söndag 29 april 2012

Kort löp!

Ja ja bättre än inget. Korta Hubbo 5,3 km i snabbt tempo, höll 4:50/km.


Snabb dusch och nu mellis i Bombardier Arena och VästeråsIrstas kval till elitserien. Fullsatt, skoj!








- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 28 april 2012

Gym Busborg Kalas

Elisabeth och jag har varit och tränat på förmiddagen, så skoj! Nu är jag så trött i armarna så jag knappt och hålla dom uppe!


Kaffedax på Busborgen. Barnen lekar så fint! Jack är här på kalas och Felix leker järnet själv och med alla :) Han envisades med att kasta ur alla bollarna ur bollhavet!





På eftermiddagen ska vi på mer kalas! Grattis Malin 17 år!

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 27 april 2012

Italiensk afton :)

Lite lätt överdrivet kanske men tog iaf kvällens båda recepten ur en italiensk kokbok! Sofia, Tony och barnen varit här och ätit mat.

Hann först en sväng till gymmet!


Kycklingcannelloni till varmrätt och mascarponegratinerade hallon till efterrätt! Om jag får säga det själv var det så jävla gott!!








- Posted using BlogPress from my iPhone

Proteinpannkakor

Nytt försök!!

2 ägg
4 äggvitor
1/2 burk kvarg
0,5 dl havregryn
0,5 dl vatten
1/2 tsk salt
2,5 msk vetemjöl
2,5 msk dinkelmjöl

Blanda och stek som vanligt. Det blir 7 st lite mindre pannkakor. Till och med Jack och Jesper åt med sylt eller socker. Jag åt med keso och jordgubbar.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 25 april 2012

Blogghelvete!

Blir så trött att det inte går att redigera inläggen i telefonen! Kan fan inte, måste konsultera Jessica! Upptäckte ett fel i proteinpannkaksreceptet och la till det i överskriften eftersom jag inte kommer åt själva inlägget, varpå texten försvann och nu går det inte heller att radera det inlägget....

Hur gör man???

Det skulle vara en halv burk lättkvarg och inte 0,5 dl!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Förvirrad

Jag gillar när det händer grejer och dagarna fylls av aktiviteter! Den senaste tiden har det kanske varit lite väl mycket ;) Det har resulterat i att jag först glömde Felix tandläkartid och igår oxå hans tid på ögonmottagningen... Så fort något inte blir inlagt i min iPhonekalender är det som att det inte finns... Så dåligt!

Felix glasögon har dessutom gått sönder så jag måste ner med dom på stan...

Ja ja, nya tag och skärpning!


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 23 april 2012

Factor Functional Gym

Ha ha va roliga vi ser ut i samma färger! Kul pass ikväll oxå! I passet ingår en uppvärmning, genomgång av momenten, lite övningar och sen kör man en del, idag 10 min, med 3 blandade övningar efter varandra, så jobbigt! Skoj förstås! Avslutas med en kortare stretch.








- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 22 april 2012

Tröskelpass

Helgerna brukar innehålla ett långpass på ca 20 km. Denna helg var dock fullsmockad med innebandy och kalas + att jag inte vågar springa så långt nu med tanke på min hälsena. Igår blev det inte ens en promenad men säkert 1 kg godis! Sååå dåligt!

Idag fanns iaf en lucka och jag testade ett tröskelpass. Sprang till Lindkvist, ca 2 km. Stretchade igenom kroppen lite snabbt. Körde sen 1 + 2 + 3 + 4 + 4 + 3 + 2 + 1 min med halva tiden i vila emellan intervallerna. Vissa "vilor" gick jag och vissa stod jag still och stretchade. Kunde hålla 4:05-4:10-tempo på det kortare och på de två långa i mitten ca 4:20-4:25-tempo. 2 km nerjogg runt kvarteret och totalt 9,7 km.


Hamburgelunch och sen bort med Jack på kalas och sen vidare till Klöverhallen och titta på Jespers innebandymatch.

Man vet att man lever!





- Posted using BlogPress from my iPhone

Morgondrinken

Eftersom det är så jävla krångligt att redigera inlägg via telefonen gör jag ett nytt försök här med länken till VITAMERA där jag köpt Detoxen! Länken nedan fungerar inte!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Morgondrinken

Urk på burk!! Köpt HÄR!








- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 21 april 2012

Mmmmm

Första lördagen på länge utan träning! Tidsbrist!! Hm! :(


Vilken dag :) Först städade vi hemma, sen till farmor som ville fira Jesper. Vidare till Donken för lunch. Tankade bilen, tillbaka ut i Hökåsen med Jack som ska leka med Alex medan vi åker och tittar på Jespers innebandymatch. Fick finfin vaniljbulle!


Sen ska vi handla, hyra film till Jespers kalas han har ikväll! Hem och fixa till kvällen! Lugn lördag.... NOT!


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 20 april 2012

Sjukgymnasten

Usch vilket skitväder! Då bankomaten var stängd på lasarettet tog jag vägen förbi Ica Skiljebo, där kunde bankomaten inte läsa mitt kort.... Kom fram dyngsur, hade som tur var överdragsbrallor och regnjacka....

Ja hur gick det då? Nacken fixade han till direkt, inga problem! Han gick igenom ryggen och höften och slutligen min onda vad. Jag hade en liten inflammation i vaden sedan min överansträngning förra veckan när jag sprang 20 km x 2. Stretch, Voltaren, massage av triggerpunkter, inga 20 km-vänder på ett tagm en för övrig KÖR!!!

En extra sväng ner till Ica Viksäng för att ta ut pengar, tillbaka till Klockartorpet och sen till jobbet. Blöt, kall, hungrig men bra känsla i kroppen! Rekommenderar Mikael Strandh om du har problem!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Göteborgsvarvsstatus

Det är tre veckor kvar innan jag åker till Göteborg för att springa Göteborgsvarvet. Ska bli så roligt. Dock har ett par "skador" hämmat min träning senaste tiden. Det började med baksida lår och ischiasnerven som låg i kläm, den har jag dock fått hyfsat ordning på med hjälp av stretch efter besök hos sjukgymnast. Sen fick jag ont i ett knä efter en kontring på en handbollsträning, det har gett med sig med tiden och eftersom jag inte gör några snabba ruscher på löparbanan ska det inte vara några problem. Sen sprang jag två 20-kilometersträningspas med bara fyra dagars vila emellan vilket gjorde att jag fick ont i vaden/hälsenan igen, var likadant förra våren... Uppenbarligen har jag slarvat med tåhävningarna.... När vi var i Idre över påsk hade jag Felix på axlarna (hur dumt var inte det egentligen?) och kände vid ett tillfälle när han lutade sig framåt att nacken "drogs ut". Det har lett till en knöl som gör ont och stör, känns väldigt olustigt! Har en tid idag hos samma sjukgymnast som ovan för att knacka till detta! Dock ett störande moment!

Nu har jag vilat från löpningen sedan i lördags (bortsett från en kortare vända hem från jobbet i måndags) och hoppas att vaden känns bättre. Ska test att springa imorgon men det blir inte 20 km, kanske lite fartlek på cykelbanorna över åkrarna! Jag känner inget i vaden när jag går, cyklar, går i trappor osv. Kände ingenting igår på passet på Factor Functional Gym. Jag har varit duktig och gjort tåhävningar och idag när jag är hos sjukgymnasten ska jag passa på att fråga om vaden, eller höra om han har nå tips. Jag hoppas verkligen att han har tid att klämma och känna lite!

Bilden nedan är tagen på Blodomloppet 2011 när jag gjorde min bästa tid på 10 km någonsin 45:47. Lite dålig kvalité på bilen strunt samma!

torsdag 19 april 2012

Factor Functional gym

Inlägget jag nyss skrev försvann... :(

Har varit med Elisabeth och testat ett ganska nytt gym här i stan, nere vid Sigurdsgatan. Det finns inga maskiner utan bara chinsräcken, skivstänger, medicinbollar, mattor, ringar, rep och förstås din egen kropp... Det var skoj och man blev svettig! Det är rätt dyrt men man kunde testa en månad för 100 kr så vi funderar på det!





- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 18 april 2012

Tårta!

Idag har vi firat Jesper som fyller 10 år! Goooood tårta hade jag gjort! Stor bit=gott!





Min kusindotter Malin med finaste håret! Shit alltså!! Jag gjorde en fiskbensfläta, tjock som sjutton!!





- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 17 april 2012

Långhårig!

Felix är otroligt långhårig just nu, dax att klippa honom men HUR?
Blir som vanligt muta, bråka, tvinga, hålla, tjata......
SUCK!

måndag 16 april 2012

WTF!

Fan att det finns en massa jävla dårar, rent ut sagt!!!! Hata!


