måndag 11 maj 2009

Frågor ang reducering av mandlarna

Har fått ett par frågor om just reducering av Felix halsmandlar. Jag tog upp det förra hösten när vi hade samma vända med återkommande infektioner men då sa dom: Om han får det en gång till så..., men han fick självfallet inte det!

Nu är vi där igen och ska försöka få problemet åtgärdat och denna gång finns inga alternativ och jag tänker inte vänta på en gång till! Problemet som är just nu är att vi sprungit på så många olika ställen och träffat så många olika personer att det känns inte som om det är någon som har en bra bild av Felix sjukdomshistoria. Man kan tycka att allt står i hans journal men jag vet i katten om det gör det, jag tror att något blivit fel på vägen och att någon gång inte blivit registrerad som den ska.

Jag har ikväll skrivit ner alla gånger han haft streptokocker, vilken medicin vi fick och vilka i familjen som haft. Det visade sig att om Felix har streptokocker nu, vilket jag kan sätta högerhanden på, så är det sjätte gången sedan 15 december 2008.

Vi har alltså ett läkarbesök imorgon och även en telefontid på torsdag med en annan doktor (har lite fräckt garderat mig). I slutet på maj eller i början på juni ska vi till öronkliniken och hoppas på hjälp därifrån oxå. Dr M där måste kunna besluta om reducering av mandlarna oxå om "dr Imorgon" och "dr Telefon" krånglar!

Stötte på ds-läkaren B häromdagen, eller jag ska skriva träffade så ni inte misstolkar inledningen på meningen :) Han sa att om de börjar bråka och vi behöver hjälp så skulle vi säga till så skulle han hjälpa oss att bråka! Bra kille den där B!

6 kommentarer:

stina sa...

Helt otroligt,stackars felix och även er att få lida så i onödan tur att du kan tala om för dom hur många gg han haft.
stina

Marika sa...

för oss var det inga problem att få polyperna borttagna, de kollade också på mandlarna men de var inte så stora och han har inte haft halsfluss så många gånger, annars hade dom också åkt!
Fast dom sitter ju där av en anledning, det är väll därför dom ofta får sitta kvar, kan jag tro?
Lycka till!

Marika sa...

Tillägger...
...Det var öron näsa hals doktorn vi var hos!

Suzy71 sa...

Kan bara hålla med om att doktor B är tacksam att ha att göra med! Angående halsmandlarna så är det sååå trist. Jag själv opererade bort mina i 20-årsåldern. Hade då åkt på halsfluss gång på gång en längre tid. Fick bråka mycket efter att ha fått olika penicillinsorter, vilka vissa gav nässelutslag och feber. Helt sjukt! Sista gången jag hade halsfluss var jag typ en dag ifrån att ha fått halsböld. Hade jag kommit senare så hade de fått lov att punktera bölden men som tur var bet penicillinet på streptokockerna. När jag då frågade om jag kunde få ta bort halsmandlarna fick jag svaret att man måste haft halsböld först??? Jag var ju typ en dag ifrån just halsböld! Idiot! Blev så förbannad och ifrågasatte det mesta ang sjukvården och till slut fick jag till svar: - Ja ja, jag väl skicka en remiss till öron-näsa-hals. Du tjatar ju som en gammal kärring. Måste säga att det finns idioter till läkare ibland. Väl uppe hos specialisterna behövde jag bara gapa så de kunde titta på mina mandlar och direkt konstaterade att: -De där ska bort!
Sedan dess har jag inte varit sjuk. Nå'n liten förkylning men annars konstant frisk.
Stå på dig så du kommer till en specialist som verkligen kan sin sak!
Kram och lycka till!

Skolgatan sa...

Stackars Felix,hoppas han får ta bort mandlarna så han slipper vara sjuk så ofta:-(

linnea sa...

stackars felixen:(
aa jag är bäst på att ta hand om så ungar:)
hoppas att jag inte störde dig på jobbet:(