lördag 28 juli 2012

Nedräkning

Sista lördagen på semestern! Vi sitter i soffan och kollar på OS. Eller sitter och sitter, vi flyttar runt, ligger, slåss om bästa platsen, bråkar, tjatar och gapar. Fråga inte varför vi inte sitter i källaren där vi har stort tv-rum och monstersoffa...

Igår hade vi finfrämmande av Sofia och Tony med barn. Satt ute ganska länge, skönt att man fick några fina, varma sommarkvällar innan semester nu är slut.


Idag var det dax för ett pass på Factor igen, fasen vad jag tycker det är roligt! Nu börjar man känna lite folk oxå och det är skoj! Idag var det partner workout och jag fick köra med en superduktig tjej, Linn, vi hann en övning mer än de andra :) Efter 100 m löpning med en 15-20 kg sandsäck på axlarna var man mör i benen (200 m totalt, då man bytte efter 100 m).


- Posted using BlogPress from My iPhone

torsdag 26 juli 2012

Kusindate

De senaste tre åren har vi på semestern haft en pizzakväll med en av mina kusiner och hennes familj. Trevligt och gott! Ikväll handlade vi både från "Dinos pizzeria hejsan" och Spicy hot på stan! Smultantens äppelpaj till efterrätt!





Jag och ungarna var en sväng till Djäkneberget på eftermiddagen och lekte i lekparken! Fint där!


Ops, Felix ramlade baklänges :)



Factor

Drog iväg imorse när familjen sov. Tanken var att gå in till sigurdsområdet, köra passet och jogga hem. Kom iväg lite för sent, alternativt det var längre än jag trott, och märkte rätt snart att jag inte skulle hinna fram i tid. Det var bara att börja jogga... Gick alltså ca 4 km och sprang 3,8 km. Kom fram prick och struntade i uppvärmningen....var ju redan toksvettig och varm. Det var ett grymt jobbigt pass, mina lår höll på att döööööö. En tjej som var på passet och som sett mig joggandes i höjd med Burger King på väg till passet undrade om jag ville ha skjuts en bit hem och JA tack kände jag. Gick sen de sista 4 km från donken Stenby. Bra start på dagen!


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 25 juli 2012

Tjat!

Idag handlar alla inlägg och alla bloggar om SOL! Men va fasen det är befogat denna sommar! Vi är i gropen och slappar!








- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 23 juli 2012

Äntligen måndag!!

Efter 1,5 veckas gränslös moff med tillhörande viktuppgång, trötthet och sockersug är det idag dax att återvända till kvarg och keso. Ska faktiskt bli riktigt skönt men oxå jobbigt! Har en veckas semester kvar men flera "fällor" men resten av tiden ska åtminstone bli bra.

Idag lättfil med hemmagjord müsli . Löptur på 7,3 km med efterföljande kvarg och skinka. Bra lunch och nu bio utan godis! Iceage 4 med hela familjen.






lördag 21 juli 2012

Äta träna äta träna och tjata på ungar!

På väg hem från Danmark efter en rolig vecka med vänner. Vi har haft det bra förutom att det varit rätt kallt... Toppenbra hus, nära till havet, god och för mycket mat. Besök på Fårup sommarland där en av oss gick in som ledsagare för Felix :)

Elisabeth och jag fick till en del träning. Fyra löprundor och två Tabatapass. Alltid nåt och även om det låter som vi rört oss massor så har vi ätit ännu mer... :) ha ha!








Kommer mer bilder imorgon.... Just nu har vi en timme kvar på båten och fyra timmar i bil innan vid hemma i stan ca kl 7:30 söndag morgon, värdelöst.... Jäsp!

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 19 juli 2012

Semestermat

Man kan tycka vad man vill om McDonalds men det är smidigt med ungarna. Denna bild på väggen gjorde dock vistelsen mindre trevlig, hur fan tänkte dom?


Philadelphia Marabou på rostad macka kl 22:30, hur fan tänkte jag där? Det var inte heller speciellt gott.





Långtur på 9,5 km, bättre än inget men dock på megaplus! Gott med "semestermat" men nu längtar jag nästan till kvargen!

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 17 juli 2012

Semestertjock! :)

Ja så är känslan! Det löser sig dock med tiden :) NU njuter jag (vi) för fulla muggar. Ikväll blev det bland annat Amerikansk äppelpaj (från Lidl), med färska äpplen, smör och pajblandning "på påse". Gott!


