onsdag 30 november 2011

Semestern på G

En trött tomte somnade i soffan efter en kväll hos kompisen Alex. Det var full fart från att vi kom dit till att vi gick hem. Vi har alltså varit hos vänner på kvällskvisten, ätit mat och fikat, ja och det blev en stor portion äppelpaj! Fy mig men va gott det var...


Vi har bokat ett hus i Danmark till sommaren. Swimmingpool och 300 m till havet! Kan bli himla trevlig om vädret är med oss, annars har vi inomhuspool!


Felix är pigg, det har inte runnit något ur ögonen och han är inte hängig. Får se hur han ser ut när han vaknar. Pigg och ren i ögonen = dagis. Kan ju inte ha honom hemma för att han är röd i ögonen bara. Eller?

- Posted using BlogPress from my iPhone

Nya blommor

Sånna här inlägg tycker jag själv är högst ointressanta hos andra men bjuder på ett sånt inlägg själv idag :) Ikväll har jag gjort lite fint här hemma!








Pimpat vår ljuskrona. Denna hittade vi i källaren när vi köpte huset av Mickes mormor och morfar, det är tydligen någon gubbe från trakten som gjort den för lääääänge sedan :)


Blev hemring från dagis idag, de misstänkte att Felix hade ögoninflammation men jag tror inte att han har det. Vi får se hur vi gör imorgon. Svårt!

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 29 november 2011

Hej vad det går...

Sen kvällspromenad med Sofia. Vi hann avhandla en hel del!


Felix var fortfarande vaken när jag kom hem, han väntar som vanligt på mig. Han vet att om jag är ute och går kommer jag snart hem. Han somnar ofta alldeles för sent. Typ jämt! Han är dock väldigt lättväckt och krånglar aldrig.... Peppar peppar!

- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 28 november 2011

Ok måndag

Förutom att jag glömde väskan hemma imorse och fick vända för att då kommna 30 min för sent till jobbet, så har det varit en ok dag!

Snälla grann-Jossan kom över direkt när jag kommit hem från jobbet så jag kunde sticka ut och springa innan det blev mörkt-mörkt. Det var ganska mörkt när jag gav mig iväg men jag hann förbi Malma och nästan hela vägen till Finnslätten innan det blev riktigt svart. Tack Jossan!





Jack har somnat på soffan, Felix sitter vid datorn, Micke är på kontoret och Jesper är i källaren och spelar tv-spel. Å jag då?? Städar (som vanligt) och spelar Wordfeud (som vanligt?).

- Posted using BlogPress from my iPhone

En helg utan träning

Kan inte minnas när det hände senast, jag har inte ens tagit en promend. Inte likt mig. Helgen var supernice och kroppen behöver lite vila så jag tror inte att den mår dåligt av att vara soffpotatis...däremot jag hade kunnat känna mig lite fräschare idag. Kolhydratsvullen och seg!

Bilden är förstås gammal, hade precis sprungit 17 km och var på väg upp till mina föräldrar för dusch och fika. Finns nästan inget bättre än när man får stanna efter en långrunda, ta en dusch och sen äta. Eller jo, igår när jag la mig brevid Jack för att han skulle sova sa han:

- Mamma vet du? Jag älskar ditt hjärta!


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 27 november 2011

Ingen ordning alls...nästan....

Det första ljuset i "adventsljustaken" är tänd och julstjärnor och liknande är framplockade, tomtarna får vänta ett tag till. För övrigt är inget i sin ordning... Matintaget åt skogen, allt som ska ordnas inför imorgon har jag inte ens tänkt på förrens nu, usch måndag igen.




Dagen började medn superstor frukostbuffé, fasen va gott det är med frukost alltså. Det var hur mycket folk som helst så det var inte så värst mysigt men det gick bra ändå, vi hade ju inga barn med oss. Sen ner till Drottninggatan där vi handlade lite julklppar och tog en fläskig fika med citronpaj med grädde. Lite överblivet godis på tåget, lite överblivet godis hemma. Ett gäng pepparkakor och nu har vi ätit pizza oxå (kolla va bilden ser äcklig ut....). Jag älskar mat och allt som är gott men nu ska det minsann bli skön med måndag.

