onsdag 16 juni 2010

TUFF-läger på Väddö


På väg hem efter 5 dagars teckenläger. Vi har lärt oss många nya tecken, gjort reklamfilm, samarbetat oss igenom en äventyrsbana utan att prata med munnen, suttit ute med andra föräldrar och pratat över ett glas vin när barnen somnat mm. Ätit god mat och fika, bott helt ok! TUFF-lägret slår tidigare DS-läger vi varit på. En stor skillnad är att man har barnvakt mellan 9 och 16, full fokus på tecken. Vi har märkt skillnad på Felix nu när han varit i en tecknande miljö, han tecknar mer, använder oftare fler tecken på raken. Han gör ju som de som är runt honom gör och likadant hemma... Känns som som att kliva tillbaka när man kommer hem och färre använder tecken, men det är samtidigt ett gyllene tillfälle för oss att använda det vi har lärt oss och uppmuntra Felix och andra till att teckna. Vi kan inte tvinga vår omgivning att teckna men när man ser skillnaden på Felix på 5 dagar känns det i hjärtat när man vet hur viktig omgivningen är för att han ska lära sig att kommunicera och göra sig förstådd. Hm, inte lätt, inte lätt... Stort tack till alla som engagerar sig i tecknandet kring Felix, ni andra får en spark i arslet! :)

4 kommentarer:

Jenny H sa...

Ord och inga visor! Bra Ylva :-)!
Härligt att höra att det var ett bra läger!

Kram!

Linda sa...

Bra att ni haft roligt! Tror du det skulel gå att åka på TUFF-läger om man aldrig tecknat förut (tänker faktiskt inte på mig nu ;.) )?

Tipsar också om en tävling i min blogg:
http://21.appelklyftig.com/#post22

mamma moa sa...

Låter härligt! När vi var på en Temadag för 2 år sedan fick vi samma ahhhhha upplevelse. Att vara i en tecknad miljö är kanon för våra barn och oss också!

Malin sa...

Låter fantastiskt! Vi kom in på Väddö för två år sen men mannen fick kalla fötter när han hörde att det var döva lärare... Jag gick TUFF-kurs hemmavid på dagtid istället och det var verkligen lärorikt. Kram!