Jobbarkompisarna har gått och hem och barnen sover. Proppmätt IGEN, tycker det blir oftare och oftare nu för tiden.... :)
Två sortes snittar, en med skinka och en med kräftstjärtar + en massa kladd och vitlök, sambal. GÖTT!
Vi avslutade med en saffranspannacotta med vit chokladmousse....
2,5 dl mellangrädde
1,5 dl riktig fet grädde
2,5 gelatinblad
4-5 msk socker
Vaniljsocker
1 påse saffran
Koka upp grädden, socker, saffran och vaniljsocker, låt sjuda ca 15 min. Lägg under tiden gelatinbladen i blöt. Krama ur gelatiden och lägg i grädden mot slutet och låt dom smälta. Häll upp i glas och låt stå i kylen några timmar.
Igår kokade jag upp ca 2 dl riktig grädde och smälte ner vit choklad och sen fick det svalna i kylen och idag vispade jag den till vit chokladmousse....farligt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar