måndag 31 december 2012

Gott nytt år!!

Magsjuka satte stopp för våra nyårsplaner med vänner och vi skulle fira ensamma. Syrrans sällskap blev oxå sjuka så kom hon ut och åt med oss! Vi har fläskat revbensspjäll och potatisgratäng, kaffe, glass, Nutella, minimashmallows, chokladsås och godis.

Nyårslöfte 2013: Sluta va så jävla mätt hela tiden ;)


Dagen började på Factor med ytterligare ett grymt partnerpass. Fick mosa med Malin idag, superkul och hej vad det gick! Kollade upp antal pass jag gjort på Factor och fick veta att jag gjort 128 st pass sedan starten sista april. Nöjd!


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 29 december 2012

Lördagsstatus

Är det lördag förresten??

Partnerpass på Factor inledde dagen efter en hyfsad natt och sovmorgon till 7:35! Blev riktigt trött i armarna efter alla push press och medicinbollsarmhävningar!

Felix och jag har nyss varit ute och skottat vilket gjorde armarna ännu mer trötta :) Blöt snö nu! Felix passade på att åka lite skidor. Han ville helst inte åka på gatan utan upp i vår lilla backe skulle han, bådar gott inför slalom i påsk!


Landat med lite kaffe och kvarg, den stora frågan är ju nu om man ska ta en pepparkaka eller inte? En blir lätt 10!


Väntar på Jesper som är på väg hem från Idre, stackarn blev magsjuk där uppe :( men det gick fort över och de kunde åka skidor ändå. Ingen annan verkar ha blivit smittad, peppar peppar...

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 28 december 2012

6:30 Factor

Viss fördröjning här på bloggen :) Imorse var det dags för veckans andra pass på Factor, skulle ha gått igår men var inte riktigt kry... Imorse blev det 10 min med over head squats, chins och armhävningar (hand release push ups), dessutom 6 st höga hopp (tuck jump) på varje minut.

Sen direkt till jobbet, har jobbat dessa två mellandagar.

De två små har varit på Leos lekland och Jesper är i Idre och åker skidor med farfar!


Sötpotatis och helstekt fläskfilé fylld med Philadelphiaost, basilika, oliver och soltorkade tomater står på menyn ikväll!


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 26 december 2012

Julgris!

Den känslan är det nu, julgris! Usch! Självförvållat visserligen men jobbigt! Hade dock bestämt mig innan jul att det skulle vara tillåtet att äta gott utan dåligt samvete och dåligt samvete det har jag faktiskt inte, iaf inte så mycket ;) Jag är snart tillbaka :) Det är nu jag bygger muskler! Eller?:) Har dessutom varit till Factor 2 ggr och gått tre promenader á 60 min under julen så jag har inte legat helt på sofflocket!

Vi har haft en fin julafton och juldag, alla nöjda! Idag ska jag, Jack och Felix hem till min kusin och äta kalkon. Jesper och hans kusin drog just till Idre med farfar och Micke ska ner på stan med grabbarna och kolla på fotboll.








- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 21 december 2012

Resultat

Sängläge efter pyssel, käk och godis! God natt!





Jag tycker att Elisabeths lakritskola var supergoda, lyxig smak :) Mina snickerskakor tog priset som godaste godissmaken, krispiga och fina. Mandelmassebollar går alltid hem. Nutellafudgen var lite för lös fast jag kokade efter termometer...



Pysselkväll

För tredje året har vi pysselkväll med Haymans. Har en gammal låda sen den tiden då min mamma var dagmamma, full med grejer. Lite senare blir det julgodistest!

Koreanska revbensspjäll.


Hemmagjord glögg.


Köpte en termometer för att få rätt temp på glöggen, 70 grader ska det vara, alkoholen kokar bort vid 78,5 grader.


Ernst julbröd.


Står och väntar på julskinkan som kommer med främmandet!





- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 20 december 2012

Bra start!

Kokosplättar med keso och kaffe. Factorpass. Dusch och kaffe på jobbet!

7 min
Push jerk 4
HR push ups 10
Mt Climbers 30

1 min rest

2 min
Push jerk 4
HR push ups

8 varv. Körde på 35 kg och det räckte.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Fredag!!

Hällt upp min egengjorda glögg (har givetvis inte gjort det helt själv, Per Morberg har bidragit med vinet) som dragit över natten. Familjen sover än. Micke lämnar barnen idag då han jobbar här i Västerås idag. Morgonpass på Factor väntar!





- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 18 december 2012

Bit ihop, bit ihop!

