måndag 15 november 2010

Ja just ja, kebaben!

Kom på att jag glömde dela med mig av receptet på den hemlagade kebaben! Receptet har jag fått/tagit av Skolgatan

500 gram nötfärs
1 ägg
½ dl grädde
1 tsk kebabkrydda
1 tsk salt

Blanda ingredienserna i en bunke. Dela "smeten" i tre delar och lägg på smörgåspapper, lägg ytterligare en papper ovanpå och kvala ut färsen så den blir ca 0,5 cm. Ta bort det översta pappret och grädda i 225 grader i 5 min. Strimla köttet och stek ytterligare en liten stund i stekpannan, krydda gärna extra med kebabkryddan. Om man använder bakplåtspapper är det svårare att få bort pappret innan ugnsstekning men det går tydligen lika bra att ha pappret kvar i ugnen och ta bort det efteråt... :)

Vi åt med pitabröd, lök, kebabsås, grönsaker. GOTT!

Inga kommentarer: