tisdag 1 september 2009

Nätverksträff 6 (1:a hösten -09)

Ikväll har vi haft höstens första nätverksträff med vår handledare M. Alla närvarande i vårt nätverk fick berätta vad som hänt sedan i våras och hur sommaren varit. Alla tyckte att Felix blivit större, tecknar mer och använder flera ord. M berättade att hon varit på förskolan och tittat på gruppen. Hon har planer på hur hösten ska se ut med arbete osv. Hon kommer hjälpa förskolan med att anpassa avdelningen miljömässigt så att flera ska bli intresserade av att teckna, barn som vuxna. Vi pratade om ljud och hur man kan träna. Vi fick se ljudböcker och hur man kan träna med olika ljud. M ska hjälpa oss att välja ut vilken kategori av ord vi ska fokusera oss på just nu. Vi ska även försöka få in stor och liten, större och mindre i vardagen/träningen. Veckoschemat vi använder hemma ska även användas på förskolan så att det blir lika som hemma.

Felix resurs Malin berättade att de hade löst det bra på förskolan med en låda och ett bra ställe att sitta och jobba på. De ska oxå få någon typ av strukturschem så att han ser vad han ska jobba med och när han jobbat klart med just en speciell sak kan han ta bort bilden på den övningen från schemat, allt för att förtydliga.

Tack för idag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul läsa om hur ni jobbar på förskolan. Jag ska försöka bli bättre att "kika runt" bland andra bloggar. Men dygnet skulle ha fler timmar =)
/ Anna, Max mamma.

Mormor/Morfar sa...

Tack för att vi fick komma, det är så nyttigt. KRAM