onsdag 30 juni 2010

10 saker som hänt - 1 av 10

Nu kommer en sammanfattning av veckan som gått. Det har hänt lite smågrejer som jag vill berätta :)
.
Jag har bakat Dumlekladdkaka! Värd att prova! Av 10 vuxna föredrog 8 Dumlekladdkakan före vanlig kladdkaka.
.
100 g smör
1 påske Dumlekolor (120 g)
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
.
Smält smöret och låt kolorna smälta med. Rör ihop övriga ingredienser och tillsätt smör- och kolablandningen. Häll smeten i en smord springform. Grädda i 20 min i 175 grader. När jag tog ut min kakak kändes den riktigt lös men den stabbade till sig när den fick stå! Ät med grädde och gärna jordgubbar nu i sommartid!

Det var lite lustigt att den kändes mindre söt än vanlig kladdkaka trots att den innehåller mer socker i och med kolorna.

söndag 27 juni 2010

Dagarna är för korta...

...och jag hinner ingenting! Har en del grejer som MÅSTE fixas innan bloggen får sitt!

Återkommer!

torsdag 24 juni 2010

Mer penicillin, man tackar man tackar...


Efter 5 dgr med antibiotika såg Felix imorse ut värre än värst. Fick en tid på vårdcentralen och mer penicillin som följd. Jag hade ju på eget bevåg börjat medicinera Felix med Jacks medicin eftersom jag såg att han oxå hade streptokocker (han var för frisk för att få följa med till jouren i lördags). Jack kunde vara hos mormor under tiden och morfar följde med ner på stan och vaktade bilen så jag slapp krångla med parkering. Tack ännu en gång. Felix skötte sig exemplariskt hos doktorn som t o m fick lyssna på lungorna, har nog aldrig hänt tidigare... Dagens blomma till Peter Vinnal på citypraktiken :) På bilden syns Svartån som rinner genom Västerås, Felix keps var 1 sek från att ta ett dopp! Trevlig kväll!

tisdag 22 juni 2010

Man skulle ha 20 händer och en möjlighet att klona sig...


Idag gick vi om varandra Micke och jag. Jag jobbade mellan 7 och 12 och han mellan 12 och 21. Som tur var hade jag först mina föräldrar här och sen min syster. Alla ungarna gjorde bus hela tiden och jag mår inte riktigt 100 så det har varit en ganska jobbig em och kväll. Tack för all hjälp! Vi lagade iaf en god coleslaw:
.
God coleslaw
400 g finskuren vitkål
1 msk vitvinsvinäger
140 g smulad ädelost
2 rivna äpplen
0,5 dl creme fraiche
ev salt.
.
Blanda ihop allt, man får jobba lite med röran men jättegott till grillat kött. Prova den! Receptet är från Linas matkasse.

måndag 21 juni 2010

Klistermärke, sånt skit!

Jag har varit med Felix till tandläkaren idag. En tid som tänkte ställa in eftersom jag förstod att hon aldrig skulle få titta honom i munnen och JA, jag hade rätt :) Han gapa och skrek, slog efter den stackars kvinnan som för övrigt var min "fluortant" när jag gick i lågstadiet. Han mjuknade något när han fick åka upp och ner i stolen men längre än så kom hon inte med sina försök. Han tyckte det var roligare att sätta tofflan under vattenkranen.... Återbesök om 6 mån. Hon försökte ge honom ett klistermärke när hon sa att hon var färdig men Felix sprang mot dörren och bort i den låååånga korridoren, han vände sig om flera gånger för att försäkra sig om att tandläkaren inte sprang efter, ha ha... me

Imorgon ska jag jobba! Lite lugnare att sitta på "rummet" och skriva journaler än att vara hemma och vara sjuk och samtidigt ta hand om tre barn... Det har gått bra, men vilat har jag inte gjort!

Nu orkar....

...jag inte bråka med med bloggen, den gör ju ändå inte som jag vill....

VAB

Jack är pigg, lite snorig bara, inte alls lika gnällig som han var förra veckan. Jag mår oxå bättre, bli lite trött vid ansträngning. Hade ont i halsen i natt vid 2-tiden, tog en Ipren och somnade om. Nu känns det i halsen men gör inte ont, skönt! Vi har ätit frukost, Jesper spelar PS2 och Jack och Felix tittar på film i källaren, jag är i tvättstugan. Det lutar åt jobb imorgon. Nu håller jag tummarna för att ingen annan i familjen ligger sjuk till midsommar....

PUSS & KRAM

söndag 20 juni 2010

Hjälper pappa!


Felix fick följa med pappa till återbruket och slänga sten. Micke har tagit bort en del av muren på framsidan för att kunna få plats med ett litet skjul till soptunnorna. Vi ska nämligen äntligen göra i ordning framsidan. Jesper har varit hos kompisar hela dagen och jag har legat i sängen och kollat på den ena såpan efter den andra. Mår lite bättre idag men inte mycket. Jack är dock piggare och inte lika gnällig. Nu ska jag äta pizza! Hepp!

lördag 19 juni 2010

Så vackert!


Bölar som ett barn...

Streptokocker


Usch vad jag mår dåligt! Det är faktiskt lite synd om Jack och mig, mest synd är det nog om mig... Har varit till jourcentralen och fått Kåvepenin. Jag har så jävla ont i halsen, feber har jag oxå. Vet inte hur många midsommaraftnar någon i vår familj ätit Kåvepenin, det börjar bli en tradition. Micke är på fotboll med Jesper och mina föräldrar tog just Felix till Mc Donalds så Jack och jag kan sova lite. Tack snälla! Vet inte vad jag skulle gjort utan mina föräldrar. Felix var bjuden på ett kalas idag hos en dagiskompis, det fick jag boka av:( Det var på Busborgen, åh vad han hade tyckt det skulle varit roligt! God natt och dra åt helvete alla streptokockerjävlar!

torsdag 17 juni 2010

Är du blodgivare?


