lördag 13 februari 2010

Fläskfilé med gorgonzola

1 st fläskfile(ca 600g)
4 msk gorgonzola(efter smak)
4 dl creme fraiche
3 msk kalvbuljong eller oxbuljong
1 tsk soya
1 dl (ca) skivade färska champinjoner (jag gjorde utan svamp)
1 dl rött vin
.
Gör så här:
1.Skär filén i 2 cm tjocka skivor, stek lätt och salta och peppra. Ta upp köttet ur stekpannan, vispa ur den med rött vin, tillsätt creme fraiche, soya, buljong och gorgonzolaosten. Lägg i köttet och låt koka ihop i ca 10 min.


Vi åt med pommes till då barnen åt pommes och korv, kan tänka mig att pressad potatis skulle varit fint till! Å kanske lite rödvin och kanske sovande barn....

3 kommentarer:

  1. Men snälla Ylva det var ju rödvin i maträtten (aldrig nöjd)även om barnen var vakna;0)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Låter fantastiskt gott! Rotsaker i ugn skulle säkert sitta fint till oxå! Kram

    SvaraRadera