torsdag 25 november 2010

.....å sen blev man lite ledsen


Kan fortfarande inte förstå att det är tillåtet att göra abort bara för att det har Downs syndrom. Bort med "ds-testerna", man tar det barn man gjort! Lägger mig inte i andras beslut men när jag ser Felix leka och skratta tror jag många håller med mig, jag hoppas det iaf...

5 kommentarer:

Skolgatan sa...

Jag håller med dig!

Anonym sa...

Bara tanken på det får mig att gråta...
/Sofia

Marika sa...

Jag håller med dig till 100%

Jenny H sa...

I dagens upplysta samhälle tycker jag det är konstigt hur aborterna på grund av kromosomfel kan öka. Tydligen är samhället alldeles för dåligt på att ge kunskap och informations om bla DS. Vart tog begreppet "allas lika värde" vägen?

Anonym sa...

Det är beklagligt, för att inte säga provocerande att vi i Sverige, ett land som anses humant och lever under förespeglingen om allas lika värde helt ogrundat förespråkar KUB/NUP. KUB/NUP som i folkmun är ett test på huruvida ens blivande barn har DS. (Ytterst få av dem som testar sig känner sannolikt till att det finns andra trisomier.) Oavsett, så är detta inget mindre än en fråga om människosyn. Vilka har rätt att leva och vem skall bestämma vem som har rätt att leva. Jag är inte emot fri abort, däremot är jag starkt emot selektiv abort.

Jag inser att ingen kan tvinga någon att behålla sitt barn, samtidigt är det för mig en gåta hur socialstyrelsen/staten kan bevilja abort pga Downs syndrom.

Allt grundar sig i grav okunskap och att någon inte fullföljt tankebanan hela vägen. Om folk i allmänhet fick mer kunskap om hur livet är med DS och man upphörde med KUB/NUP som en rutinkontroll och istället antog en mer human människosyn där allt liv är heligt skulle detta vara en icke fråga.

Det är inte endast ett slag i ansiktet på alla människor som idag lever med någon form av funktionshinder, det är också ett slag i ansiktet på alla som hett och innerligt försöker, men inte får uppleva drömmen om ett barn.