Farfar och hans sambo har haft hand om barnen i helgen. De har åkt till Busborgen, bakat pepparkakor och gjort en massa annat skoj. Jack har tjatat hål i huvudet på mig för att få äta sin pepparkaka som han bakat och jag har sagt nej nej nej, den ska hänga där och vara fin. Sen kom jag på mig själv, va fasen ska den hänga där för och vara fin? Klart han ska få äta!! Så han har ätit på den, men orkade inte hela :)


Mysigt att komma hem till barnen igen, de har haft det toppen med farfar och hans sambo och vi har haft det toppen i Stockholm!


Jag hittade en fotbollskorts-kalender till Jesper och kunde inte låta bli att köpa den fast den var typ 1 m i diameter och helt otymplig att bära och förvara på tåget :) Han blev förstås superglad!


Jag lyckades inte så förra veckans löpning men det får så vara, jag är inte den som ballar ur pga vädret men idag i denna storm stannar jag inne, man kan ju få ett träd i skallen! Imorgon, imorgon.... Kanske!

- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 26 november 2011

All in!










Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..............

- Posted using BlogPress from my iPhone

Ohhh... Shit!

Helt slut! Men vilken massage jag fått! En blandning av klassisk- och indisk massage.

Kolla vilka läckra papperstrosor jag fick ha på mig på massagen, Micke och Ali fick typ likadana :) Papperskalsonger! Ha ha...





Ny har vi däckat en stund på hotellrummet, vi ska snart ut och äta någonstans på Söder!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Element SPA










Svägerska Linda väntar på sin behandling. Vi äter Wallenbergare med potatismos, jag och Micke har behandling lite senare.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Bohusgatan,Stockholm,Sverige

På plats i Stockholm

Lantis i gamla stan. Alldeles för mycket folk! :)





Vi är på väg till Stockholm Clarion hotell och Elements SPA.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Västerlånggatan,Stockholm,Sverige

fredag 25 november 2011

Blåsträning & SPA

Efter god mat och lite chokladcheescake började vi leta hus i Danmark, det fanns några stycken... Fortsättning följer.

Felix åt ingen mat som vanlig utan nöjde sig med lite chips vid 20-tiden och en macka vid 21. Ät mat unge!

Sen tecknade han att han ville blåsa bubblor så fram med tallrik, Yes och hans spiral-special-sugrör. Det är en platta högst upp som gör att han måste knippa lite extra med läpparna och det är tydligen bra.





Usch va klockan är mycket. Har förberett en massa inför helgen då farfar ska bo här med 5 barnbarn! Jesper ska iväg på innebandy på söndag så väskor och kläder har fixats inför det å.

Jag och Micke, vi åker på SPA i Stockholm!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Fredag måndag fredag måndag

Veckorna går så fort så iblande känns det bara som att det är fredagar och måndagar hela tiden! Ja nästan så! Idag är det i alla fall fredag! Jag har julpyntat min jobbar-grotta med en stjärna från Maxi :) Visst har jag en gräslig utsikt från mitt fönster?

Gick en 20 min lång lunchpromenad och en sväng upp till våning 9, dubbla steg så nu fryser man inte i alla fall!

Lite kaffe och mullbär till journalskrivningen sitter fint! Jag har beställt från vitamera.se (gick inte att länka).

Ikväll från vi främmande av familjen Hayman-Johansson, vi ska planera sommaren, ev ska vi hyra hus i Danmark!

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 24 november 2011

Laxlasange

God och nyttig lasange!

