måndag 31 januari 2011

Företagsam...

Felix har kommit på att om ingen hjälper mig får jag fixa det själv. Det gäller dock inte tex att klä på sig för varför ska man göra det?

Här om dagen gjorde han välling. Bort med mattan, fram med en stol, ner med flaska och pulver, i med pulver och in i micron och på med den. Hittade honom vid tv:n där han försökte få på locket eller ploppen som vi kallar den. Han hade dock missat vattnet så mitt i flaskan fanns en bränd kaka.... Av någon anledning luktade det pannkaka i hela huset efter det???

Ikväll har han borstat tänderna själv. Fram med pallen och in i skåpen... Han hade t o m preparerat min tandborste med massa jordgubbstandkräm :) Han var nöjd! Å jag fick väl lov att borsta med den rosa tandkrämen för stämningens skull...



Gick och la mig tidigt ikväll efter en promenad med Sofia, har kikat både på Hipp hipp och Solsidan men lyckades somna till några gånger och är pigg som en mört nu kl 23.17.... Ska kika på En idiot på resa, riktigt kul faktiskt! Men jag hoppas jag somnar fort! :)

Blodgivning







Dagens goda bidrag. Köpte en extra Filippa K-mugg för 45 kr, eller ja 60 kr blev det då de hade så dåligt med växel i kassan. Skänkte blodcentralen 15 kr till kaffekassan och fick ta en giraff som tack :)

söndag 30 januari 2011

17,2 km *lycka*

Lååååång runda idag. Mina löparcoacher Johanna och Marcus från Borlänge har tipsat mig om att köra några lååånga vändor innan startdatum i maj. Det är bra att känna på hur det känns i kroppen efter en lååååång vända. Rundade Tillberga skulle man kunna säga, hade ingen aning om hur lååååångt det var innan jag gav mig iväg. Jo och man kan säga att det känns i kroppen nu, hade orkat 4 km till men attans va ont i benen man får efter ca 14 km.






Jag tycker ju att ni tjatar dåligt förstås.....

.....men eftersom jag haft 200 besök idag är ni nyfikna va?☺ Lite små bilder kanske men skitsamma.... Det är ett par G-star, köpte på G-star-butiken här i stan.









- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 29 januari 2011

Älgfärsbiffar...???

Hm undrar hur de kommer bli? Just nu har jag ätit tre chokladtoppar så jag är inte hungrig alls men lär väl bli. Till biffarna är det jordärtskockspuré och rostade rotsaker. Ja det låter ju inte helt fel men vi får väl se...

Vi hittade jeans på stan, ja precis VI...det var ju inte meningen förstås att jag skulle hitta ett par men så blev det. Sofia gjorde ett klipp och betalade halvapriset för sina, nice as ;)

Om ni tjatar riktigt mycket kanske det blir en bild på mina nya jeans men då får ni allt ligga i! Riktigt snygga och tajta som f..................n! Skulle aldrig ätit dom där chokladtopparna kanske HA HA HA!!!

Felix skötte sig över förväntan!! Kul! Precis när vi var klara med vårt konsultationsuppdrag med att hjälpa Sofia med jeans tyckte Felix oxå att det fick vara nog. NU vill han gå själv åt det håller som passade HONOM. Ok vi gjorde väl så då, vi gick dit näsan pekade och till slut efter att ha fått en ballong på Fritidsresor gick det att få honom att vända ☺

Då, tidigare, hade han legat på golvet och vrålat NEJ med kroppen som en ostbåge, OMÖJLIG att få med sig... Jag fick ge mig och det gick bra det med. Ingen lust att ta en fight när man har väskor, pengar, telefon, kassar och vagn att hålla reda på. Hörde en fikagäst som sa: Åh, stackars mamman!!! :)

När man är på stan med barn som skriker skäms jag över att jag är där med barn, 9 av10 barn vill inte sitta i en vagn och gå rullas runt i affärer så är det! Hörde oxå en annan mamma: Slutar du inte nu avbeställer jag det där spelet! Hot eller löfte? Vad tror ni? HOT förstås!! Hjälpte det? Nä säkert inte... Fick han spele ändå? Ja absolut ☺

Puss på er!

