torsdag 11 februari 2010

Hab-plan

Idag har jag och Micke varit på hab och gjort en ny hab-plan. Specialpedagog A som var med hade varit på förskolan på förmiddagen och hälsat på Felix. Sedan de la ner Badverksamheten för ds-barnen här i Västerås träffar vi nästan aldrig A, tråkigt. Hon hälsar dock på ibland på förskolan samt hjälper oss på möten och allmäna tips osv. Hon tyckte Felix resurs på förskolan var så duktig, det vet vi men det är kul att höra det från flera håll. Logopeden var tyvärr sjuk så henne fick vi aldrig träffa, hon är ny då den andra är föräldraledig.

Vi fick lite nytt att tänka på, några grejer som ska fixas: Ringa hab-sköterskan för att få blöjleverans, ringa språkoteket för att undersöka dataprogram och om det finns någon touchscreen som vi kan använda + lite annat smått och gott!

A tyckte att Felix hade utvecklats mycket sedan hon såg honom sist, kul! Målen vi satt förra året eller snarare hösten vintern 2008 (!) var uppnådda!

Någon som har nå bra tips för att få Felix att kissa på toaletten, han sitter gärna men det kommer sällan något, tips tack!!

3 kommentarer:

Kerstin B sa...

Jag köpte utan att veta det en potta som spelar när man kissar i den. Den är bra på någotsätt så får ju barnet en bekräftelse på att de har kissat. Clara älskar den å Olle står bredvid å tecknar bra när det börjar spela... Clara gör 1 och 2 på pottan men vägrar säga till när det är dags... Vi har även klistermärken som belöning när man kissat. Lycka till!Kram

Skolgatan sa...

Jag har ett tips som Martin syster körde på deras autistiska son,men det är lite svårt att förklara,får göra det när vi ses.

Vårt hab sa att det är bvc som ska fixa blöjleverans,vi ska dit om 2 veckor så då ska jag höra med dom.

Duktiga Felix!

Kram

Linda sa...

Blöjor behövde vi aldrig bry oss om, Dagis ringde och beställde när det behövdes (men de kom hem till oss förståss), skönt att slippa en detalj i alla fall.