söndag 28 februari 2010

Felix 4 år


Stort grattis älskade busunge!

lördag 27 februari 2010

Kl 6.00 snöskottning


Halva taket gled ner över altanen och massorna tryckte mot glasdörrarna. På med kläder och ut!

Va fan....handalfabetet är ju fel....

Tyckte tröjan från POP med handalfabetet var en kul grej men det är ju inte samma som vi har lärt oss, vet inte vad det är för variant av handalfabetet som visas, någon som vet? Ja ja köpt är köpt och kan väl åtminstone påminna andra att teckna med Felix.

Imorgon fyller Felix 4 år och imorgon är oxå datumet vi satt för att vårt nätverk skall ha lärt sig halva handalfabetet! Undrar just hur det går för dom.

Teckentröja


Jessica och jag lämnade alla fem barn med Micke och åkte till POP. Hittade denna tröja till Felix! Kul!

fredag 26 februari 2010

Ebbisen

Kul att se Ebba och familjen igen, hon hade blivit lite längre sedan sist och mamman lite tjockare :) Idag ska jag ta med den gravida mamman till Nordik och kika på lite snygga inredningsgrejer. Micke får stanna hemma och ta hand om alla barnen. På eftermiddagen ska Jesper och Lucas åka med honom och köpa lördagsgodis. Ikväll ska vi göra egen pizza och titta på melodifesivalen!

Date med politiker :)

Vi är en hög med ds-mammor som träffas ibland på diverse olika aktiviteter. Oftast med våra barn men även ensamma. Det finns mycket att prata om, diskutera kring eller tipsa om. Jag tycker vi har stor nytta av varandra, betyder så mycket med folk i samma situation.

Fick en kommentar i bloggen häromdagen av en politiker (Hanna) som sitter i förskolenämnden och kommunfullmäktige som gärna ville ta del av våra åsikter och funderingar. Hon ville gärna träffa oss och lyssna på vad vi har för önskemål för våra barn och lyssna på oss i allmänhet hur det fungerar med ett funktionshindrat barn. Hon har själv erfarenhet av funktionshinder i henns bror. Det var oxå det, när hon såg vad som hände kring honom, som fick henne att bli politiker, hon ville göra något för honom och andra i hans situation. Det är bra!

Nästa onsdag har vi en liten träff igen, vi hade så himla trevligt i onsdags :). Vi ska träffas hos en i vår lilla grupp och prata skit och kanske tillverka lite material. Självklart är Hanna ditbjuden, ska bli himla trevligt! Hennes huvudfrågor är bl a förskolefrågor. Kalas!

Väkommen på onsdag Hanna!

torsdag 25 februari 2010

Idag har varit en hemsk dag...

....men det är en annan historia!
.
Imorgon får vi finfrämmande från Hjo! Skolgatan kommer hit med sina två barn. Ska bli himla trevligt! Det skiljer bara sex veckor mellan deras Ebba och vår Felix. Micke plockar i källaren och jag plockar uppe, finns mycket att plocka med här i denna röra!
.
Om en stund kommer kvarterets lampkonsult hit och ska kika på vårt kök och om det kan finnas någon snygg lampa! Den vi har nu är hemsk!

Felix älskar verkligen sina brorsor! Här är det lillebror som får lite extra kärlek!

onsdag 24 februari 2010

Å


Yeah! Härlig sussie å vin jag! Kvällen för kort dock! Jobba imorgon!

Mammakväll


Ett par underbara timmar med underbara mammor! Vi alla har små underbara hjältar med samma diagnos. Nu mot Å!

tisdag 23 februari 2010

Efterlysning!

Någon som vet var man kan köpa dessa bilar? Jag har visserligen dom på bilden men saknar den lila, nr 4! Kan tänka mig att de finns i sånna där speciella leksaksaffärer i Stockholm tex.