Nöjd




- Posted using BlogPress from my iPhone

Lördag

Nice morgon med glada barn, kaffe och frukost!

Ikväll skulle jag ha haft en liten ds-mamma-träff här men vi sköt på det då det var så många som inte kunde. Ska snart sätta ett nytt datum så vi kan träffas och prata och umgås. Himla trevligt är det iaf, man kommer själv eller tar med sig barn/barnen. Papporna är faktiskt oxå välkomna även om det är en mammaträff ☺ Vi köper pizza och dricker lite vin.

Idag ska Jack och Micke och åka och titta på Jesper när han spelar fotboll. Jag och Felix ska åka ner på stan med Sofia och leta jeans! Inte var dag man är inhyrd som jeanskonsult! Tack för det det förtroendet! ♥♥♥

På eftermiddagen kommer kusin Oliwer hit och sover över. Jesper blev jätteglad. Oliwer har nu blivit lite större och Jesper och han har med gemensamt ☺

Idag får mina små ben vila från träning, imorgon blir det en långrunda!

Nice lördag på er!

fredag 28 januari 2011

Tvåhundringar

Idag har jag provat en annan sorts intervaller, tvåhundringar. Man värmer upp 2-3 km, kör intervallerna, varvar ner... Man ska springa de 200 metrarna i samma tempo som man springer milen på. Springer du milen på 50 min ska det ta 50 sek att springa de 200 metrarna. Mitt rekord på milen är 47.50 men nu i vinter med detta underlag och kylan har jag sprungit i snitt på kanske 52-53. Jag tror dock att om jag skulle springa milen i "tävlingssammanhang" på asfalt skulle jag klå mitt personbästa. Eftersom jag inte idag kunde mäta ut en exakt sträcka körde jag på tid och valde 45 sek.

* Uppvärmning 3,3 km (från mina föräldrar och ut till svängen ner mot Björnöbron, där man kan svänga ner mot Hässlö)
* Stretch
* 500 m ner mot bron där jag kände på lite fartökningar
* 45 sek löpning, vila 45 sek x 3
* Vila i 1,30 min
* 45 sek löpning, vila 45 sek x 3
* Vila 1,30 min
* 45 sek löpning, vila 45 sek x 3
* 14 min nedvarvning
* Stretch

När man blivit mer van kan man köra alla 9 set på rad. Nu valde jag att dela upp det i 3 set med längre vila för att få ny ork att hålla högre fart genom nästa 3. Sen är det skönt psykologiskt att köra 3 i taget. Det blir då inte så långt var tills det blir lite längre vila och har man kört 1 är det bra snart 1 kvar innan den längre vilan och nästa set.... Man lurar sig själv lite ☺
Snart dax att beställa nya skor från denna sida. Sist jag beställde sparade jag ca 800 kr, heja heja!

Superduper-nöjd med min löpartröja fårn Intersport, den har gått varm i höst och vinter.

Köp KRAV-märkta bananer!

Varför?

Sverige är ett av de land som äter mest bananer i världen, 17,6 kg/person. Varje bananstock odlas i påsar fulla med kemikalier. Bananerna skördas och förs till fabriker och tvättas med ännu mer kemikalier. Människor sätter sina liv på spel varje dag genom att de tvingas arbeta med kemikalierna. Det finns inga insekter på bananplantagen, det enda som överlever är bananerna.... Regnskogar skövlas för att få plats med fler giftbanansodlingar.



Köp KRAV-märkta bananer och rädda regnskogen från skövling och dig sjäv från kemikalier!

Det var min mamma som uppmärksammade mig på detta då Felix äter ganska mycket bananer. Hon läser alltid Vivvi Ristevskas artiklar som varje vecka finns i VLT. Har du tillgång till den tidningen så läs hennes texter, tänkvärda rader.

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 27 januari 2011

Vad sägs om en promenad eller kanske lägga om kosten?




