måndag 7 september 2009

Farfar - Felix-tid

I vårt nätverk har vi infört så kallade "Felix-tider". Det innebär att någon i nätverket träffar Felix en gång i veckan och gör något bara med honom. Tre gånger per person blir det fram till jul. Man måste absolut inte sitta och jobba med honom utan det handlar mer om att man träffar honom, tecknar, leker och om det går fångar honom i stunden och lägger in någon typ av träning. Med tiden kanske han förstår mer vad det handlar om och man kanske kan utveckla det på något vis. Det gör dessutom lika bra att göra något med de andra barnen så att vi kan lägga tiden på Felix och göra något vettigt enbart med honom.

Idag var det farfars tur. Han hämtade Felix på förskolan och gick sen hem till sig. De hann vara en stund i lekparken, äta korv och makaroner, köpa glass och bygga med klossar (träna färg och antal). Det hade gått jättebra, nyttig för Felix att vara med andra än oss och nyttigt för Farfar att teckna och lära sig förstå Felix tecken.

Denna avlastning innebar att Micke kunde jobba över med gott samvete, jag kunde laga mat i lugn och ro, Jesper fick hjälp med läxan utan småbrorsor som förstör och vill hjälpa till, Jack var ute med granntjejerna. Om vi förresten ska prata ren avlastning så är det inte Felix som man vill bli av med utan vårt minsta yrväder som snart river vårt hus :) Fast jag vill ju förståss inte bli av med någon av mina barn, det skulle isf vara för att förskoleräkning nu har fördubblats! :)

Tack och god natt!

2 kommentarer:

linnea sa...

haha vad bra att du har gjort det.
säg till när nästa träff blir.


kram.

Skolgatan sa...

Vad kul för farfar och Felix!
Jasså är Jack en sån buse:-)?