Felix älskar hårda saker och för att få in lyssnarövningar har vi fått hjälp att namnge bilarna enligt Karlstadmodellen. De heter Tatta, Titta, Tättä och Tuttu. Han gillar bilarna stenhårt. Vi har börjat med två bilar där han nu har lärt sig vilken som är vilken, eller ska man säga vem som är vem? Nu är det dax att introducera ytterligare en bil.

Visst är dom söta? Jag har köpt dom på Barnshopen här i stan, en affär som säljer begagnade barnkläder men det finns även nya grejer som de här bilarna tex. Hon som jobbar där har lovat att kolla upp om hon kan få tag i fler men det ser inte så ljust ut eftersom de köpte upp alla... Hon trodde ev att hon hade nr 4 hemma, hon skulle återkomma. De kostade 25 kr styck. Någon som sett dom i någon affär?

måndag 22 februari 2010

Möte med förskolan


Mötet gick bra! Vi kollade av hur allt fungerade. Enhetschefen berättade att personalen ska få mer tecken i bagaget! Vi får fortsätta att använda oss av vår nätverkshandledare även på förskolan då de kommer fortsätta att köpa den tjänsten av henne. Jättebra att vi kan jobba på samma vis (efter Karlstadmodellen) hemma som på förskolan. Enhetschefen undrade hur hon kunde vidareutveckla Malin (Felix resurs) som ligger steget före all annan personal, kul att hon tänkte så! Jag hade specialpedagogen med vilket alltid är skönt även om mötet flöt fint. Vi pratade om hans utveckling, vad som hänt och hur vi ska jobba vidare. Kändes bra!

Lämnat blod

Har gått iväg och lämnat blod nu på förmiddagen. Perfekt att kunna göra det på arbetstid! Tog en halsduk till Micke som tack för givningen. Mitt Hb hade gått ner så denna gång fick jag inte välja om jag ville ha järntabletter utan det var bara att tacka och ta emot. Nu ska jag äta upp min smörgås och sen leta mig tillbaka till infektionskliniken för att jobba vidare! Är du blodgivare?

söndag 21 februari 2010

Hej då Idre fjäll!


På väg hem efter några bra dagar i fjällen! Felix fick aldrig prova att åka skidor eftersom det var för kallt. Han och jag provade badet och pizzerian istället, blev bra betyg. Tack Sofia och Tony med barn samt även ett stort tack till snälla syster och mamma för hjälpen med Jack!

fredag 19 februari 2010

Hur mycket kan man äta?


Underbart!


Solsken, snö, fjäll, kaffe Karlsson, slalom, vänner, mat, godis, vin, öl, superfin stuga, snälla barn.

onsdag 17 februari 2010

Barnkalaset flyttat!

Tänk att jag nästan kände det på mig, att barnkalaset Felix var bjuden till skulle bli flyttat. Känslan har hela tiden varit att "Felix kommer få gå på det där kalaset" och så blir det förhoppningsvis. Det var ett annat kalas samtidigt så de valde att flytta kalaset. Innan det blev helt bestämt fick jag ett sms från mamman som undrade om Felix kunde den nya tiden, snällt! Det är visserligen på Felix födelsedag men det gör ingenting, vi skjuter ett par timmar på hans släktkalas så han kan få gå hem till sin dagiskompis. Han kommer säkert att tycka det är spännande! Nu hoppas vi på att vi håller oss friska tills dess!

Nu undrar ju jag, som har tre grabbar, vad köper man till en tjej som fyller 4 år! Hjälp mig nu snälla :)

tisdag 16 februari 2010

Inredningsparty

Tack alla som kom! Tack vare att ni kom fick jag köpa 4 st produkter till halva priset. Jag köpte den lyktan på bilden och en likadan fast större, klockan som jag skrivit om tidigare + snygga avtorkningsbara bordstabletter till mitt nya köksbord. :)

Äntligen, trodde jag skulle bli utan!