- Posted using BlogPress from my iPhone

Hommous

Dagens Lina var stekt halloumi, ugnsstekta grönsaker, bulgur och hommous. Gott! Jag är annars inte så mycket för de vegetariska rätterna men halloumin blev som kyckling ju. Å du, ett rätt är ingenting men tre rätter är en hel middag! ;)

1 förpackning avrunna kikärtor
0,5 burk soltorkade tomater, 90 gram
0,5 tsk spiskummin
3 msk olja
1 tsk vinäger
1 tsk flytande honung
1 pressad vitlöksklyfta

Mixa till slät kräm. Jag har flera förpackningar med kikärtor som jag inte vetat vad jag ska göra av dom, nu vet jag.



- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 26 januari 2011

Here we go again.... Torsdag

- 15 grader idag och det känns! Skönt att börja dagen med 7,5 km promenad, tippen toppen snoppen!

Sällskap av Sofia till andra rondellen idag igen, samma tjej vid stenby som är ute och joggar 6.30, samma kille med gigantiska hörlurar, samma folk vid busshållstplatserna, killen utan mössa och med sommarjacka, Camilla i bilen på Borrargatan... Samma människor idag igen, säket året om, livet rullar på!

Ska bli gott med kaffe! Ha en bra dag!

Å ungarna bajsar och jag springer...

Börjar se ett slut på bajsandet här hemma så vida ingen annan insjuknar förstås.... Jack och Felix får dock vara hemma hela veckan och pigga på sig ordentligt. Jag har jobbat idag och ska jobba imorgon, vab fredag.

Sprang hem från jobbet, hade bra fart. Min närmsta gångväg är 5,8 km (hittade nyss den vägen, tidigare var den närmaste 6,3). Idag sprang jag dock över Finnslätten och den vägen blev 6,4 km, tog ganska precis 32 min = 5.05 min/km. Imorse gick jag över Stenby och den vägen är 7,5 km (jösses vilken omväg om man jämför med den närmsta (den vill man dock inte gå på vinter och mörker). Imorse fick jag sällskap till andra rondellen av Sofia, man tackar man tackar!

Tänkte nog gå imorgon bitti med, någon som vill haka på, jag går kl 6 :) ??


Gammal bild på Felix, han är precis så busig som han ser ut...

tisdag 25 januari 2011

På väg till jobbet....

Man kanske skulle smita in! ☺


- Posted using BlogPress from my iPhone

Intervaller

Har bara tränat distanslöpning hela vintern och dragit på intervallerna med tanke på kyla och underlag. Idag fick det dock vara nog, det behövs även intervallträning för att förbättra den långa löpningen! Bestämde mig för att köra korta, snabba intervaller. Läste på lite på www.marathon.se som är en himla bra löpsida. Resultat:

* Löpning bort till Lindkvist (2,1 km) i sakt/lagom tempo (12 min).
* Snabb stretch, inga långa tänjningar utan mest "väcka musklerna".
* Löpning 1,4 km för att känna att det kändes bra i kroppen, de sista 700 m testade jag att accelerera och bromsa in (samma sträcka som man ökar, lika långt saktar man in).
* Sen själva intervallerna. 100 m på 18 sek.
* 100 m x 6,joggade sakta tillbaka och på´t igen.
* 1 km nervarvning.

Sen mötte Fia upp och det hela avslutades med en halvtimmes promenad + stretch.

Nästa gång jag kör detta pass gör man så här:

Uppvärmning 2-3 km
100 m x 5 (18 sek/100)
5 min löpning
100 m x 5 (18 sek/100)
Nervarvning

Linas matkasse

Nu har vi haft Linas matkasse i över ett år. Lite snabb uträkning från min sida:

Vi har fått ca 20 kassar = 14 980 kr (några av kassarna har varit lite billigare men har inte tagit hänsyn till det nu). Av den summan har vi fått mat i fem dagar och jag fått ca 10 matlådor/vecka.

Jag har sluppit storhandla 20 ggr
, lägg där till bilresa till Maxi och hem i pengar + 1,5 h x 20 = 30 timmar där jag kunnat göra något annat än trängas på Maxi.

