbildning inom Karlstadmodellen och blivit godkänd :). Moster har varit på gympa med Felix och Farfar och Felix har tränat på att gå till affären och handlat köttbullar och glass. Mormor och morfar berättade vad de gjort och att de har planerat att åka buss med Felix på lördag!

M från dagis berättade att trots att hon hade haft mindre tid med Felix den senste tiden, tycker hon att han utvecklats mycket sedan han opererade in nya rör i öronen, antagligen så hör han mycket bättre. Han är mera med och tar instruktioner bra. Han är bra på duka av, allt ska göras riktigt. Hon berättade att han, vid ett obevakat ögonblick klättrat upp på bordet och satt och åt på osten.... Bra eller dåligt, he he.... De har en 3-årsgrupp där Felix är med och det fungerar bra. Han är med och leker med de andra barnen. Hon berättade oxå att en del föräldrar är nyfikna på tecken, kul tycker jag!

Vår handledare M tipsade om lite julklappar och vi fick se ett språkpussel som verkade kul. Kanske tycker Felix det är roligare att bygga meningar om man använder det materialet.
Vi gick lös på pepparkakor och glögg som Linda hade fixat, det tackar vi för! Tack alla för ikväll, det betyder så himla mycket oss att ni är delaktiga! Stor tack även till nätverksledare M och dagis-M. De fick varsin julstjärna som ett litet tecken på vår uppskattning!

Felix-tid Faster

I måndags hämtade faster Linda Felix på dagis och åkte sen hem till farfars hus. Det passar inte så bra att åka hem hit när vi är hemma, då blir han mammig och ska bara se på TV. Felix och Linda hann jobba en stund innan farfar kom hem. Han börjar känna igen själva grejen att åka hem till farfar utan oss och det fungerar bra.

På förskolan har de bilder på de i vårt nätverk och de sätter upp bild på den som hämtar honom så att han är lite förberedd och det fungerar bra.

Ikväll är det nätverksträff!

måndag 23 november 2009

Vad står det i din inkorg?

1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en

Fråga 1 - första meningen i första sms:et
Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v .

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen? Ingen brådska!

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis? Ring EuroVoice 888, du har 2 nya meddelanden.

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss? Fan va drygt, här sitter man på apoteket och inget recept har kommit!

4. Vad är det fulaste du skulle kunna säga åt din fiende? Japp!

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig? Är det du som huggit efter Micke med kniv?

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon? Tja vi är inte färdiga än så vi åker själva Gerd har ingen Nils sänder det som visitkort.

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom? Det här känns som Bryan Adams!

8. Vad vill du höra mest av allt? Det är väl Elton men jag längtar efter Lionel.

9. Vad kommer bli dina sista ord vid liv? Kommer om 10 min, förbered dunken!

Ha ha, det här tyckte jag var roligt, prova vilka svar du får! :) Jag har kopierat detta från Pernillas blogg, www.pernillalundins.blogspot.com

Ny vecka, nya tag!

Ok, då kör vi!

Siffran idag är alltså 0!

Nu: Jobb!

söndag 22 november 2009

Mogen tillfredställelse!

Nu har det hänt igen, detta eviga tjatande: Byxorna är för små! Tänk att jag aldrig lär mig, så tröttsamt! Nu finns det två alternativ:
1. Göra något åt det
2. Extraknäcka som julgris.

Det är helt sant att jag har byxor som jag inte kan ha, eller de sitter iaf på tok för oskönt! Jag tänker inte köpa ny garderob MEN kan tänka mig ett par nya jeans men inte i en större storlek. Vi snackar inte många kg, kanske 3, inget problem egentligen. Mitt problem, varje gång, är att inte gå upp de 3 pannorna igen, efter ett tag är de tillbaka. Händer ständigt eftersom jag är proffs på klara av att gå ner! :) Det måste vara nå fel på mig eftersom jag aldrig kommer till mogen tillfredställelse av godsaker. En viktväktarkonsulten använde just de orden, mogen tillfredställelse, sug på den.....

Jag tänker inte banta som i banta utan skärpa till mig och äta bättre och motionera, fast det blir ju lite samma sak men skit samma. Vill inte kalla det banta för jag vill inte leva som JAG tänker sig en bantande människa gör. Banta är tråkigt och deprimerande. Jag har tidigare gått ner 8 kg med viktväktarna och det var tråkigt! De sista 5 grav-kilona gick jag ner med hjälp av LCHF. Jag väger idag mindre än vad jag gjorde när jag blev guldmedlem i viktväktarna och det är jag stolt över! MEN jag har fött tre barn och kroppen har väl fått sig en känga genom åren och man har blivit äldre och slappare :) Låter så himla uppmuntrande va? Detta handlar egentligen om att äta och motionera och vara glad åt att man mår bättre som jag så klart gör när kolhydratintaget minskar. Jag är trött på alla jävla metoder å vill bara leva som vanligt...., men jag är så jävla kass på det! En utmaning alltså! Me like!

Ingen annan tycker att jag måste gå ner i vikt, men ingen annan vill betala mig en ny garderob heller...

Så för att detta ska fungera måste jag ha någon som kontrollerar mig, eller åtminstone följer mig. Så ni som besöker mig varje dag, får följa med på denna lilla resa som ska göra att även julmaten får plats i mina byxor. Imorgon börjar jag på vikten 0 (noll), sen får ni hålla koll på bloggen så att det blir ett minus framför siffran, ska hålla er underrättad (ångrar mig redan, ha ha)! Tänker väga mig alldeles för ofta oxå så varannan dag ska det bli en siffra i bloggen!

Jag är inte tjock men efter denna jul är jag nog på god väg :) Så julgris eller nöjd Ylvis?


Bjuder på en "nice as"-bild från vårt bröllop för snart tre år sedan, har 4 kg dit. Fast just vikten spelar ingen roll, jag kan gärna väga 100 kg bara jag känner mig tillfreds. Jag kan inte ha klänningen idag.......

Ny vecka, nya tag!

Äntligen gympa!

Det märktes att Felix hade saknat gympan. Han sprang in och satt sig på mattan och väntade snällt fast de andra knappt hade kommit till Ekbergaskolans gymnastiksal. Han har ju varit sjuk efter halsmandelsoperationen men är nu äntligen frisk!
.
Idag var vi fyra familjer, alla med ett barn med Downs syndrom. Jag och Felix hade ju åkt själva utan resten av familjen, bra att kunna ägna sig helt åt Felix. Vi har klättrat upp och ner för ribbstolar, gått balansgång och slalom, sprungit, hoppat och snurrat, sjungit och tecknat! För den som inte vet är Upp-och nergympan anpassat för barn med funktionshinder. Vi har en ledare men man är ändå som förälder delaktig med sitt barn och hjälper barnet att klara av sakerna/stationerna.



På väg på upp- och nergympa


Felix har klätt på sig nästan alldeles själv. Vilken skillnad det är att bara åka iväg med ett barn och, i detta fall, låta Felix försöka själv och inte stressa. De andra är hemma och tar emot farmor som kommer på em. Hepp!

lördag 21 november 2009

Min härliga halsduk!


Köpt på HIP-gården i By kyrkby för 195 kr. Den är som en tub ni vet, superskön!

Julmarknad i By


Mamma, Jack och jag är i Dalarna på julmarknad. Mickes faster med gubbe är med i hembygdsföreningen här i byn. Vi har ätit soppa, besökt ett museum och shoppat. Kanske bjuder på fm bild sen på min nya fina halsduk!

fredag 20 november 2009

Maritas studio

Ikväll har jag, Elisabeth och Sofia varit på invigning hos Marita och hennes fina salong. Hon har öppnat eget hemma på gården. Helt fantastiskt bra att ha frissan på granngatan! Superfint inredning, verkligen smakfullt! Kolla vilken läcker tavla som är målad på väggen oxå!
.
Marita är en jättegullig tjej som är jätteduktig! Hon kan tecken oxå förresten! :) För att boka tid hos Marita kontakta mig :) Jag har bokat en tid till mig och en till Jesper. Köpte även lite produkter till bra pris. Tack för ikväll!
.
Marita!

Elisabeth och Sofia har hittat godisskålen. Sofia tänker : Fan, Marita skulle köpt en kassa av mig istället för av mina kollegor! :)

Läcker tavla va?

torsdag 19 november 2009

Ylvisen tipsar!

Min jobbarkompis C har hittat en sida på nätet, http://www.beautyplanet.se/, där man kan beställa produkter billigare än tex vad de kostar på Kicks. Om man dessutom beställer över 600 kr är det fraktfritt. Vi beställde varsin ansiktskräm som verkligen är bra: Lancome Hydra Zen Neurocalm dry skin. Passade oxå på att beställa en makeup-remover som är fantstiskt bra: Bi Facil, oxå från Lancome. Eftersom jag är nykund på Beautyplanet fick man beställa en maskara från Lancome för 129 kr istället för 270! Även om slutsumman blev hög så sparade jag ju flera hundra :) Gjorde beställningen i fredags och igår onsdag fanns grejerna att hämta på ICA! Snabbt och bra!
.
Ikväll har jag oxå varit hos Elisabeth på Tupperware-party, vann en liten burk och beställde en slickepott och en större bytta som ska hålla värmen bra! Tack för en fantastisk äppelpaj!


