onsdag 19 augusti 2009

Ylvisen på medlemsmöte med barnmorskorna!

Barnmorskeföreningen i Västmanland ska ha medlemsmöte. De har träffar ett par gånger i halvåret och brukar då ibland ta in föreläsare från olika områden som rör yrket. På deras kommande möte ska de pratas om Downs syndrom! Felix ds-läkare ska dit och prata och jag och en annan mamma (http://www.carina-dengrapippin.blogspot.com/) ska vara med och berätta våra historier, dela med oss av våra tips och svara på ev frågor från barnmorskorna. Hoppas att vår närvaro och erfarenhet bidrar till något och kanske någon barnmorska får någon ny tanke på hur ämnet kan tas upp vid tex en inskrivning.

Många gravida får frågan om de vill göra ett fostervattensprov men är kanske inte beredda på konsekvenserna om det visar sig att barnet har downs. Om man tycker att det är ok att ta emot sitt barn som det är, behöver man inte göra något prov, anser jag, MEN det är inte alltid så lätt beslut om man tex får frågan på fel sätt. Jag har själv varit hos specialistmödravården när jag väntade barn nr 3 och läkaren pratade som om det var självklart att jag skulle göra ett prov så jag inte fick ett barn till med Downs syndrom. Många gör ju prov för att veta att allt är bra men vad händer om nu allt inte är som man tänkt?

Tänk om jag hade vetat för tio år sedan vad jag vet idag ang Downs syndrom!

11 kommentarer:

Kerstin B sa...

Åh vad bra gjort, önskar er lycka till. Information från andra sidan behövs alltid. Hoppas fler landsting tar efter.

Heja!

Marica sa...

Härligt att höra och det är verkligen toppen att ni vill berätta om era erfarenheter! Tänk om alla tänkte som ni, att man kan hjälpa och underlätta för varandra! Kram!

Marika sa...

Jätte bra! Lycka till..

Anonym sa...

Stående ovationer hoppas jag att ni får. Eller åtminstone ett tack för att ni kom och berikade deras personalmöte. Tänk om alla barnmorskor fick den möjligheten.

Lycka till!!

Skolgatan sa...

Jättebra Ylvisen,för en stor del hänger ju verkligen på barnmorskorna och hur dom lägger fram infon,Hejja!

ylvisen sa...

Tack snälla ni, va ni är söta!

KRAM

E Hayman sa...

Ja verkligen Lycka till, och va bra att ni är medbjudna på detta möte. Kram

Sara sa...

Åh va roligt...
Precis vad dom behöver, få höra från några som vet hur det ÄR att leva med ett barn som har DS, inte bara höra om vad det står i böcker o avhandlingar.

Lycka till, det där klarar ni superbra..
KRAM KRAM

Barbro H sa...

Ja nu kommenterar barnmorskan igen!!!
Väldigt bra att ni DS-mammor får vara med på barnmorskemöten.
Jag är så trött på detta att man vill ta fostervattenprov för att veta att allt är bra. Det finns andra saker som är värre än DS tycker jag.
Jag ska skicka dig en fin artikel om en 15-årig tjej med DS.
Kram Barbro

ylvisen sa...

Ja va kul, gör gärna det!

Hoppas vi kan bidra med någonting med vår erfarenhet!

KRAM och tack för kommentar!

mamma moa sa...

vad bra att ni får vara med. Jag har den nya boken som Katarina Lindberger har skrivit om ni inte har den kan ni få låna den.