måndag 15 februari 2010

söndag 14 februari 2010

Veckoschema


Vi har använt oss av veckoschema i ca ett halvår nu. Det har varit till och från med intresset från vår, vi vuxnas sida och Felix har varit måttligt intresserad. Igår berättade jag att vi skulle åka på gympa dagen efter, Felix blev jätteglad och sprang till tavlan för att titta. Det har inte hänt tidigare att han kopplat ihop en aktivitet med schemat så det var roligt! Vi pratade lite om bilden, vilka som är med osv, sen pekade han på godisbilden som för att påminna mig om att det fortfarande var lördag! Vi har flyttat tavlan och jag hoppas att den nya placeringen ska göra att den används bättre av oss för Felix skull!

lördag 13 februari 2010

Tråkig omgång!


Syrrans grabb Oliwer sover här ikväll. Vi har ätit gott och för mycket, nu softar vi till melodifestivalen. Alla barn är vakna, ingen vill sova. Jesper och Oliwer förgyller den annars ganska tråkiga omgång med sin blotta närvaro på filmduken....

Fläskfilé med gorgonzola

1 st fläskfile(ca 600g)
4 msk gorgonzola(efter smak)
4 dl creme fraiche
3 msk kalvbuljong eller oxbuljong
1 tsk soya
1 dl (ca) skivade färska champinjoner (jag gjorde utan svamp)
1 dl rött vin
.
Gör så här:
1.Skär filén i 2 cm tjocka skivor, stek lätt och salta och peppra. Ta upp köttet ur stekpannan, vispa ur den med rött vin, tillsätt creme fraiche, soya, buljong och gorgonzolaosten. Lägg i köttet och låt koka ihop i ca 10 min.


Vi åt med pommes till då barnen åt pommes och korv, kan tänka mig att pressad potatis skulle varit fint till! Å kanske lite rödvin och kanske sovande barn....

fredag 12 februari 2010

Inredningsparty på tisdag kl 18! Välkommen!

Som rubriken lyder, kika gärna på hemsidan, skitfina saker! Jag ska köpa klockan som de säljer och ha på min nya vägg i köket! Blev jättefint med nya köksbordet och nya blommorna och nya krukorna! Vi ska ha en ny lampa oxå, vet dock inte vilken sort men har kallat in lampsupporten från grannagatan någon dag när det passar :)

Idag ska jag ev åka en sväng till mamma på en kopp kaffe och sen förbi syrran på lunch! Micke skulle få vara ifred eftersom han var ut igår (dock hemma redan vid 1!), men han får nog ha Jack hemma. Jag tror att han hade feber i natt och igår kväll hostade han så jag nästan fick skämas när Sara var här men det hade kommit under dagen så jag visste inte. Meningen var att syrrans Oliwer skulle sovva här i natt, vi får se hur det blir....

Manfri kväll


Ikväll är jag gräsänka. Micke är ute med grabbarna. Sara, en gammal kompis sedan handbollstiden, är här med sina två grabbar. Vi här ätit avokadopaj och semla!

torsdag 11 februari 2010

Hab-plan

Idag har jag och Micke varit på hab och gjort en ny hab-plan. Specialpedagog A som var med hade varit på förskolan på förmiddagen och hälsat på Felix. Sedan de la ner Badverksamheten för ds-barnen här i Västerås träffar vi nästan aldrig A, tråkigt. Hon hälsar dock på ibland på förskolan samt hjälper oss på möten och allmäna tips osv. Hon tyckte Felix resurs på förskolan var så duktig, det vet vi men det är kul att höra det från flera håll. Logopeden var tyvärr sjuk så henne fick vi aldrig träffa, hon är ny då den andra är föräldraledig.

Vi fick lite nytt att tänka på, några grejer som ska fixas: Ringa hab-sköterskan för att få blöjleverans, ringa språkoteket för att undersöka dataprogram och om det finns någon touchscreen som vi kan använda + lite annat smått och gott!

A tyckte att Felix hade utvecklats mycket sedan hon såg honom sist, kul! Målen vi satt förra året eller snarare hösten vintern 2008 (!) var uppnådda!