Nu har jag varit och lämnat blod, det gick jättebra men killen bredvid mig svimmade. :) Back to work!

onsdag 16 juni 2010

TUFF-läger på Väddö


På väg hem efter 5 dagars teckenläger. Vi har lärt oss många nya tecken, gjort reklamfilm, samarbetat oss igenom en äventyrsbana utan att prata med munnen, suttit ute med andra föräldrar och pratat över ett glas vin när barnen somnat mm. Ätit god mat och fika, bott helt ok! TUFF-lägret slår tidigare DS-läger vi varit på. En stor skillnad är att man har barnvakt mellan 9 och 16, full fokus på tecken. Vi har märkt skillnad på Felix nu när han varit i en tecknande miljö, han tecknar mer, använder oftare fler tecken på raken. Han gör ju som de som är runt honom gör och likadant hemma... Känns som som att kliva tillbaka när man kommer hem och färre använder tecken, men det är samtidigt ett gyllene tillfälle för oss att använda det vi har lärt oss och uppmuntra Felix och andra till att teckna. Vi kan inte tvinga vår omgivning att teckna men när man ser skillnaden på Felix på 5 dagar känns det i hjärtat när man vet hur viktig omgivningen är för att han ska lära sig att kommunicera och göra sig förstådd. Hm, inte lätt, inte lätt... Stort tack till alla som engagerar sig i tecknandet kring Felix, ni andra får en spark i arslet! :)

lördag 12 juni 2010

Närsynt?


Felix ds-läkare rekommenderade oss att ta reda på om vi snart skulle till ögonkliniken. Felix skelar ibland och man ser att han inte alltid ser så bra, eller jag tror att det är så iaf. Jag har varit i kontakt med ögon 3 ggr nu i vår, de säger att vi står på väntelista i juni. Jag har talat om vad doktorn har sagt och pratat med dom ytterligare två gånger efter det och "vi står på väntelista i juni". Halva juni har snart gått och vi har inte fått någon kallelse, ska bli intressant och se när vi får tid, jag gissar på september. För övrigt vill jag bara tala om att portabla dvd-skärmar är himla bra och att foto på håret får vänta, det är nog inte så mycket att se eftersom ingen verkar se det eller så är det jävligt fult :) God natt!

torsdag 10 juni 2010

Klockan är på tok för mycket...

Det har varit en låååång dag! Har hunnit gå på skolavslutning, cyklat till jobbet, jobbat, gått Hubborundan med Elisabeth och tre barn, lagat mat, bakat kladdkaka, tvättat, packat, förberett morgondagen, plockat undan i köket, varit och klippt mig och färgat hår och ögonbryn hos Marita! Kanske bjuder på en bild imorgon! Just nu ser jag ut som en trött trebarnsmorsa....

Skolavslutning

Nu har min ettaplättare sommarlov, härligt! Han förstår dock inte varför han måste vara på fritids....

Tur med vädret, stackars alla studenter som slutar imorgon....
.
Nu dax att cykla till jobbet för ovanlighetens skull! Nice!

tisdag 8 juni 2010

Promenad, sallad, jordgubbar och grädde


Elisabeth med barn var här en sväng. Först gick vi Hubborundan sen gjorde vi pastasallad som avslutades med jordgubbar och ballongvispad grädde... Passade extra bra då Micke jobbade över. Tack för idag!

söndag 6 juni 2010

100 år


Felix och jag åkte till Tillberga medans Jesper var på kalas. Där firades nationaldagen samt att Sörbyskolan fyllde 100 år. Jag gick ettan där så det var lite kul att vara där igen. Felix höll låda till musiken som spelades, det är han som står i blå tröja på kullen...

lördag 5 juni 2010

Dessa små herrar...


....har nog retat gallfeber på min man idag så nu efter att ha ätit en Mc Donalds-middag går vi Hubbo-rundan för fridens skull!

Fotbollscup i Sköllersta


Micke kände sig inte pigg imorse så jag fick åka med Jesper på cup. Ser väldigt jobbigt ut va? Vinst första matchen, två matcher kvar. Familjeträffen som vi skulle på idag får klara sig utan oss!

torsdag 3 juni 2010

VAB men bara liiiiite...

Jesper har varit hängig och konstig i magen sedan i tisdags. Micke och jag har gått om varandra och sen har han varit själv en del, stooooora killen! Mina föräldrar var snälla och åkte ut och tittade till honom en dag oxå men det har gått bra. Det verkar ha gett sig nu så vi hoppas att det inte blir nåt mera för imorgon har han fotbollscup i Örebro, första riktiga turneringen!

Jag och Jack och Felix blir hemma och går på familjeträff på Vallby! Hoppas det kommer några andra trevliga familjer!! Någon som ska dit? :)

onsdag 2 juni 2010

Felix-tid Faster


Meningen var att Linda och Felix skulle ha åkt till biblioteket men pga olika anledningar blev det inte så. Hon hämtade både Felix och Jack på dagis och tog dom sen till lekparken. Efter en stund kom Jack hem och Linda fick Felix för sig själv en stund. Felix har en envis faster med mycket ork så han hade fått teckna mycket, jag vet inte vem som var tröttast när de kom hem! Jag hann iaf massor med saker hemma och Felix fick jobba hårt!

tisdag 1 juni 2010

Lunch

Gjorde storkok igår kväll! Det blev en rejäl laddning med chili! Hade i svarta bönor och sånna vita stora (har tappat namnet). Vräkte i paprika och lök och kryddor, vitlök och sen fick det koka ihop. Fick 6 matlådor + mat till oss igår kväll. NICE!

Back to work!