lördag 8 augusti 2009

Veckoschema

Vi håller på att fixa ett veckoshema till Felix som ska underlätta hans överblick över dagen och veckan. Jag antar att det tar ett tag innan man kommit in i det hela och har fixat bilder och ordramar som man är nöjd med. Sen ska man ju oxå få det att fungera tillsammans med Felix så det är lika bra att börja NU så kanske det blir bra SEN! Eller inte.
.
Vi har schemat på en vägg i köket. Vi har större planer för den väggen till hösten för att få det att mer smälta in med inredningen. Nej, vi ska inte måla veckarna och köksluckorna i veckofärgerna. :) Förskolan ska ha en likadan.
Vi håller på att klura på hur vi ska fästa bilderna, kardborre, häftmassa, magnet? Någon som har tips/förslag? Vi har beställt magnetpapper iaf men vet inte riktigt hur vi ska lösa det. Schemat måste ju isf fästas på en yta där magnet fastnar (vad det nu heter...). Vi vill inte ha schemat på kylskåpet. Det är så skönt för Micke har fixat jättemycket med bilder till både det ena och det andra, skönt att slippa! Tack för det!
.
Har ni förresten tänkt på att på tex mjölkpaket och smör så står det kylvara? ;)

5 kommentarer:

Anna sa...

Vilket fint schema!
Nu när du redan gjort schemat och bilderna tror jag att antingen självhäftande kardborre, eller magnettejp funkar bäst. Båda finns på Clas Olsson, kostar inte många kronor.
Jag funderar på att så småningom ta en magnettavla i nåt bra format och antingen måla veckofärgerna, eller skriva ut på tunt papper och bokplasta fast det. Om det nu funkar att fästa magneterna då... det magnetiska pappret man kan köra i skrivaren är inte så starkt magnetiskt tyvärr.
Men här finns mycket pyssel/träningsmaterial om du vill:
http://privat.lar-lek.se/
Lycka till, och berätta gärna hur du gör sen :)
/Anna

Carina - den gråa pippin sa...

Häftmassa fungerar bra hos oss

Marica sa...

Va duktig du är! Hoppas schemat blir bra!

Skolgatan sa...

Fint schema!
Har aldrig tänkt på kYLVAra,ha,ha! Undra om jag kan hitta Jessica i nått,skulle inte tro det!

Kram

Linda sa...

Häftmassa funkar fint. En bekant hade en lucka från ett gammalt badrumsskåp fäst på väggen som magnetisk yta.