Långdraget styrelsemöte med Jespers innebandy. Glögg, pepparkakor och skumtomtar! Skulle kunna äta upp hela lådan men ska spara mig till helgen. Känns inte lockande att åka till Maxi efteråt...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Skönt!




Det gick bra hos tandläkaren imorse, de gjorde allt de tänkt! Felix har helt groggy efteråt och lite ledsen men repade sig snabbt. Dock blev det inget lunchpass på factor men körde ett eget pass hemma med armhävningar, Squat jumps, sit ups och Mt climbers.

Den nya habiliteringsplanen är nu oxå gjord, Felix var hos mormor under tiden. Felix och hans resurs ska få åka till hab och jobba i vår. Bra!! Hann med systemet och Toys innan hab och är nu typ 3000 kr fattigare. Passade på att handla present till Jack som fyller i början på januari.

Nu trummor!! Han är helt omöjlig!! :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 17 december 2012

Diverse allt!

Befinner mig hos specialisttandläkaren (Adelsö) då Felix ska sövas, eller han ligger redan sövd förresten. De ska göra rent hans tänder, plasta in dom, ta röntgenbilder, göra avtryck för gomplatta och ta blodprov. Sitter i min ensamhet och äter kvarg!








Om Felix mår bra sen åker vi till Factor och kör ett tabatapass för att sen på em åka till hab för en ny habiliteringsplan. Hinner ev in på Toys oxå medan Felix är hos mormor och morfar.

Ikväll väntar styrelsemöte med innebandyn och sen handling på Maxi. Sa till nån igår att jag var ledig idag, helt plötsligt känns det inte så :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 16 december 2012

Hungrig!

Baksidan med att släppa tyglarna ang kosten är att man blir sugen på mer socker, man blir hungrig, ballar lätt ur, äter för mycket och fel...

Drar något gammalt över mig, god natt!





Tillägger dock att jag varken rörde fikat på gympaavslutningem, fika på eftermiddagen och "något till kaffet" med syrran. Träningen på Factor gick oxå bra, ett bra partnerpass. Ändock ligger jag här med känslan som en flodko!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Samlar kraft!

Kolhydratsbakis! En god lördag med all rätt men ändå. Känner mig svullen och tjock! :)

Felix och jag ska åka på gympa och sen till Factor och träna!





Urk.... No socker tills på fredag då det blir julpyssel med fam Hayman.


Idag har jag ätit kokosplättar med keso till frukost. Extra gott blir det med vaniljpulver på.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 13 december 2012

Psykologutredning

Äntligen ringde en psykolog från kommunen och ville träffa Felix/oss. Hon fick nummer till skolan och skulle höra av sig för att sen åka ut i slutet av januari eller början på februari. Hon berättade att hon kommer åka ut till Felix och se honom i förskolemiljön och sen även göra vissa tester. Det kändes som ett bra sätt, tidigare har jag ju bara hört skräckhistorier om hur man fått åka in till stadshuset och träffat någon okänd på ett kontor.... Efteråt kommer vi som föräldrar träffa henne för att få ett utlåtande och utifrån det välja skola och skolform.

Skönt att hon ringde, kan lägga undan alla fungeringar över jul!

onsdag 12 december 2012

Fåntrattarna!

Kvällspass på Factor! Idag körde vi grönt ;)








- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 10 december 2012

Söndagen

Felix och jag var på hans gympa, han var inte så intresserad igår. Det var 4 st barn där men övningarna passade inte honom och han satt mest i en tunna :) Inget fel på de olika stationerna i sig men de passade inte Felix igår bara.


Direkt till Factor och lite träning för min del. Felix tycker det är roligt att vara med. Han ligger i köket eller sitter i ett skåp och spelar på min telefon under tiden.


Sen iväg på ett barnkalas som Felix var bjuden på. Vi började i polisens garage och fortsatte sen i polisens "gympahall". Resten av familjen mötte upp.





Hem en sväng och vänta in farfar som skulle passa barnen så Micke och jag kunde gå på ett adventsmyyys hos ett par som tränar på samma ställe dom vi. Vi var ett litet gäng som åt gott och hade det trevligt :)





Vi har även hunnit meka soffor i helgen, blev bra!


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 8 december 2012

Burp!

Mmmm parmaskinka, paj, bröd och Nutellasemifreddo... God mat med Sofia och Tony! Fin kväll!














- Posted using BlogPress from my iPhone

Ett redigt partnerpass!

50 push jerk
50 medicin ball push ups
40 burpees

Jag tror vi hann tre varv eller nåt, eller inte riktigt förresten (man gör antalet tillsammans, när den ena tröttnat, tar den andra över osv).





Fin eftermiddagspromenad med Sofia och Mange





- Posted using BlogPress from my iPhone