torsdag 22 januari 2009

Middagstips - Gorgonzolafilé

Här kommer ett enkelt recept på god GI-mat. Stekt kycklingfilé i en sås med gorgonzola, crème fraîche, ädelost, vitt vin och buljong.

Ingredienser (för två personer):
2 kycklingfiléer à 150 gram
olivolja
1 purjolök
1 burk crème fraîche
1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
1 tärning kycklingbuljong
100 g gorgonzola (kan ersättas med grönmögelost)

Gör så här:
Stek kycklingfiléerna i olja på hög värme tills de fått fin färg.Ta pannan från spisen, ta upp filéerna och lägg dem åt sidan i en tallrik. Bryn finskuren purjolök på något lägre värme. Tillsätt crème fraîche, ädelost, vin och buljongtärningen. Smula ner ädelosten i såsen. Lägg tillbaka filéerna i pannan och låt alltihop puttra i tio minuter under lock.

Servera med vad du tycker passar. I orginalreceptet rekommenderar dom en valnötssallad med tomat.

Snart dax att åka och bada på hab! Ha en bra dag!

1 kommentar:

Lena sa...

Vad gott de lät då!!
I kväll blir det Pizza här hemma från Pizzerian men i morgon ska jag äta Boels fläskkotlett som jag hittat på din sida.
De du!