Lättläst för Ylvisen

Idag när jag kom hem från jobbet hade vi fått ett brev från kommunen ang "anmälan om barnomsorgsbehov". Har inte läst så noga för jag hatar just den sortens post! Det handlar iaf om de nya reglerna som snart införs och man ska då anmäla sitt behov av skol- och barnomsorg så att man betalar rätt avgift osv. Högst upp på pappret finns två fyrkanter man ska kryssa i där det står förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg. Eftersom jag bara fick ett papper fyllde jag i båda kryssen. Sen ser jag ganska direkt att man ska fylla i barnets namn, vilket barn undrar jag då? Vet inte kommunen att jag har tre barn? Varför får jag bara en lapp? Jag fattar inte? Tycket ofta man får hem post från Försäkringskassan och Kommunen som man inte förstår hur man ska fylla i eller att man inte fattar vad de menar?

I tidningen från FUB (föreningen utvecklingsstörda barn) som vi får finns det en del som kallas för typ "lättläst", information som är enkelt skriven och det som står är bra förklarat. Innehållet är skrivet så att man ska förstå även om man har en utvecklingsstörning tex. Jag tror nog att Kommunen och Försäkringskassan får skicka den typ att papper till mig med snart för jag fattar fan ingenting.....
.
Skönt iaf att vi är igång igen med jobb, skola och dagis!

onsdag 18 november 2009

Teckenförhör och överkonsumtion av Coca cola :)

Skönt att det "bara" var uttorkning som gjorde att Felix var så hängig! Idag är han mycket piggare! Han måste tro att han är i paradiset eftersom han får precis vad han vill i matväg, förutsatt att det finns hemma så klart och att det inte är mitt i natten :) Han drack en massa cola igår och piggade på sig rejält!

Idag lämnade vi Jack på dagis gick sen till skolan där Jesper skulle få vaccin mot svininfluensan, det gick bra! Vi slank in på affären och handlade köttbullar och kanelbullar som Felix pratat om hela morgonen, väl hemma tittade han bara på bullarna, drack lite cola och gick sen till TV:n....

Kl 12.00 kommer Micke hem och jag får åka och jobba. Jobbar till 17.00 sen ska Micke och Jesper iväg på innebandyträning, Jesper får dock bara titta eftersom han fått sprutan idag.

Nu ska jag meka ihop ett papper med tecken som de i Felix nätverk ska få plugga på tills nästa nätverksträff som är den 24 november, jag har hotat med förhör så jag hoppas de tränar bra! :)

Inlägg 555

Ett stort Grattis till världens bästa farbror Hans (fyllde iof igår)! En go och glad guuuube som verkligen sprider glädje omkring sig med sin energi! Tack för i lördags!

Här ser vi Hans i mitten med frun Bertit till vänster, min pappa till höger!


Ps. Även ett stort grattid till Tres som fyllde den 16 november. ds

tisdag 17 november 2009

Antibiotikabyte precis som jag trodde...


Efter ett besök på jourmottagningen på öron-näsa-halsmottagningen fick vi remiss till barnakuten med frågeställningen pneumoni (lunginflammation). Två ytterligare läkare lyssnade, tittade och frågade. Snabb-sänkan var på 12 och han syresatte sig bra. Felix är antagligen bara uttorkad och vi fick order om att han ikväll skulle få i sig 3-4 dl vätska. Vi fick även med oss ett nytt recept på antibiotika, Bactrim denna gång, 5 ml x 2 och Mollipect vid behov mot slemmet. Efter att ha druckit 2 dl cola och en glass blev han pigg och lekte bra, somnade fint oxå med Jack och pappa nu ikväll!

Me hate Kåvepenin!

Igår kväll var Felix med farfar och hans sambo. Han var lite seg och ville inte ens äta glass men annars så gick det bra! Hade sovit länge på dagis men det behövde han. Tyvärr ledde det till att somnade 22.10. Fick väcka honom imorse för att åka till dagis. Han verkade trött och han blev ledsen när jag gick.

Kl 10 ringde Micke, de hade ringt från dagis och Felix var hängig. Jag hämtade honom 10.30, då hade han legat på soffan och sovit till och från sedan 8-tiden. Nu har det gått ytterligare ett par timmar och Felix ligger på soffan och har så gjort sedan vi kom hem. Han har inte ätit eller druckit någonting idag. Har en telefontid med öron-näsa-halskliniken kl 13.05, får se vad de säger.... Jag gissar på antibiotikabyte!

måndag 16 november 2009

Precis som After eight....