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 15 april 2012

22-13

Lätt hemmaseger, grymma grabbar!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Söndag

7 km morgonpromenad, frukost, hallonhäcksrensning, korv med bröd, krattning, äppelpaj, tvättvikning, korv och pommes, och nu är jag och Jesper på handboll.











IrstaVästerås kvalar till elitserien! Jättemycket folk!!

- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 14 april 2012

20 km

Landat i soffan 2 min, blev helt slut!

Vid 14 gick jag bort till granngatan med Jack som skulle på ett kalas. Passade på att springa en sväng under tiden. Det blev 20 km på 1:50:30. Sprang till Tillberga, Tillberga kyrka, Nibble, Mycklinge, Tillbergaspåret och tillbaka till kalaset. Sprang in på Hubbo kyrkas kyrkogård och skulle fylla min handledsflaska men de hade inte tagit fram "kranen/anordningen" än, fy fan jag höll ju på att dö av törst!!


Ska börja laga mat, det blir någon form av enchiladas med fläskfile, lök, crème fraîche och sån färdig fajitaskrydda så egentligen är det kanske fajitas jag ska göra??


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 13 april 2012

Tröttmössa!

Shit, trött som en gnu. Proppis. Vi fick vänta 1 timme och 15 min på maten, dåligt! Det var väldigt gott men dåligt! Jag åt kyckling, potatisgratäng, murkelsås och en grönsallad som extra tillbehör, till efterrätt en chilitryffel. Ja just ja, vi var på Tabazco! Vi hade iaf roligt, ni set ju hur glad jag är :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Sockertrigg till kaffet

Gick till akuten på eftermiddagen och slank in på Apoteket och köpte en bar till kaffet på em. Den är supersöt och god men triggar suget förstås! Den innehåller 110 kalorojer.


Nyss kommit hem från jobbet. Felix vid tv:n som vanligt, Jack i källaren vid ps3. Jesper och en kompis är också i källaren med Jack.


Ska ner på stan ikväll med jobbet och fira Catta som fullt jämt. Tänker inte skriva var vi ska för jag antar att hon har koll här :) Ska slänga i mig en talrik med havregrynsgröt nu för annars dör väl jag eftersom jag inte får mat förrän säkert 20:30! Köpte Stevia strö för några veckor sedan. Det påverkar inte blodsockret och ger inga kalorier. Det är gjort på örten Stevia rebaudiana som har använts som sötningsmedel i många hundra år. Innehåller 0 kalorier!


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 12 april 2012

Reportage!

Nu finns båda reportagen om oss på 1177:s hemsida! Ett reportage gjordes när Felix var ca 1,5 år och det andra gjordes i höstas.

http://www.1177.se/Vastmanland/Tema/Funktionsnedsattning/Lasare-berattar/Barn-med-funktionsnedsattning/Felix-1-ar/

http://www.1177.se/Vastmanland/Tema/Funktionsnedsattning/Lasare-berattar/Barn-med-funktionsnedsattning/Felix-snart-5-ar/

Klipp och färg

Fick leka lite hårmodell idag och vara försökskanin på nytt märke av hårfärg! Slingorna är någon blandning av kastanj och koppar! Helnöjd! Snälla kollegor som lät mig ta ut lite komp och hoppa på detta erbjudande!





- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 11 april 2012

20 km!

Å så nöjd jag är! Även om tiden på 1:53:17 inte var någon höjdare, dock 5:an på Rocklunda inkluderad. Funderade först på om jag verkligen ville springa spåret på Rocklunda ensam kl 19:30 och bestämde efter konsultation med poliskompis att det var tryggt. Skogen var full med fotbollslag, Military training-grupper och andra motionärer. Däremot var det väldigt skumt på Skallberget med en massa löst folk och tre polisbilar.

Själva löpningen gick så där, kändes hyfsat till 15 km sen fick jag liiiite känningar höger baksida lår, lite senare ont i knäna (men inte ont-ont utan bara "du-har-styrketränat-och sprungit-för-lite-långrundor-ont), blev på slutet lite trött i hälsenorna och lite ont under höger fot (??). Det ska dock kännas när man sprungit över 15 km. Det hann bli mörkt innan jag var hemma.

Blev mött av Felix som alltid blir såååå glad när jag kommer hem, han är som en liten vovve :) Kommer somna gott ikväll! Nu dusch och lite käk!








Posted using BlogPress from my iPhone