Har även lärt mig göra egen tacokrydda, tillaga grytbitar, lärt mig använda en massa nya grönsaker som jag aldrig använt tidigare + fått idéer till en massa nya röror och sallader.


Har inte bestäm mig för vad det ska bli ikväll....

* Currypanerad sej med kokt potatis och gräslökssås
* Ungsgrönsaker med halloumi, bulgur och kikärtskräm på soltorkade tomater
* Två-i-ett-gryta: Mustigt marokansk- eller provencalsk med frisk apelsin
* Kyckling i gräddig spenatsås med soltorkad tomat och tagliatelle
* Älgfärsbiffar med rostade rotfrukter och jordärtkockpuré

Vilken rätt tycker du verkar godast?

måndag 24 januari 2011

Morgonstatus - tisdag

Har gjort: Sett till så att Jesper kommit iväg till skolan, gett Jack och Felix välling
Gör: Väntar på att lusten att börja plocka undan saker komma, dricker kaffe, kollar bloggar, mejl, lyssnar på TV:n.
Ska göra: Röja undan i köket och dammsuga, plocka överallt
På TV: Nyhetsmorgon och Playhouse Disney i bakgrunden...
Ätit: Min nya musli med A-fil ☺ Kaffe.

Felix är inte bra i magen än, eller hur han är idag vet jag inte än... De får vara hemma imorgon med.

Egen musli á la Sofia :)

All ingredienser är ca-mängd

2 dl solroskärnor
1 påse hasselnötter
1 påse mandlar
Ca 3 dl havregryn
Ca 3 dl rågflingor
1,5 dl solrosolja

Allt blandas och läggs på plåt, rostas/torkas i ca 175 grader i ca 35-40 min. Vänd runt lite några gånger under tiden.


Fick bra hjälp av Jack.....


Hasselnötter och mandlar hackas grovt.


Efter 40 min tillsatte jag 1 dl sesamfrön. Riktigt gott blev det och väldigt nyttigt men innehåller ganska mycket energi så ta med måtta :)

Magsjuk?

Blev hemringd från jobbet direkt efter lunchen, Felix var inte bra i magen. Usch vilken dag, flängt hit och dit, lämnat och hämtat.... Det går ju magsjuka både till höger och vänster så det är ju inte så konstigt om man får det. Vi håller tummarna för att vi andra klarar oss!


Obs! Pussbilden är tagen igår, hoppas jag klarar mig som sagt.... (magsjuka smittar visserligen inte via pussar men ändå).

- Posted using BlogPress from my iPhone

Köp 5

Den andra av de två randiga...


Blev så svettig efter brottningsmatchen med Felix att jag åkte hem och bytte tröja innan jag åkte tillbaka till jobbet.

Öronkliniken

Besöket gick väl så där.... Eller nej, det gick inte alls förresten. Vi var två stycken som gick hålla i en livrädd och arg Felix. Mer Terracortril och återbesök om två veckor. Varför kan man få ge honom lite lugnande och göra färdigt allt på en gång, vi kommer garanterat springa på öron tre ggr till innan det är färdigt och Felix kommer hata lasarett ännu mer..... Vet att man inte ger lugnande till höger och vänster men det vore väldigt skönt både för Felix och för mig.


Nöjd och glad innan....


Trött efter brottningsmatchen...


Vi åkte lite hiss efter besöket som plåster på såret.....

Posted using BlogPress from mys iPhone

söndag 23 januari 2011

Köp 4

Jag har fan bara randiga kläder ha ha..... Å nu har ja två plagg till! Denna grå + en till likadan men i svart. Halva priset på MQ, gav 99 kr styck.


Idag måndag ska jag med Felix till öronmottagningen 8.30. Ska bli intressant att se om hans rör sitter bra, man ser dom så tydligt när man tittar i han öra, funderar på om de är på väg ut.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Varm smörgåstårta

Som final på denna moffahelg blev det varm smörgåstårta.

Polarkaka, tre halvmånar
2 dl crème fraîche
2 tsk sambal
Hackad skinka
Riven parmesan att ha i smeten
Vanlig ost att ha ovanpå
Tomat, skivad

Jag hade den i ugnen i 10 min i strax över 200 grader och det var nästan för länge.








Gott, krämigt, fläskigt, mättande!

Hökåsen - Skultuna 15 km

Långrunda med vätskebälte. Hade bara en flaska i och det funkade bra. Fick även med mig telefonen och mp3-spelaren i fickan fram. Några gånger fick jag dra ner bältet då det gled upp något men det gjorde inte så mycket så godkänt blir mitt betyg!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Testing testing

Återkommer


- Posted using BlogPress from my iPhone

Gympa




- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 22 januari 2011

Nio timmars sömn

Det var inte igår man sov mellan 23 och 8 helt ostört! Fantastiskt! Snart hotellfrukost, ännu bättre ju!

Tack Linda för hjälp med hotellrummet och Jack, tack Marie för hjälp med Jesper och Felix (1:a passet) och mamma för nattpasset!


I priset för rummet ingick det eftermiddagsfika med pannkakor och grädde och en superfin kvällsbuffe!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Köp 3

Nu kan jag löpa med Spotify i öronen, toppen! Telenor tog 199 kr det visste jag sedan tidigare och Tele2 179 kr. Köpte på Tele2 förstås men när vi sen gick förbi Telenor hade dom 30 % på sina.... Va fan!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Köp 2

Blingbling-lurar.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Köp 1

Mickes tur att få massage. Sprang in på Vero Moda under tiden för att kolla på en väska jag var nära att köpa förra lördagen när Jessica och jag var på stan. Nu var det halva priset så då kunde jag inte motstå :) Rymmer ganska mycket + att det är en platta i botten så matlådan står bra. Små fack där passerkortet och jobbnycklar kan få bo oxå. 150 kr, som hittat!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Massage

Mmmmm nyss fått en helkroppsmassage av Anna på Barbie and Ken. Superduper-duktig, rekommenderas varmt! Mysig lokal mitt i city :) 021-135413.








Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 21 januari 2011

Sällskap tillslut




- Posted using BlogPress from my iPhone

Bra lördagsstart

En timmes promenad innan frukost. Mitt sällskap verkar dock sova gott :) Jag har Hundraåringen i lurarna och ler för mig själv. Idag ska vi fira vår bröllopsdag vi hade förra veckan. Återkommer!


Lite rolig skylt jag hittade vid IP.

Tacopizza

Hemmagjord pizza :) Har ni provat denna pop up-variant?



Köpt på ICA, kostar väl mellan 25 och 30 kr. Deg och tomatsås medföljer.


Degen väller ut när man öppnar röret, poff!


Tacofärsen räckte inte riktigt så det fick bli salami och brie på ena långsidan.


Så, då fattas bara familjen!

Återfall.....

Japp, ikväll blir det både tacopizza, godis och semlor. Mumma! Barnen fick, till deras lycka, godiset redan nu på eftermiddagen när vi kom hem från dagis och affären. Bättre att de äter en massa socker nu och inte timmen innan de ska sova, mat äter de minsta inte ändå....


- Posted using BlogPress from my iPhone

God morgon, oh yes!

Vilken tur att mina arbetskamrater åker till Thailand stup i kvarten så jag får lite god frukost! En fin oskriven regel vi har här på infektionskliniken! Ska man åka på semester bjuder man på frukost! Me like!


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 20 januari 2011

Före och efter.....







- Posted using BlogPress from my iPhone

www.maritasstudio.se

onsdag 19 januari 2011

Löpband

Skulle köra ett intervallpass på gymmet vi har på jobbet men fick aldrig inställningarna att funka. Hatar att springa på löpband men tänkte att ett intervallpass kan jag uthärda. Fick dock aldrig igång skiten så det blev 5 snabba kilometrar på 24 min istället + lite gym och sen hem.


Ungarna är svårlagda nu igen, drygt!

Posted using BlogPress from my iPhone