En lång och hård arbetsdag, den längsta på hela veckan! Jag jobbar ju iof bara 85 % men jag är trött ändå. Farfar har Felix-tid ikväll så han hämtade honom direkt efter dagis. Jag hämtade Jack och Jesper. Micke och Jesper åkte iväg på innebandyträning så jag och Jack blev själva hemma. Vi läste böckar, jag kom på att jag aldrig läst en bok för honom, han fyller snart 2 år, katastrof!
.
Hade några fläskkotlettrester i frysen som jag gjorde i ugn med oliver, grädde, sambal, vitlök och en burk creme fraiche tomat och basilika. Det är så himla enkelt att bara slänga in i ugnen i 200 grader i ca en timme, sköter sig själv och riktigt gott blev det! Till efterrätt blev det en ruta mintchoklad, en ny favorit när man inte ska moffa 200 gram.... Smakade väldigt mycket som After eight och får duga när man inte kan moffa varje dag.... Det är ju som bekant måndag vilket innebär nytt liv! Jeansen sitter, återigen, alldeles för tajt och det är dax för lite ordning på intaget. Snart är det jul och alla vet ju hur det brukar se ut med mat och godis i långa rader. Den 11 december ska jag och syster med män på julbord så nu spar vi oss till det, eller hur syster?



söndag 15 november 2009

Ylvisens I-landsproblem

Den spännande tvätthistorien fortsätter....
Alltså jag blir så j....a trött min tvättstuga! Eller den är jättestor med massor med plats, fina utrymmen att hänga och vika på. Konstigt nog så blir det oxå någon typ av förvaringsrum där saker ställs in som egentligen ska vara på andra någon annan stans.
.
Igår hade jag ju lyckats komma ner till botten på tvättkorgarna. Hade tvättat järnet i några dagar och vikit fyra stooooora korgar med tvätt! Va härligt det var när det faktiskt var tomt om jag kunde dammsuga botten! Men sen, POFF, proppfull igen, vad fan hände! Vips så fanns det fyra maskiner till att köra. Fattar inte vem det är som skitar ner så himla mycket kläder i denna familj! Jag vet iaf att det är jag som får tvätta och ta reda på skiten!
.
Imorgon kommer städpatrullen hit på sin moppe och gör fint! Ibland önskar jag att någon skötte tvätten istället men med den produktionen det är på kläder i denna familj så skulle det bli så dyrt att vi skulle bli ruinerade....



The sky is the limit for you.....

Ja jag vet, jag har snott den repliken från Idol-juryn men jag tyckte den var fin! För Felix finns inga gränser, nästan, det är vi andra som ständigt sätter hinder för honom genom att tro att han inte kan någonting eller inget förstår.....

Felix och jag hade en rolig stund på Busborgen. Vi klättrade runt och åkte kanor så nu är jag helt slut och Felix med. Han har inte sovit middag idag så nu kämpar han för att hålla ögonen öppna. Hoppas vi lyckas hålla honom vaken till 18.30 iaf. Just nu är granntjejerna här och de sitter och tittar på Karlsson på taket! En stor eloge till tjejernas mamma som slutat röka!!! Så himla duktigt tycker jag!

Älskade unge! Mysigt att bara ha med sig ett barn!
*aj*
Igår kväll hade vi inbrott här på vår lilla gata, läskigt! Luriga tjuvar som knappt lämnat spår men ändå lyckats få med sig värdesaker... Med tanke på vädret ser jag dom framför mig iklädda blåa dagistossor... Vid tidpunkten var vi inte hemma, bra med larm, hoppas det avskräckte....

Busborgen


Imorgon ska Felix till dagis igen, bäst att testa om han orkar leka. Ser lovande ut!

lördag 14 november 2009

Grattis farbror Hans


Så, nu kan jag berätta om pengarna jag och min syster skänkte till parkinsonförbundet och svenska downföreningen. Min farbror fyller år och istället för att köpa en present valde vi att skänka pengar till välgörande ändamål. En bra idé, ta efter det bums!

fredag 13 november 2009

Snön ligger vi på biltaken, endast Ylvisen är vaken....

Helt asirriterande! Hela familjen sover som stockar men inte jag. Varför inte? Irriterande. Hur ofta sover våra barn längre än till åtta på morgonen, aldrig! Förutom idag då förstås...., det blev en sen kväll igår, ingen var sugen på att sova. Vi har vänt lite på dygnet nu när barnen varit sjuka och de har sovit sen lur på dagen.
.
Jag har gått upp nu i min ensamhet. Man skulle ju kunna tro att man skulle slå på kaffebryggaren, sätta sig i lugn och ro och läsa tidningen och passa på att få egen tid...men istället ska jag vika tvätt. Jag har tagit reda på tre stycken sånna korgar som på bilden på två dagar, ca 15 maskiner tvätt! Helt sjukt va tvätt det blir här hemma. Lika bra att sätta igång, det är ju ingen som gör det åt mig!