Elisabeth och jag har idag sprungit 6,5 km, alltid nåt... Man ligger skapligt på plus ändå men det ska man göra på semestern :/ Imorgon ska vi prova en träningsbana i skogen som vi hittat!








- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 13 juli 2012

Mini-tabata

Spridda skurar med löpning nu för tiden, fick ihop 7 km idag. Avslutade med ett mini-Tabatapass.

Sit ups, armhävningar och benböj. Jag körde 20 sekunders action, 10 sekunders vila i 2 min à varje övning x 2 varv. Använder mig av Tabata-appen.














- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 11 juli 2012

Ds-date

Behovet av att träffa andra familjer i "samma situation" har ju trappats ned jämfört med för 5-6 år sedan. Vi umgås inte med så många andra ds-familjer (förutom de i gympagruppen på gympan och andra "speciella" träffar). En familj som vi träffar regelbundet är dock familjen Kraft från Hjo! :)












Fina fina Ebba! Felix blivande tjej <3 Å fina Jessica och Martin som har bröllopsdag idag. Grattis!




- Posted using BlogPress from my iPhone

Trippeltur

Har avverkat tre långa Hubborundor precis innan regnet kommit tre dagar på raken! Idag sov familjen som stockar när jag gick. Väl hemma frukost nr 1 fortfarande i lugn och ro och frukost två när familjen vaknat, ej lugn och ro :)





- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 9 juli 2012

Kalops!

Lunch hos mormor, gott med husmanskost!

Vi är 4 våningar upp och jag har handsvett och kolsyra i fötterna när ungarna står nära räcket... Det värsta är att om de horisontella pinnarna i räcket suttit på insidan hade Felix klättrat över!





- Posted using BlogPress from my iPhone

Lek och buslandet

Förmiddagsutflykt till Västerås nya lekland. Då frittfall var avstängd bjöds det på 6D-bio istället. Det var kul, Felix vägrade först gå in men jag tror att han trodde vi skulle åka hem. Han, eller vi alla tyckte det var kul!

















Slutsats: Åkband behövdes ej. Det fanns så mycket annat att göra att ungarna struntade i tåg och snurrande bilar. Dessutom dyrt med åkband 150 kr, 80 kr för bara lek, bion kostar 40 och ingår ej i åkbandet. Ungarna verkar mycket nöjda!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Morgonpass Factor

Dygnet är redan förskjutet! Morgonpass 8:30 med Elisabeth. Hej lår va vi körde!








- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 8 juli 2012

Vatten!

Sov länge imorse, 8:50! Gick långa Hubbo vid 11, pigg som en mört!

Elisabeth och jag åkte in och hjälpte till och städade lokalen vi tillbringade gårdagskvällen i. Vi hade tänkt cykla.....sen öppnade sig himlen och vi tog bilen och åkte mitt i värsta regnvädret! Ni vet sånt regn som bara kommer någon gång på år! Det känns som det kommer typ en meter regn :)








Bilderna kommer från vlt.se. En del av E18 låg under vatten och trafiken fick ledas om. Jag skulle heller inte vilja vara cyklist när man ser ovanstående tunnlar :)

När vi sedan 4 timmar senare åkte hem från mina föräldrar var vägarna fortfarande avstängda... Fika hos mormor och morfar, minimagnum mandel, mazarin och sega gubbar! Tjockis va namnet!

Morfar och Felix.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Fötterna på bordet!

Soft kväll! Softa dagar!

Sofia har kikat förbi med sötaste Mange! Bra namn! :)


Ledarträff med Jespers innebandy, härligt gäng. Grillning och efterrättsmoff utan dess lika, i alla fall för mig i vanlig ordning...





Möhippa för Ingela! Vilken toppendag vi hade med träning på Factor gym, höghöjdsbana i Sala, bubbel på Happy Island, god mat och fika, snacks och cider. Ylvisen är snart en tjockis :)





Jag, Ingela och Stina. Västerås domkyrka är lite dåligt placerad :)


Elisabeth och jag som för övrigt gick hem från stan mitt i natten, såå skönt! Stopp med pommes på Donken. Sparade 300 kr och förbrände 300 kalorojder som visserligen fylldes på på Stenby :)





- Posted using BlogPress from my iPhone