torsdag 5 mars 2009

Besök på BB-avdelning

Idag har jag varit till en BB-avdelning här i stan och pratat med två tjejer huruvida jag med min erfarenhet skulle kunna bidra med något när det föds barn med downs syndrom. Jag fick berätta vår historia om när Felix föddes, vad som var bra och vad som var mindre bra. De hade frågor till mig vad jag ansåg om tex när man ska lämna ett ds-besked och hur. Samtalet gick galant och det kändes bra när jag gick därifrån. Gott kaffe och goda bullar!
Så här fina blommor fick jag oxå när jag var där. De var glada att jag tagit mig tid men det var ju bara roligt! Jag har ju väntat i tre år på att få komma dit, snart kan det bli verklighet!


4 kommentarer:

Kerstin B sa...

Roligt och viktigt. Funderar på att gå på kursen som down föreningen har i april om att bli "informatör". Det är ju vi som är proffsen på att veta hur det känns och vad det innebär.

Marika sa...

Va kul att dom var positiva! Vi har något liknande på gång här i örebro, Jag och en kille på anhörigcentrum ska så småningom träffa personal på BB, förlossning.

ylvisen sa...

Va bra, jag tror det behövs, både informatörer och det som är på G i örebro!

Jenny sa...

Hade jag vetat att ditt nummer låg där och skräpade på bb, så hade jag rotat fram det och ringt upp dig själv! Hade verkligen hjälpt min tid på bb (som blev riktigt hemsk), med alla oförstående människor. Själv visste jag ingenting om DS och hade ngn med verklig erfarenhet kunnat förklara så hade nog allt lättat lite tidigare. Blev mkt onödig oro för vår del. (fick dock ett underbart bemötande av hab hemma, redan dagen efter hemkost)