tisdag 28 december 2010

Gudomliga kanelfötter...

Skulle göra Ernst gudomliga kanelhjärtan men hade visst ingen hjärtform, fick bli fötter istället :) På eftermiddagen kommer min morbror och hans fru hit på kaffe. De har fått vår gamla spjälsäng till deras barnbarn och ville komma hit med en blomma som tack. Inte nödvändigt, jag blev himla glad att jag hade någon att skänka sängen med madrass och sängkläder till!


Gudomliga kanelhjärtan
Väldigt goda, smakar så där lite tantgammaldags. Kanel är ett säkert kort i julsammanhang.

1. Rör ihop socker och smör tills det blir vitt och fluffigt – krokarna på elvispen funkar fint till det momentet.

2. Blanda i mjöl och marsánpulver och arbeta ihop en smidig deg. Låt vila i kylen i cirka 30 minuter.

3. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut till en platta, cirka fyra millimeter tjock. Ta ut hjärtan med pepparkaksmått. Pensla med uppvispat ägg. Blanda kanel och socker och doppa kakorna i blandningen. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 6–8 minuter eller tills kakorna får lite färg.

Receptet är hämtat ur boken "Jul med Ernst" (Ica Bokförlag).

3 kommentarer:

Jenny H sa...

mmmmm...verkar va riktigt goda! å enkla! Det gillas!

Kram!

Skolgatan sa...

Låter mums!

Skolgatan sa...

Kul med fånen,bra sparat!!