onsdag 2 maj 2012

Förskoleklass

Jag har varit på föräldramöte på skolan inför Felix start i förskoleklass. Det gick bra, det är jättegulliga och Felix kommer säkert trivas!

Dock har rektorn sagt vid ett tidigare tillfälle att Felix klass skulle bli mindre och så blir det inte (vi blev aldrig lovade det utan det var hans förhoppning). Det är heller ingen resurs på gång. Personalen har inte fått gå någon teckenkurs än (rektorn var tidigare noga med att ligga steget före, just nu långt efter...).

Dock känns det bra, jag tror att det kommer lösa sig :)

Jag tog upp under "frågestunden" om de hört något om teckenkurs osv, mest för att göra alla andra medvetna om teckenstödet. Jag fick chansen att berätta om Felix men överlät det till Malin. Hon berättade att Felix skulle börja i klassen,att han har Downs syndrom och att de kommer använda tecken som stöd!

Efteråt kom det fram en mamma som berättade att hon var så glad över att Felix hamnade i hennes sons klass! Hur glad blir man inte?

Å en till sak! Felix fick ordning på tramporna igår :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åh jag förstår den mamman precis Ylva! Hoppas det löser sig med allt till det bästa!

Du, NÄR kommer du och tränar för mig då??? :)
Kanske ett par v efter Gtb- varvet?!

Kram på er / Sussie

Skolgatan sa...

Heja Felix!

ylvisen sa...

Ha ha JA Sussie jag ska!! Längtar! Ska bara få till det! Löpningen har tagit min tid just nu och massa andra aktiviteter... Plus att jag tränar en del på Factor Functional gym på sigurdsområdet :)

kram

Jenny H sa...

Det kommer bli bra! Men det är just det där med att det låter så himla bra först och det kommer finnas stöd, tecken osv osv. Sen blir det ändå inte så. Som anställd i verksamheten är det något man stöter på allt för ofta och det tragiska är: man vänjer sig!

Ska bli kul att följa Felix skolstart här på bloggen och kanske över en kopp kaffe (alternativt en flaska brutt) här i Hjo :)!

Kram!