söndag 21 december 2008

Pepparkakståg och jul i stugan

Hemma efter en helg i stugan. Varje år firar vi med barnens farfar i hans stuga som ligger mellan Arboga och Örebro. Det är ju ganska knivit att få ihop allt på julen så det är ett bra tillfälle att umgås med farfar en hel helg. Det har blivit en tradition att fira med honom helgen innan julafton varje år. Min mans syster med barn är oxå med. Vi äter gott, träffar tomten, gör julgodis, dansar runt gran och umgås. Tyvärr räcker timmarna inte riktigt till och dagarna går alldeles för fort. Det blir en massa tjat och gnat och gnäll och ljudnivån är hög och tempot oxå men det går ganska bra, ungarna tycker det är supermysigt! Det finns en stuga på gården som min familj brukar sova i, ungarna sov bra men man blir ju själv rätt sliten... Vi vuxna kämpade en timme extra i soffan när barnen somnat!
Här en bild på det fina pepparkakståget som farfars sambo Görel gör varje år med de största barnen, en väldigt trevlig tradition. Sista vagnen har Jesper ätit upp, det var lika bra eftersom han redan hade tjatat mig halvt ihjäl! Det känns som man har gått upp 2 kg denna helg och det kanske inte är helt omöjligt heller med tanke på allt som passerat Ylvisen i helgen! Vilken tur att det är måndag imorgon ;o)


3 kommentarer:

Skolgatan sa...

Vilket fint tåg!

Ja tur det är måndag imorgon sen är det ju julafton på onsdag men då är det ju en ny måndag veckan efter det;-)

KRAM!

ylvisen sa...

Ja det är ju det som är så bra, att det kommer måndagar hela tiden liksom! Ha ha... kram

BlueVelvet sa...

Hej... Letade efter mallar till att göra ett sånt pepparkakståg, har du någon aning vart jag kan hitta det? Jättefint var ert tåg iallafall!!!