Här kommer ett enkelt recept på god GI-mat. Stekt kycklingfilé i en sås med gorgonzola, crème fraîche, ädelost, vitt vin och buljong.
Ingredienser (för två personer):
2 kycklingfiléer à 150 gram
olivolja
1 purjolök
1 burk crème fraîche
1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 tärning kycklingbuljong
100 g gorgonzola (kan ersättas med grönmögelost)
Gör så här:
Stek kycklingfiléerna i olja på hög värme tills de fått fin färg.Ta pannan från spisen, ta upp filéerna och lägg dem åt sidan i en tallrik. Bryn finskuren purjolök på något lägre värme. Tillsätt crème fraîche, ädelost, vin och buljongtärningen. Smula ner ädelosten i såsen. Lägg tillbaka filéerna i pannan och låt alltihop puttra i tio minuter under lock.
Servera med vad du tycker passar. I orginalreceptet rekommenderar dom en valnötssallad med tomat.
Snart dax att åka och bada på hab! Ha en bra dag!
Vad gott de lät då!!
SvaraRaderaI kväll blir det Pizza här hemma från Pizzerian men i morgon ska jag äta Boels fläskkotlett som jag hittat på din sida.
De du!