Någon som har nå bra tips för att få Felix att kissa på toaletten, han sitter gärna men det kommer sällan något, tips tack!!

onsdag 10 februari 2010

Felix är bjuden på kalas...

men kan inte gå för att vi är bortresta... Det är ju som det är men det är så synd. Jag blev riktigt glad för inbjudan och uppriktigt ledsen för att han kan gå. Ni med diagnosbarn vet vad jag menar, kalasinbjudningar växer kanske inte alltid på träd. Förhoppningsvis kommer det fler inbjudningar men det här var liksom den första...

Jag ringde mamman och berättade att Felix inte kunde komma, jag berättade oxå hur glad jag var att han var bjuden. Han var den enda killen som var bjuden och tjejen som fyller år ville absolut att Felix skulle komma :)

Felix fyller snart 4 år och ska nog få ha ett litet kalas för sina minsta dagiskompisar. Man "måste" inte ha ett kalas när de fyller 4 år, de är ju ganska små och jag vet inte om Felix förstår att det är just ett kalas för honom egentligen men ändå.... Eftersom många andra tror att barn som Felix inte kan gå på kalas vill jag gärna visa han oxå gillar att leka och äta glass :)

Så nu går jag hoppas på att det är fler som inte kan det datumet kalaset är så att de måste flytta på det :)

tisdag 9 februari 2010

VAJ

Vård av Jack! Känns som jag inte gjort annat än att vårda barn den senaste tiden. Igår fick Micke hämta Jack på dagis på fm då han var dålig i magen. Han sov två gånger så han var nog inte riktigt pigg. Idag är det dock full fart! Hoppas kunna gå och jobba imorgon! Har inte sett konsistensen i blöljan än så att säga... Felix är oxå hemma idag, det stod i Idag-boken att han hade varit snorig igår och han hade sovit på dagis vilket han inte brukar göra. Han får en extra dag hemma att pigga på sig! Frågan är vad man ska hitta på för lunch....

Ikväll får vi hem vårt nya köksbord och våra nya stolar! *längtar* Det bordet jag hade tittat ut var för vekt så det blev ett annat från Mio. Funderar på denna klocka, vad tror ni om den?

Felixtid faster

Igår var det Felix fasters tur att ha Felix-tid. Vi har ju planerat in vårt nätverk hela våren med egentid med Felix. Vi hade det även i höstas, då gick det så där, ibland bra, ibland sämre och ibland inte alls... Nu verkar det som att han har fått kläm på att det ibland är någon annan som hämtar honom på dagis och hittar på nåt skoj + att han nu HÖR vad man säger vilket innebär att man kan förbereda honom på vad som ska hända.

Igår var det alltså faster Lindas tur. Hon hämtade honom här hemma eftersom hon jobbar lite senare än vad Felix är på dagis. De skulle åka till biblioteket på Skiljebo och läsa böcker. Felix har nog aldrig varit på ett bibliotek så varken jag eller Linda hade nå stora förväntningar. Han stod iaf påklädd och klar med sin väska när hon kom för att hämta honom, han blev arg men de kom iaf iväg.

Jack och jag gick ner i källaren och röjde, hann massor! Jag läste en bok för honom, han gillar det men tyvärr händer det nästan aldrig att jag läser böcker för honom....

Sen kom min syster och drack kaffe å sen kom Felix och Linda hem. Det hade gått bra på bibblan, de hade iaf titta på några framsidor på några böcker :) En bra början, det kan bara bli bättre! Meningen var att jag förra veckan skulle ha gjort en bok om biblioteket med bilder för att förbereda honom men förra veckan slutade i VAB så det bidde ingen bok...

På´t igen ba! Ett bra förslag att åka till biblioteket!

måndag 8 februari 2010

Före och efter..

Var och klippte mig igår, så härligt att få lämna kaoset och sitta och bli ompysslad...



Jesper klippte sig medans jag hade färg i håret, han blev så tuff!

lördag 6 februari 2010

Fy jag är helt slut... MERA VIN!!!

Eftersom vårt besök från Hjo inte kunde komma i helgen pga sjukdom fick vi ett ryck och tapetserade om i köket! Det blev fint, nu fattas bara ett nytt köksbord! Har hittat ett svart ovalt bord med 8 stolar som kan bli häftigt, vi är ju alltid så många så det kan bli bra. Tapeten är mycket ljusare än vad som syns på bilden.

Nu är barnen i källaren och tittar på Pippi på bioduken och jag pustar ut i köket, Micke har väl somnat bland vedklabbarna i garaget.... Vår middag var den värsta på länge. Jag förstår inte hur jag tänkte när jag trodde att jag skulle få njuta av ett glas rött till maten...
.
Vi hade gjort kronärtskockssoppan och kalkonbröstfilésalladen från Linas matkasse. Gjorde soppan med creme fraiche istället för mellan mjölk (eller jag blandade) och sen åt vi vitlöksbaguette till och eftersom jag även hade fetaost hemma hade jag i den i salladen. Micke och Jesper gillade inte soppan men jack åt lite och jag tyckte den var god, eller helt ok! Det hade dock räckt att bara äta kalkonsalladen.


MEN sen då.... Felix vickade ur mitt vinglas i smörpaketet, Micke brände sig på ugnsformen och Jack hade myror i häcken och ska göra allt själv samtidigt som han står på stolen och sen är han klar, springer där ifrån och säger tack för maten för att sedan komma tillbaka 2 min senare och tror han ska få mer... Äh i med alla tre ungarna i badet så vi kunde äta i lugn och ro iaf 3 min tills Jack bet Jesper i ryggen och Felix hällde vatten över huvudet på Jesper från andra hållet... Han har inte lätt lät när smågrabbarna gaddar ihop sig.
.
Nu hoppas vi på att de somnar fint så vi kan titta på melodifestivalen i lugn och ro...

Tur man har långa ben...


Shit va snö det är! Vi roar oss ute och Micke roar sig inne, kanske kommer bilder senare på vad han sysslar med ;o)

fredag 5 februari 2010

torsdag 4 februari 2010

Kikärtsbiffar i libabröd

Denna vecka från Linas matkasse har varit så där... Tråkigt för nya testare. Det har varit veckor som varit mycket bättre! Gårdagens rätt var kikärtsbiffar med grönsaker och turkisk yoghurt som man skulle äta med libabröd. Låter spännande och det såg gott ut, se bild. Men konsistensen på biffarna blir ju väldigt skum, torra och tråkiga. För att få yoghurten mera "kebabsåsaktig" hade jag i vitlök, citronmajonäs, örtsalt och mjölk för att få den lösare. Vi använde bara en av paprikorna eftersom de var stora som hus, den andra spar vi till något annat! Micke åt en biff och jag två, jag har 9 kvar, eller 3 för jag slängde resten.... Jesper fick köttbullar i sitt bröd.

Min vän Elisabet som oxå har Linas hade ÖPNNAT sitt bröd, vilket jag inte ens visste att det gick att göra eftersom de var så himla tunna. Det är dock ett tips och det blir lättare att få till biffar och sås och grönsaker...., det var ett väldigt hållbart bröd. Dessutom var Jack väldigt hängig igår efter svinsprutan så han var jätteklängig så jag fick kasta i mig maten när tillfälle gavs..

Snövallen mot staketet ännu högre....

Efter nattens snöande är snövallen jag skrev om igår ännu högre. Skottargubbarna har kört med traktor på dagisgården och sandat varennda mm av den ytan där ungarna leker. Vore bättre om de bara skottade, tog bort istappar och röjde bort flyktvägarna vid staketet. För mig är det helt obegripligt att man sandar så smycket inne på dagisgården men ja ja....