Fredagsmys


Micke har varit hemma med de två små idag och jag har jobbat. Vi har ätit fläskfilé och pommes med sås, en riktig klassiker! Felix åt ganska mycket kött, annars har han bara ätit glass och en smörgås idag, lite piggare dock! Vi tittar på Rampljuset och väntar vi på Idol. Brasan är tänd och ungarna sköter sig än så länge, riktigt mysigt har vi! Trevlig fredagkväll!

torsdag 12 november 2009

Autogiro direkt från hjärtat

Informationen nedan är hämtad från http://www.vaggan.se/

"I Litauens näst största stad, Kaunas, ligger barnhemmet Lopselis. Det är inget vanligt barnhem. Där bor ca 80 föräldralösa barn, de flesta i åldrarna 0-3 år. Det ovanliga är att fler än hälften av dem lider av svåra neurologiska handikapp. Många har cerebral pares, Downs syndrom och andra mindre kända men inte mindre allvarliga sjukdomar. För bara ett par år sedan var Lopselis en passiv förvaringsplats. Men tack vare svenska bidragsgivare har man med hjälp av aktiviteter och utbildningsinsatser förbättrat livsvillkoren för de handikappade barnen."

Läs mer på hemsidan!

Idag har jag blivit månadsgivare, 100 kr i månaden ska snart gå till barnhemmet via autogiro varje månad. Det är det minsta jag kan göra för att dessa barn ska få det bättre. Det står på hemsidan att 100 % av bidraget går fram och att administrationen bekostas av sponsorer (projektet Vaggan kontrolleras av SFI, stiftelsen för insamlingskontroll). Har länge tänkt på att skaffa ett fadderbarn eller liknande men det har liksom aldrig blivit av.

Desstum har jag och min syster idag skänkt 200 kr till Parkinsonförbundet och 200 till Svenska downföreningen, men jag får återkomma till det vid ett senare tillfälle.... En skitbra idé är det iaf!

När vi ändå är inne på ämnet "hjälpa" så ägnar vi en tanke åt Thea och hennes familj som kämpar mot Theas cancer. Det är jättelätt att skänka en gåva till barncancerfonden genom att skicka ett SMS. http://www.barncancerfonden.se/Gavor-Bidrag/Gavor/SMS/ Läs mer om Thea här http://juliak.se/blog/

Gör något du oxå!!

onsdag 11 november 2009

Sortera legobitar


Felix är duktig på färger, vet inte varför han fått så bra kläm på det. Han gillar att sortera legobitar efter färg i barnmatsburkar. Ikväll efter att jag kom hem från jobbet var han riktigt jobb-sugen vilket han inte brukar vara. Han sorterade, la lika-på-lika och tittade i tema-pärmen om mat. Måste ta fram lite nytt material att lägga lika och leta reda på mer lego! Man får smida medans järnet är varmt!

Dagens ansträngning

Först måste jag berätta något helt sjukt om ordet ansträngning. Jag har en förmåga att alltid stava det ordet fel på jobbet när jag skriver i journalerna, jag skriver alltid ansträning. Eftersom jag är rätt kass på att stava använder jag alltid stavningsprogrammet som finns. Man får ju då upp förslag på ord som programmet tror att man menar. När jag stavat anträngning fel och använder stavningskontrollen får jag frågan: Menade du anusträning? Ha ha, helt sjukt, finns det ordet verkligen med någon ordbok/ordbank! Jag skrattar varje gång!
.
Vi tog oss ut en stund, det var rätt skönt ute! Jag kunde kratta en hel del löv. Nu är det Mickes tur att ta upp högarna....
.
Jack och Felix leker bra ihop, de är ungefär på samma nivå fast Felix fyller 4 i feb och Jack 2 i januari. Jack är lite snabbare i vändningarna, reagerar lite snabbare än Felix men han hänger på lillebror bra. I vissa situationer är Felix snabbare än Jack. Felix är bättre på att teckna än Jack, Jack i sin tur pratar bättre än Felix. Felix är otroligt mån om att Jack ska vara med, han ska oxå ha en kaka, han ska oxå följa med ut osv. Det är så roligt att se dom tillsammans!Jack gjorde ett försök att hjälpa mig men det var svårt...
.
Felix stod mest och tittade men när vi lekte jaga så sprang han lite och skrattade till om med! Lite frisk luft gör susen!
.
Väl inne var vi värda bullar och saft! Det gjorde ont i halsen på Felix men han fick i sig hela bullen! "Skiktet" i halsen, över operationssåret, har lossnat nu, man känner det på lukten. Det stod i papprena vi fick att han skulle ha dålig andedräkt och jo tack, det har han haft, men nu luktar han tårta igen!

tisdag 10 november 2009

Orkar man?

