fredag 15 februari 2013

Italiensk afton

Ca tre glas vin igår och lite trött i mössan idag! Vi har "gått till Rom" med jobbet och skulle nu gå lös på vår belöning. Italienska tallrikar från landstingsköket :) Med vår kompletteringshandling med kex, ost, paj, spasallad, efterrätt och vin blev det superbra!








Nutellasemifreddon som jag gjort blev väldigt uppskattad!

2 marängbottnar
5 dl grädde
4 ägg
1 burk nutella
2 msk socker

Separera äggulan från vitan. Vispa äggvitan med 1 msk socker till hårt skum, vispa äggulan med 1 msk socker så fluffigt det går. Vispa grädden för sig. Lägg en marängbotten i botten på en form med löstagbar kant. Vänd ihop ägg och grädde och krossad maräng försiktigt. Micra nutellan så den blir rinnig och ringla i och vänd om (spar lite till garnering). Ös i form, ringla över resten av nutellan och fryst i minst 4 timmar. Låt stå en stund innan servering. Slicka skålarna väl!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

  1. OJ, vilken god tårta den måste jag prova att göra. Var ett bra tag sen jag var in och läste så nu har jag lite att ta igen :-)

    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera