måndag 6 juni 2011

Citronpaj

Söndagen passerade med gympa och besök av svärmor. Å sen blev det måndag och svenska nationaldagen men det har vi inte brytt oss om här hemma.

Kom på att jag glömde receptet på citronpajen som egentligen inte smakar citron utan mer kola/maräng. Jag tror att det är därför alla som äter den blir positivt överraskad då man nog tänker att citronpaj kan vara lite syrlig. Mängde socker i pajen tar nog död på det syrliga...

Pajdeg:
125 g kallt smör
2,5 dl mjöl
0,5 florsocker

Görs till en pajdeg och trycks ut i form. Förgräddas i 20 min, 175 grader.

2 ägg
2,5 dl socker
0,5 tsk bakpulver
2-3 msk citronskal
1 krm salt

Vispa ägg och socker pösigt, ha i citronskal och citronsaft, socker, bakpulver. Grädda 25 min i 175 grader. ÄT med grädde!




- Posted using BlogPress from my iPhone