måndag 22 februari 2010

Lämnat blod

Har gått iväg och lämnat blod nu på förmiddagen. Perfekt att kunna göra det på arbetstid! Tog en halsduk till Micke som tack för givningen. Mitt Hb hade gått ner så denna gång fick jag inte välja om jag ville ha järntabletter utan det var bara att tacka och ta emot. Nu ska jag äta upp min smörgås och sen leta mig tillbaka till infektionskliniken för att jobba vidare! Är du blodgivare?

7 kommentarer:

Familjen Lindström sa...

Åh vad bra att du gör en insats. Lämna blod på arbetstid är verkligen bra! Jag har också möjligheten att göra det på arbetstid via blodbussen vilket jag också har gjort regelbundet i 15 år (oj vad gammal man börjar bli) med upphåll för tre graviditeter och amningastilfällen.

Jag har även varit i så dåligt skick att jag har fått blod, så därför känns det extra viktigt för mig att ge, då jag vet att det verkligen räddar liv (i alla fall räddade det mitt)!

Jenny H sa...

Japp! Här har du en blodgivare. Fast vilande just nu. Efter de två sista gångerna jag lämnade så blev jag dålig. Svimmade en gång. Så jag gjorde ett uppehåll. Har alltid haft mkt bra blodvärden så det kan ju inte bero på det. Hur som helst så känns det gott att göra en insats. Man vet hur väl det behövs!!
Jag har ju ingen möjlighet att göra det på arbetstid och det är bara "kvällsöppet" en dag i veckan så det är minsann ingen enkel match att få till det!

Nu ska jag glöna på TV!
Kram!

Malin sa...

Vilken hjälte du är! Blodtörstiga Thea och vi är så himla tacksamma att det finns så givmilda människor som du! Själv har jag diabetes (typ 1) och en ämnesomsättningssjukdom så jag är tyvärr inte välkommen. Kram Malin

ylvisen sa...

Jenny! Glöna, är det Hjoska?

Malin, det är det minsta man kan göra för Thea och kämpar i hennes sitts! kram

Jenny H sa...

Nja,,, GLÖNA är nog snarare västgötska tror jag..
Inget ord som används uppe hos er i Västerås förstår jag :-)!

ylvisen sa...

Ha ha, ja jag har då aldrig hört det!

Marica sa...

Önskar att jag lämnade blod men jag svimmar av bara tanken, jag är för rädd för själva greyen tyvärr.. blir helt yr och svimfärdig och det tar typ en halv timme varje gång så jag är nog inte den mest smidiga patienten för detta men jag beundrar er som lämnar blod!!!