Skulle behöva gå ut och kratta lite löv men har inte bestämt mig än om jag orkar. Felix har inte varit utanför dörren förrän operationen med undantag för resan till och från lasarettet x 2. Han tog på sin sin skoar och hämtade mina skor igår kväll 21.30 och tyckte vi skulle gå ut. Jack har inte heller varit ute på flera dagar. De mår nog bra av att gå ut en halvtimme! Förhoppningsvis hinner jag kratta lite oxå. Ja det får nog bli så, ska bara samla kraft först! Å dricka kaffe!
Jobb kl. 12.00


Äntligen är Felix liiiite piggare!

Han har nu fått fyra laddningar med Kåvepenin och mår lite bättre! Är fortfarande trött och hängig och äter inte just nåt men han är iaf glad ibland!

Vi har bestämt oss för att ha Felix hemma från dagis hela veckan. Imorgon är det jag som vabbar på fm, sen kommer Micke hem och jag åker och jobbar. Det innebär att jag kommer jobba till ca 19.30 imorgon, det känns tungt när man inte van att jobba längre än till ca 15.... Resten av veckan blir ungefär likadan, vi går om varandra för att båda ska kunna jobba någorlunda. Just nu har Micke extra viktiga saker på jobbet och vi ligger efter som attans på mitt jobb.... Svårt att bedöma vilken som har viktigast jobb oxå! Vem ska vabba?
Själv har jag ont i armen efter vaccineringen jag fick idag på jobbet. Tog en Ipren när jag kom hem från jobbet och ska ta Alvedon innan jag lägger mig.

Aj aj ont i armen...

Stackars barn om de har lika ont som jag efter sprutan mot svininfluensan!
*smygreklam* :)


måndag 9 november 2009

Antibiotikabehandling

Direkt innanför dörrarna på öronkliniken blev Felix ledsen, inte så att han grät men underläppen åkte ut och han vände sig om tittade på mig med stora ledsna ögon. Han kände igen miljön och fick väl bad feelings.... Väl inne hos doktorn fick jag berätta läget om febern och operationen. Den kvinnliga doktern berättade "det där vanliga", som vi hört nu 15 ggr, att det inte är så konstigt om han är svullen i halsen, ledsen, lite feber, inte äter osv för han har ju faktiskt opererats! Jo tack, jag vet. Hon tittade iaf honom i halsen för att ta ett halsprov. Hur tror ni det känns att någon gröpar runt i halsen med en bomulstopps i en sårig hals? Stackars Felix. I alla fall så sa hon: Oj, ja det ser väldigt infekterat ut, det där måste behandlas!

Gick därifrån mot apoteket med ett recept i handen. Jag vet inte hur jag tänkte när jag inte tittade på receptet förrens jag kom till apoteket: Kåvepenin 5 ml x 3. Suck! Det går inte att få i honom så mycket och dessutom 3 ggr om dagen! Konsulterade killen på apoteket om att få en starkare sort men han kunde inte byta så klart. Gick tillbaka till öron, jag skulle ändå gå tillbaka för att få provsvaret på halsodlingen, som för övrigt inte visade något. Fick tag i läkaren och förklarde läget: Det räcker med övergreppet med att ge honom suppar i rumpan var 6:e timme + supp Ipren vid behov. Att dessutom tvinga i honom 5 ml tre gånger om dagen när det finns en variant där det räcker med att han får 1 ml x 3! Jag fick iaf den sorten men hon såg inte så glad ut, men hon var mest irriterad över att inte apoteket kunde ändra det när jag ändå var där! Klart inte apoteket har den rätten, men det hade ju varit smidigt....!

Felix och jag pratade hela vägen hem om att vi skulle äta bullar och dricka saft! Han var så glad och tecknade bulle och saft! Väl hemma fick han medicin och sen hjälpte ingen bulle i hela världen. Han kämpade mot att kräkas i 15 minuter, sen somnade han på soffan. Va elak man känner sig....

Jourtid på öronmottagningen


Felix är inte bättre idag, liiite mindre feber kanske men allmäntillståndet är påverkat. Han ligger och tittar på Pippi, han somnar nog snart. Han försökte äta en banan för en stund sedan men grät av smärta när han försökte svälja. Han vill inte ens ha coca cola! Ringde öronkliniken imorse och vi fick en jourtid 13.45, antagligen behöver han antibiotika men vi får väl se. Han ser allmänt infekterad ut, slapp i kroppen och han låter lite rosslig i bröstet. Är lite orolig att infektionen gått ner i lungorna... Jag känner mig inte som någon orolig mamma, brukar vara ganska lugn men nu vet jag inte om jag är det faktiskt. Känner efter i magen.....och det känns bra att någon ska titta på honom, beslutet att gå på magkänslan känns rätt idag!

Återkommer! Tjing!

söndag 8 november 2009

Gå på magkänslan eller inte....jag gick emot. Rätt eller fel?

Idag har jag varit och jobbat en sväng, hade ganska många ärenden! Fixade skrivare och fax....inte riktigt det jag var där för att göra men det var ju trevligt att få bistå med teknisk kunskap! Jag som superanvändare ska ju kunna allt, till och med läkarnas moduler inom datajournalsystemet, fick jag höra... Undrar just om de superanvändare som är läkare kan sekreterarnas moduler? Tveksamt! :) Löste även lite andra problem, skönt att känna att jag faktiskt kan en del i denna värld där jag häromdagen kände att jag ville fly! Mina läkarsekreterarkollegor kände likadant!

Ylvisen: Jag fattar fan ingenting!
S: Välkommmen till min värld!

Ikväll har Felix varit jättehängig med 39,2 graders feber! Om han hade över 38 grader skulle vi höra av oss då det kunde tyda på någon infektion. Både jag och Micke kände att något var fel. Han var inte sig lik, allmänpåverkad, slapp i kroppen. Jag ringde sjukvårdsupplysningen första gången vid 38 graders feber och andra gången när feber stigit ytterligare till 39,2. Han fick Alvedon men febern var fortfarande 38,8 efter en timme, ringde barnkliniken för att höra hur det var ang att kombinera Alvedon och Ipren vilket inte var något problem. Han fick alltså en supp Ipren och nu, efter ytterligare en timme är han ganska pigg, han står upp, kors i taket! För en stund sedan så log han, ett gott tecken!

Det är en sak att kunna laga en faxmaskin, läsa en beskrivningen, trycka okontrollerat på alla knapparna, stänga av och sätta på. MEN att veta vad som är rätt och fel när ens barn är sjukt, veta HUR sjukt är barnet, det är sjutton svårt! Man känner barnet men det är ändå så svårt! Felix är ju oxå så lömsk, en hård kille som sällan gnäller. Och om han nu gör det, är han jättedålig då? Äh jag vet inte! Idag gick vi dock ifrån vår magkänsla och avvaktade, vilket visade sig vara rätt beslut, tror jag! Imorgon ska jag dock ringa öronmottagningen för att höra vad de tror om febern! Ska även kolla med BVC om han är en riskgruppspatient, fast de vet de nog inte. Alla andra barn ds-barn i Sverige verkar vara det men inte Felix. Om han inte är det och får vaccin när alla normalstörda barn i hans ålder vaccineras så får han vaccin den 21 november på vår familjeläkarmottagning!

God kväll och glöm inte att titta på Filip och Fredrik!

Festen igår

Ja igår kväll var vi på en stoooor fest. Det var en överraskningsfest för min svärfars sambo. Hennes döttrar hade anordnat ett stort party tillsammans med min svärfar. Kvällen innehöll mat och dans mm. Vi var 74 personer i Skerike bygdegård. Hon blev mäkta överraskad när 15 personer ramlade in i rummet där hon befann sig med sitt barnbarn. Partytutor och busvisslingar, ha ha! Ni skulle sett henne! Sen bar det av till lokalen där ytterligare 60 personer väntade!

Titta vilket superläckert festprogram! Såg ut som en riktig dam-tidning. Det var en kul kväll med mycket skratt!
.
Det hade gått bra med barnen trots att de var sjuka. Felix hade inte velat sova till en början men till slut så somnade även han. Tack Elisabeth och tack pappa för skjutsen!

lördag 7 november 2009

Tre sjuka barn...

Lördag idag och stooooor fest ikväll! Vi har tre sjuka barn, kul! MEN snälla Bettan har lovat att ta barnen en kort eller lång stund, beroende på hur det går, så vi åtminstone får åka och äta. Det känns så där att åka ifrån dom men de är i trygga händer och vi är inte längre bort att en av oss får åka hem. Får återkomma till själva festen imorgon!

Jack vaknade med feber, men glad och pigg. Jepsers feber verkar vara borta men han hostar. Han skulle ha varit på bowlingkalas idag och innebandymatch imorgon, han är måttligt glad....
Felix chokade oss imorse med att äta två (!!) mjuka smörgåsar, han som ALDRIG äter mjuk bröd hemma annars. Skönt att han börjar pigga på sig lite även om jag var lite orolig igår kväll. Felix var en aning andningspåverkad och kom inte riktigt till ro, det verkade inte som han fick tillräckligt med luft, lite läskigt! Jag ringde barnkliniken och de lugnade mig med att han säkert bara var svullen i halsen sedan operationen. Jag gav honom Nezeril och Alvedon. Han hade även hält i sig massor med bubbelbatten och efter att han hade lagt av världens rap och en liten spya, så lugnade han ner sig och somnade till slut och sov hela natten.

