måndag 8 november 2010

TUFF

Får ni chansen att åka/gå en TUFF-utbildning (teckenutbildning för föräldrar) så gör det! Vi var iväg i somras och det var kanon. Man lärde sig massor och Felix tecknade mycket när han befann sig i en heltecknande miljö. Man såg hur viktigt det är med teckenspråk för barn med någon form av språkstörning.

Nu till hösten skulle det dra igång teckenutbildning på måndagkvällar via TUFF här i Västerås som vi tänkte gå på. Det drog dock ut på tiden och vi upptäckte att den där måndagkvällen där det inte hände något var väldigt skön! Det dåliga samvetet sa att man skulle gå och jag ville gå men det får ju inte bli ett måste heller. Svår balansgång.... Det slutade med att vi sa ifrån :( Vi resonerade som så att vi är dåliga på att använda det vi kan och om vi bara skärper till oss och faktiskt använder det vi kan gör det stor skillnad!

Sen hade vi anmält oss till en helgkurs i Västerås, oxå en TUFF-utbildning, men som vi oxå sa ifrån... :( Ibland blir det för mycket.

Det känns inte bra att ha sagt ifrån men jag vet att det kommer bli bra! :)

3 kommentarer:

Skolgatan sa...

Ja ibland blir det för mycket och man kan ju faktiskt en massa tecken som man inte ens använder. Det är nyttigt med lediga kvällar också! Kram

malin sa...

sv: ja jag vet, as läskigt haha!

Och på tal om projektorn, haha det är så himla roligt, alltid när man gör så i skolan blir alla så arga så vi tog tillfället och gjorde det på eran bioduk istället, hahah! Mogna tjejer! :)

Jenny H sa...

Bra Ylva!
Det är bara sunt att kunna stanna upp och tänka efter och faktiskt våga ta beslutet att inte delta! Ibland är inte det bästa att bara rusa in i saker utan bara att vara. Ni kan ju så mycket tecken och det finns all tid i världen för att kunna fylla på det förrådet längre fram!
Kvantitet och kvalitet går inte alltid hand i hand...

KRAM!