Blanda 500 g keso, 150 g smulad fetaost (i originalreceptet är det tinad urkramad spenat men jag tog broccoli idag), vitlök, salt och peppar. Lägg halva röran i botten på en form. Lägg lasangeplattor över.


Blanda lax (2x2 cm), krossad tomat, basilika, salt, peppar, 0,5 dl vitt vin (jag gjorde utan) och lägg på lasangeplattor.


Ha sen på ett till lager med lasangeplattor och sen på med resten av keso-röran. In i ugnen i ca 30 min, 250 grader.


Du kan oxå googla på laxlasange fetaost och sen välja receptet från Ica! :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Felix borta!!!

Har haft strul med publiceringa av text, ursäkta om ni blev oroliga!! :)

Det gick utmärkt att lämna Felix ensam på trummorna, han var lite mer koncentrerad. Irene och jag slängde ett par snabba ord och jag hörde att Felix sprang iväg. Vi pratade inte länge men tillräckligt länge för att Felix skulle hinna iväg en bit. Jag sprang efter den vägen vi brukar gå men Felix var helt borta. Jag frågade lite folk om de sett honom men inte.... Sprang tillbaka till Irene och hjälpte mig att leta.

PANIK!

Ni som varit i Växhuset i Västerås vet att det finns ungefär 500 gömställen och det ligger dessutom mitt i city... Hur som helst så fanns han inte någonstans och ingen hade sett honom. Jag sprang till och med ut till bilen för att se om han hade gått ut och tillbaka till bilen men det hade han inte.

Många tankar hinner snurra i huvdet, var är han, var ringer jag, vart ska jag leta, har någon tagit honom?? Ja ni fattar.... Vi letade i 10 min, korridor för korridor, källaren och entrévåning.

Till slut var det en yngre kille som ropade på mig: Hon har hittat honom! De är där inne (och pekade på rummet där han nyss spelat trummor)!

Slet upp dörren och där var han, Irene stod med mobilen och försökte förbrillt att ringa mig. Hon blev mer rädd än jag tror jag. Det var likadant när Felix satt i halsen för några år sedan, jag var coollugn. Vet inte varför jag reagerar så men jag vet oxå att min reaktion kan komma långt senare. Ibland tar det lång tid innan poletten trillar ner....

Ja och var hade hon hittat honom då? I hissen förstås! :)

UNGE! SLUTA SKRÄMMAS!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Trummor

Idag har vi provat en ny grej. Jag har lämnat Felix med Irene och trummorna och ska hämta honom när de är klara. Felix har varit ofokuserad de senaste gångerna så nu provar vi den här varianten. Felix förstår verkligen när man säger "då hämtar jag dig sen" och det är så bra! Felix har gått på musikterapi på Växhuset ca 8 ggr nu och det går lysande!


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 23 november 2011

Sov då!!!!

Ungar som inte vill sova är sååå irriterande! Jack somnade tidigare en stund på soffan och Felix är seg som vanligt! Jag har haft en stressig dag som dock slutade med en löptur och SPA-besök med helkroppsmassage. Kom hem med ny energi som ny bytts mor irritation och hunger! Drar något gammalt över mig och skiter i allt! God natt!


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 22 november 2011

Springfrilla!

Jesper ser när jag planerar att sticka ut och springa, han ser det på frisyren säger han :)

Idag direkt efter jobbet sprang jag 10 km runt på gatorna, det blir väldigt tjatigt....


- Posted using BlogPress from my iPhone

Bantar inte du?

Nä fy, bantar gör kärringar och jag är inte riktigt där än. Fick frågan på lunchen, visserligen på skoj, när jag först bestämde mig för att inte öppna chokladasken men sen vände åter.... BANTA är ett sånt ful ord, typ som vårtgård eller mens... Usch!

Trevlig tisdag på er och gör bra val idag, bara en chokladbit till kaffet! Det får man om man kan stoppa där, det återstår att se!


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 21 november 2011

God kväll

Det blev ingen promenad ikväll pga bilbesiktning och annat som hör hemmet till... Dagen har i alla fall gått bra, inget fikabröd och inget godis!

Får nöja mig med Felix som godbit och det är inte fy skam det heller! Så fort han får läge snor han handtvålen och typ tömmer den i badet...








Idag skulle logopeden ha kommit till förskolan men det blev inte så... Det mest irriterande är dock att hon nu inte kommer förrän den 21 dec! Det är fan dåligt eller hur?!!

Sex timmar....

.....har gått av måndagen för min del. Sex timmar med "komma iform till jul"-tänket. Sex timmar med sockerabstinens :) Jag tror inte riktigt på att bryta sockerintaget så där PANG utan tror det blir bättre med en nedtrappning.... Därför fick det bli en Modifast-bar från Apoteket till kaffet efter maten (köpte den inte dag utan hade den sedan tidigare). Den innehåller rätt mycket kolhydrater dock men har tydligen ett bra GI-värde och innehåller "bara" 120 kalorojder. Detta blir dock ingen vana det förstår ni va? :S


Frös som en gris oxå så det blev ett par vändor med dubbla steg upp till våning 9, bränner rätt skönt i benen och nu är man varm igen. Dagen fortsätter...


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 20 november 2011

Vecka 47

Hej träning, hej då kolhydrater! Eller i alla fall en snygg mix, en bra kombination! Snart är julen här och jag vet hur jag fungerar, all in på alla godsaker! Just därför är det en stor skärpning NU innan så blir det godare i jul! Jag vet, jag har varit med förr....men lär mig visst aldrig :)


Ägg är bra, funkar alltid!


Ny vecka som bjuder på både det ena och det andra, både trevligheter och big BLÄ!


Måndag: Bilbesiktning

Tisdag: Löpning + styrka

Onsdag: Tandläkaren, Klippning Jesper, gym + SPA med jobbet

Torsdag: Löpning + styrka

Fredag: Lön !!

Lördag: SPA med övernattning tillsammans med Mickes syster och man

Söndag: Hotellfrukost, löpning + styrka


Förra veckan fick jag ihop 25 km löpning, undrar om jag kan slå det denna vecka med tre löppass? Som vanlig tillkommer lite promenader när tillfälle ges.


Upptäckte idag mer än någonsin att jag bör bli lite starkare.... För det första är det inte bra att bara löpträna, kroppen behöver även styrkas för övrigt. Å sen har jag märkt att när jag blir tvungen att bära Felix från en dagisavdelning i ena delen av huset till den andra.... shit, han börjar bli tungt alltså! Hm... Tänker inte se mig besegrad av en 5-årig! Ändring på det! Hej Hulken!

- Posted using BlogPress from my iPhone

15 km

Vårt kylskåp har fått spunk och bildat stora isblock som vi nu tagit bort. Jag byggde en nästintill fin ljuslykta!





Sprang oxå just 15 km asfalt. Fick bra draghjälp av Antonio, vi höll fin 5-fart i snitt. Sprang över Malma, Finnslätten, E18, Gideonsberg och hem. Bra sugen på att hänga med längre men eftersom vi höll ett ganska högt tempo för att att vara Ylvisen på långgrunda fick jag ge mig!

Invigde min nya löparjacka som fick godkänt! Står emot lite regn och vind, toppen! 599 kr på Stadium minus 20%.


Imorgon börjar formtoppen inför julen så jag undrar just vad jag ska äta för gott ikväll?

- Posted using BlogPress from my iPhone

Grå grå grå....

Vi har varit och tittat på kusin Oliwers innebandymatch i Klöverhallen på Lögarängen. Inte den mest åskådarvänligaste hallen men så länge det fanns pepparkaka satt Felix still...

Snabbt stopp på återbruket, biltvätt å nu hem och svira om för en ca 15 km lång löptur!


Usch vilket gråväder, dock bra löpväder....






- Posted using BlogPress from my iPhone