Tack gode gud för att det finns Alvedon!

fredag 6 november 2009

Felix nya diet

Tre dagar har gått efter operationen. Felix mår ganska bra, men ibland lägger han sig ner på golvet och tuggar på fingrarna, han har nog ganska ont till och från. Det är svårt att få i honom någon vettig mat men det går iaf framåt. Han är nog väldig hungrig för han vill ha ALLT men när han får något vill han ofta inte ha.... Några skedar yoghurt, någon mun välling och lite nyponsoppa har vi lyckats få i honom. Han vill inte ha vatten.
.
I papprena som vi fick på lasarettet står det att man ska undvika kolsyrad vätska eftersom bubblorna lätt kan gå upp bak i näsan. Felix är dock uppväxt på bubbelvatten och är van med bubblor så för att få i honom vätska fick han igår kväll halvavslagen pepsi.... Han ville oxå ha en smörgås (kors i taken, han äter aldrig mjuk bröd hemma), men vi märkte snart vad det var han ville åt egentligen. Smöret så klart! Han rörde inte brödet utan slickade i sig smöret genom att böja på huvudet, han fick i sig ca 0,5 dl bregott!
Bättre än ingenting alls..... :)

onsdag 4 november 2009

Busandet försvann inte med operationen...


Han är inte hängigare än att han orkar röra till! Han syns nästan inte i röran....

Hemma igen!


Då var vi hemma igen efter Felix operation. Skönt! Operationen gick bra! Båda rören satt löst i varsin vaxpropp och det fanns massor med seg vätska bakom trumhinnorna. Läkaren trodde vi skulle märka skillnad på hörseln eftersom han säkerligen har haft sämre hörsel ganska länge med tanke på trumhinnorna hade hunnit växa igen efter att rören lossnat! Det hade även gått bra att ta bort mandlarna och skrapa polyperna.

Felix är ganska pigg men är inte så sugen på att äta, eller han vill ha och han får, smakar men sen puttar han han bort det han fick. Vi kör Alvedon var 6:e timme och Ipren vid behov. Han är ju en tålig kille och gnäller inte men det viktigaste är ju att han får i sig vätska och det går så där.... Han fick piggelin när vi kom hem, åt kanske en matsked. Sen tecknade han att han ville ha välling, fick 1 dl, smakade men sen ville han inte ha mer. Tecknade köttbulle och dukade fram tallrik och bestick, satt och väntade men fick inga stackarn.... Vi hade inga och sen tror jag det gör väldigt ont att svälja köttbullar och det är nog inte så bra för såret i halsen?

Jag ska snart åka och jobba, har Cosmic-jouren ikväll mellan 16-22, kul! :)

Trevlig kväll!

tisdag 3 november 2009

Operation avklarad!


Ja nu är det gjort! Skönt! Han sover som en stock. Verkar ha ont men har fått smärtlindring. Stackars Felix fick inte komma in på operation förrän kl 11, inte undra på att han var lite irriterad, han var väl hungrig eftersom han var fastande inför operation. Micke har åkt hem till de andra barnen, jag tar natten med Felix. Imorgon börjar jag jobba kl 16 så det passade bra att jag tar natten. Nu ska jag titta på videofilm, den där Mary blir det...

Felix ligger på operationsbordet

Så nu håller vi tummarna att det går bra och att fortsättningen flyter fint!

måndag 2 november 2009

Streptokocker!

Hörde idag på förskolan att dom har haft/har streptokocker på Felix avdelning. Ni kanske kommer ihåg vår otur med detta förra året? Felix hade sex infektioner och vi andra var inte mycket bättre. Nu har vi ju äntligen fått operationstid - IMORGON - och det skulle inte förvåna mig om Felix snart snabbt insjuknar! Fy fan vad jag blir arg då! Vågar nästan inte tro på att det faktiskt är dax för operation imorgon och att Felix faktiskt är frisk idag. Men som sagt det är några timmar kvar på detta dygnet och ropar inte riktig hej än! Skulle aldrig har skrivt något om detta för nu har jag väl lockat fram bacillerna.......

För övrigt har städhjälpen varit här idag! Nice!

Det var länge sen....

Jag har inte skrivit en rad på flera dagar, har inte haft någon lust!

Jobbade i fredagskväll, läskigt att sitta själv på kliniken och skriva journaler. Jag drog för gardinerna och stängde dörren. Hade sökaren på mig så om vårdavdelningen behövde hjälp med datajournalssystemet fick de söka mig! Förra veckan och denna veckan har vissa av oss jour vilket ledde till att jag fick jobba lite kväll.

I lördags var vi på fest, Mickes kusin fyllde 50 år. Fantastisk god mat, mycket folk och tyvärr för mycket sprit men det är en annan historia som ni säkert skulle vilja höra och jag med faktiskt!

Igår var vi bara hemma och åt onyttiga saker, Mc Donalds, fikabröd, mackor, popcorn, läsk!