Ska bli kul att som om snöhögarna finns kvar på måndag eller kanske snare kul om rätt antal barn finns kvar om någon vecka.... :)

Jag är hemma och VAB:ar med Jesper och Jack som hade varit hostiga igår på skola och dagis, det ser ganska ljust ut dock! Passade på att åka till Tillberga imorse så Felix och Jack fick andra dosen med svinvaccin.

Håller på att städa lite här och där. Snart dax att fixa lite käk. Det blir Wallenbergare från igår.

onsdag 3 februari 2010

Ett handikappat barn mer eller mindre...

Nu har Felix gjort två rymningsförsök från dagis på tre dagar. Personalen har, hängandes över staketet, fått tag i honom i sista stund. Snövallarna är så höga att det på vissa ställen endast är ca 25-30 cm till kanten. Inga problem för Felix att ta sig över. Jag tvivlar inte på att personalen inte har koll men jag tänker på om det händer något som "stör ordningen" och Felix får för sig att sticka, då går det snabbt!
.
Därför knallade jag in till enhetschefen idag och sa åt henne att kalla dit någon snubbe att skotta lite :). Hon blir så glad när hon ser mig, ha ha... Hon visste inte vad de skulle säga eftersom att det är likadant över allt. Ja men alla förskolor har inte ett barn som Felix menade jag. Men då menade hon att det fanns snö vid HELA staketet runt HELA förskolan. Ja men då får de väl skotta runt HELA då, sa jag. Men det är ju bara på några ställen där det är så högt som på bilden och det är ju bra där som det behövs. Jag har full förståelse för att "snöskottarna" har fullt upp men en sån sak vid en förskola borde prioriteras. Man ser ju rätt ofta barn som leker själv vid staketet och personalen kan inte se allt, det är helt omöjligt.


För ett par år sedan var det ett annat barn som rymde och då togs det på stort allvar och det var väldigt allvarligt. Det blev möte och samtal visserligen för att föräldrarna ville det men ändå. Hon var medveten om att Felix hade rymt och borde kanske då ha sett till att snön försvann. Vad händer om han eller något annat barn sticker när ingen ser, tänk er rubrikerna!
.
Jag är inte orolig för att lämna Felix på dagis men det skulle kännas bättre om snövallarna försvann! Jag får väl gå dit själv med min spade! :)

Skidåkning


Idag ska Felix åka skidor på dagis, kan bli kul eller inte... Jag har förberett skidorna med skorna så det går lättare att få på honom utrustningen när de väl är på plats. Han står ju inte still direkt... Han får gå till dagis i lillebrors skor idag.

tisdag 2 februari 2010

Dagens tips!


Ett bokstöd från Lidl för 10 kr. Vi fick i uppgift av vår nätverkshandledare att läsa mer böcker för Felix för språkträningens skull och ett bokstöd underlättar ju så man kan teckna samtidigt. Kanonpris var det oxå! Köpte en till alla i nätverket (ja mamma jag vet att du köpte ditt själv, men tack för hjälpen!).

måndag 1 februari 2010

Felixtid mormor och morfar

Mormor och morfar hämtade Felix på dagis och åkte hem till sig. Varje gång ska Felix ha glass när han kommer dit, det har liksom blivit som en grej. Efter glassen försökte mormor jobba lite med Felix, NEJ!, sa han. I alla fall, efter en stund lyckades hon "lura" honom och väva in lite "träning" i leken med playmobilgubbarna och rutchkanan, de hade räknat och tränat på färger.
.
Tack snälla morfar för att du fixade Felix skidor så han kan köra gärnet på dagis imorgon!
.
Ni får dock vända på huvudet för att se bilden rätt!

Vad blir det för mat?


Jo denna vecka blir det kyckling, torsk med äggsås, Wallenbergare, jordärtskockssoppa, mm. En ny spännande vecka med linas matkasse. Någon som är sugen att prova? Säg till mig så får ni en rabattkod! Första kassen går att få för 449 kr, middagar i minst fem dagar och säkert några matlådor oxå! Så förbannat bra!